Header image
Week 28, 11 juli 2017

Burgemeester opent Maisdoolhof Lansingerland

Burgemeester opent Maisdoolhof Lansingerland

Maandag 11 juli opende burgemeester Pieter van de Stadt onder toeziend oog van vele kinderen het Maisdoolhof van Boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek. Nadat enkele clowntjes hem de vlag met het logo van 10 jaar Lansingerland hadden overhandigd, renden de kinderen van de buitenschoolse opvang naar de uitkijktoren in het doolhof om de vlag in top te hijsen.


Eerste CPO project in Lansingerland

Eerste CPO project in Lansingerland

Woensdag 5 juli 2017 was een bijzondere dag voor zowel wethouder Albert Abee als Aad van Leeuwen van Vastgoedregisseur B.V. Die dag is namelijk de handtekening gezet onder de gronduitgifte-overeenkomst voor Eiland 3 in de Tuinen Oost in Bleiswijk. 


Vrijwilligers Ride for the Roses

Vrijwilligers Ride for the Roses

Ride for the Roses is een enorme happening voor jong en oud. Een dag met een lach en een traan waar iedereen in actie is voor KWF. Helpt u samen met 400 andere vrijwilligers duizenden fietsers op weg? Het gevoel van de Ride is niet te beschrijven, kijk zelf maar naar dit filmpje!


Sleuteloverdracht gemeentewerf

Sleuteloverdracht gemeentewerf

Maandag 3 juli 2017 droeg wethouder Albert Abee de sleutel van de voormalige gemeentewerf van Bleiswijk over aan de nieuwe eigenaren Polat & Polat en KVDM Bleiswijk. 


PMD in doorzichtige zakken

PMD in doorzichtige zakken

Misschien heeft u vorige week ook het landelijk nieuwsitem gezien, over het aanbieden van PMD-afval (plastic, metaal en drankenkartons verpakkingen). In dit nieuwsitem wordt, terecht, gezegd dat u PMD-afval niet moeten aanbieden in grijze/ondoorzichtige vuilniszakken. U kunt uw PMD-afval in de speciale, doorzichtige, zakken aanbieden.


Opfrisbeurt ondergrondse containers

Opfrisbeurt ondergrondse containers

De ondergrondse containers in de gemeente krijgen een opfrisbeurt. De containers worden uit de grond gehaald en naar de werkplaats gebracht. Daar worden ze gewassen en nagelopen voor eventuele reparaties.


Duiker onder Berkelseweg vervangen

Duiker onder Berkelseweg vervangen

Van maandag 24 juli tot en met vrijdag 4 augustus vervangt aannemer Daallin een duiker in de buurt van het gezondheidscentrum Parkzoom in Bergschenhoek. Deze betonnen duiker loopt onder de Berkelseweg door en verbindt de waterpartijen aan de Groeneweg en de Maria Enzersdorflaan.


Nachttransporten station Lansingerland-Zoetermeer

Nachttransporten station Lansingerland-Zoetermeer

Voor het toekomstige station Lansingerland-Zoetermeer worden de komende weken 31 liggers naar Lansingerland vervoerd. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, gebeurt het transport van de liggers zo veel mogelijk ‘s nachts. Dit gebeurt in meerdere transporten tussen 18 juli en 18 augustus.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content