Header image Header image
Week 28, 14 juli

Locatie tijdelijke opvang asielzoekers verlengd

Locatie tijdelijke opvang asielzoekers verlengd

Sinds april worden in de wooncontainers 50 asielzoekers opgevangen. De periode van de tijdelijke opvang was tot 1 augustus. Maar de landelijk nijpende situatie in opvangcentra gaven aanleiding bij het Rijk en COA om verlenging aan te vragen. Het college van B&W heeft op 5 juli besloten de termijn van opvang asielzoekers met 2 maanden te verlengen.


Officiële opening Expeditie Lansingerland

Officiële opening Expeditie Lansingerland

Expeditie Lansingerland is maandag al gestart, maar gisteren (13 juli) was de officiële opening bij TOGB Tennis & Padel door Leon Hoek, wethouder Sport van gemeente Lansingerland. Deze zomer worden méér dan 100 activiteiten aangeboden voor de jeugd (4 t/m 18 jaar). De komende 12 schoolvakanties kan de jeugd ook genieten van de Expeditie.


Hondenbelasting; is uw hond al aangemeld?

Hondenbelasting; is uw hond al aangemeld?

Heeft u (sinds kort) een hond? Dan betaalt u in Lansingerland hondenbelasting. U kunt uw hond aanmelden op de website van de SVHW. Vanuit de SVHW controleert Legitiem BV jaarlijks het hondenbezit, ook deze zomer zullen er controles plaatsvinden. Meer informatie over hondenbelasting of hoe u uw hond aanmeldt, vindt u op de website van SVHW.


De Rotte Zomerexpeditie 2022

De Rotte Zomerexpeditie 2022

Ga deze zomer mee op expeditie in de prachtige gebieden rondom de Rotte. Ontdek elke vakantieweek een ander deel. Op de fiets of wandelend, op skeelers of varend. Bezoek de mooiste plekken en laat u verrassen door bijzondere locaties, bezienswaardigheden en activiteiten. De Rotte Zomerexpeditie is van 11 juli tot en met 21 augustus en deelname is € 2,50 per expeditie.


Samen zijn we goed bezig!

Samen zijn we goed bezig!

Nieuwe producten maken van PMD-afval? Ja, het kan echt. Met kleine stappen helpt u mee om een groot verschil te maken. Samen zijn we goed bezig! Wilt u weten hoe u het verschil kunt maken? Lees dan verder via onderstaande button.


Werkzaamheden Noordeindseweg

Werkzaamheden Noordeindseweg

In opdracht van de gemeente Lansingerland gaat Forteck Infra B.V. onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt uitvoeren. De werkzaamheden zijn op de Noordeindseweg, tussen de Munnikenweg en de Oostmeerlaan/Planetenweg. Dit zal in 3 fases worden uitgevoerd. Er zijn afzettinge en omleidingen om het verkeer te begeleiden.


Herinnering: Afsluiting N209 vanaf vrijdag 15 juli

Herinnering: Afsluiting N209 vanaf vrijdag 15 juli

De N209 tussen de N471 en de Ankie Verbeek-Ohrlaan is afgesloten van vrijdag 15 juli 20.00 uur tot maandag 18 juli 06.00 uur. De rotonde Ankie Verbeek-Ohrlaan/N209 blijft open, behalve op zaterdagavond/-nacht tussen 20.00 en 06.00 uur. Na het weekend rijdt het verkeer op de N209 onder het eerste deel van het nieuwe A16 Rotterdam viaduct door.


Informatieavond verduurzaming Bleiswijk-Zuid

Informatieavond verduurzaming Bleiswijk-Zuid

Eind juni organiseerde de gemeente een informatieavond over de verduurzaming van Bleiswijk-Zuid. De ruim 150 bezoekers kregen informatie over de aanpak en informatie over wat ze zelf kunnen doen om energie te besparen. Kon u niet bij de informatieavond aanwezig zijn? De bijeenkomst is opgenomen en kunt u terugkijken op YouTube.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content