Header image
Week 28, 12 juli 2016

Vergoeding Jeugd Cultuur- en Sportfonds

Vergoeding Jeugd Cultuur- en Sportfonds

Kinderen van 4 tot 18 jaar moeten zich kunnen ontwikkelen op het gebied van kunst, cultuur en sport ongeacht hun financiële situatie. Daar maken het Jeugd Cultuur- en Sportfonds zich hard voor. Zij vergoeden de contributie en materiaalkosten voor kinderen die lid willen worden van een toneelclub, lessen willen volgen aan een muziekschool of een andere instelling voor actieve kunstbeoefening maar dat niet zelf kunnen betalen.


Tracébesluit A16 Rotterdam

In mei heeft Rijkswaterstaat 7 themabijeenkomsten georganiseerd over het Tracébesluit A16 Roitterdam. Op www.a16rotterdam.nl staan alle verslagen van deze themabijeenkomsten en impressies van de deelgebieden.

Informatieavonden
Het Tracébesluit wordt na de zomervakantie ter inzage gelegd. Voor alle belanghebbenden en belangstellenden in het gebied waar de A16 Rotterdam komt te liggen organiseert Rijkswaterstaat daarna informatieavonden. De data van de informatieavonden worden ruim van tevoren bekendgemaakt.


Onafhankelijk verkenner voor nieuw luchthavenbesluit Rotterdam

Joost Schrijnen is benoemd als onafhankelijke verkenner voor het nieuwe luchthavenbesluit voor Rotterdam The Hague Airport. Hij gaat toetsen of het aantal vluchten gelijk moet blijven of dat er draagvlak is voor uitbreiding van het aantal vluchten.Vanaf half augustus gaat Joost Schrijnen in gesprek met gemeenten, bewonersorganisaties en andere belanghebbenden van de luchthaven. Ook inwoners kunnen hem via het mailadres verkenner.rtha@pzh.nl benaderen met op- of aanmerkingen. De verkenningsfase wordt in het najaar van 2016 afgerond met een rapportage over de bevindingen.


Investeringsagenda Metropoolregio

Investeringsagenda Metropoolregio

De economie in het dichtstbevolkte gedeelte van Nederland versterken en vernieuwen. Dat is het doel van het investeringsprogramma ‘Investeren in vernieuwing’. De burgemeesters Aboutaleb en Van Aartsen en Commissaris van de Koning Smit hebben dit programma vandaag aangeboden aan minister-president Rutte.

Investeren in vernieuwen
Het programma ‘Investeren in vernieuwen’ bestaat uit 150 concrete projecten die zijn aangedragen door de betrokken gemeenten, de provincie, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Volgens de OESO kan een dergelijk investeringsprogramma leiden tot 2 tot 4% extra economische groei.


Maak uw omgeving Hartveilig!

Maak uw omgeving Hartveilig!

Stelt u zich eens voor. U staat met uw buurman te praten en hij zakt ineens in elkaar. Hartstilstand… Weet u wat u moet doen? U kunt een leven redden door vrijwilliger te worden bij Hartveilig Wonen!

Elke dag sterven 35 mensen aan een hartstilstand. Als vrijwilliger kunt u mensenlevens redden door deel te nemen aan Hartveilig wonen.


Met én zonder afspraak uw zaken regelen

Vanaf vandaag kunt u in het gemeentehuis elke dinsdag van 14.00 tot 20.00 uur en elke woensdag van 08.00 tot 17.00 uur zonder afspraak terecht. In het servicepunt Bleiswijk bent u welkom, met óf zonder afspraak, op woensdag en vrijdag van 14.00 – 17.00 uur.


Openstelling parkeerdek parkeergarage halte Westpolder

Openstelling parkeerdek parkeergarage halte Westpolder

De begane grond van de parkeergarage bij halte Westpolder is sinds 12 maart in gebruik en biedt parkeerruimte aan 98 auto’s. Op het bovengelegen parkeerdek is nog ruimte voor 102 parkeerplekken. Voordat dit dek gebruikt kan worden moeten echter nog werkzaamheden plaatsvinden waar onder het aanbrengen van een zogenoemde deklaag. Deze werkzaamheden zijn weersafhankelijk en om die reden al een aantal keer afgeblazen. De werkzaamheden zijn nu ingepland voor 19 juli en nemen in totaal 1 week in beslag. Zodra het parkeerdek volledig is ingericht zijn er 200 parkeerplaatsen beschikbaar voor de OV-reizigers.


Exposeren in het gemeentehuis?

Exposeren in het gemeentehuis?

In de hal van het gemeentehuis zijn regelmatig exposities en tentoonstellingen te zien.

Woont u in Lansingerland en wilt u gebruik maken van de hal om uw werken te tonen? Stuur dan een mail naar info@lansingerland.nl. Wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.


Blijft u deze zomer thuis? Dan hoeft u zich niet te vervelen!

In Lansingerland worden er veel leuke evenementen georganiseerd. Voor jongeren organiseren Stichting Jeugd en Jongerenwerk en 3B Dock in de maanden juli en augustus meerdere activiteiten zoals een kamp, een maisdoolhof en een sport-en spelprogramma in 4 verschillende wijken. Wilt u liever actief in de buitenlucht bezig zijn? Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden, bekijk dan onder andere het zomerprogramma van Outdoor Valley!

In augustus is er in elke kern een festival; De Megafun Dagen Pecto’s (Bleiswijk), het Jodocus Jeugdfestival (Bergschenhoek) en het Jeugdfestival (Berkel en Rodenrijs). Voor wie het leuk vindt om met computers bezig te zijn organiseert Pecto’s een LANparty en in de laatste week van de vakantie is het Huttendorp in Bleiswijk. De zomer wordt feestelijk afgesloten met een hapje en drankje bij het Foodtruck Festival.

Voor sommige activiteiten moet u zich aanmelden. Kijk voor meer informatie op onze activiteitenagenda.


Werkzaamheden Hoeksekade

Werkzaamheden Hoeksekade

Op het noordelijke deel van de rijbaan aan de Hoeksekade vinden kabelwerkzaamheden plaats. Deze weghelft is daarom ook afgesloten. Verkeer wordt om en om over het zuidelijke deel van de rijbaan geleid door middel van verkeerslichten.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content