Header image
Week 28, 10 juli 2018

Sport- en Cultuurtalent 2018: Tom Brugman en Saartje Langstraat

Sport- en Cultuurtalent 2018: Tom Brugman en Saartje Langstraat

Saartje is een veelzijdig en super creatief talent. Ze danst, schildert, ontwerpt en maakt zelfs eigen kledingstukken. Tom voetbalt bij ‘zijn cluppie’ Feyenoord. Elke dag trainen en daarnaast de havo doen is niet niets. Wij feliciteren alle talenten met deze mooie nominatie en zijn trots op deze kanjers!


Jeugd Vakantiepaspoort

Jeugd Vakantiepaspoort

Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud en heb je een Rotterdampas? De Jeugd Vakantiepaspoort is gratis af te halen in het gemeentehuis. Heb je geen Rotterdampas, dan kun je het Jeugd Vakantiepaspoort voor € 4,50 kopen.


Wethouder spreken?

Wethouder spreken?

Kom langs tijdens het spreekuur op dinsdag 10 en donderdag 12 juli in de bieb. De wethouders gaan dan graag met u in gesprek!


Brandgevaar door droogte

Brandgevaar door droogte

In verband met grote droogte vragen we u extra alert te zijn voor (berm)branden. Samen met Staatsbosbeheer vragen wij u geen BBQ’s in het Recreatiegebied Rottemeren en het Bergse Bos op te stellen.


Start verkoop Parkzoom fase 3

Start verkoop Parkzoom fase 3

Donderdag 12 juli gaat de verkoop van 24 rijwoningen en 15 energiezuinige rijwoningen van start in Parkzoom, fase 3. U heeft tot en met zondag 22 juli de tijd om uw voorkeuren digitaal door te geven.


Eerste bestaande woningen gasloos!

Eerste bestaande woningen gasloos!

In de Briellestraat in Berkel en Rodenrijs is één woning vorig jaar succesvol all-electric gemaakt. Vanuit de overheid is een bedrag beschikbaar gesteld om de volgende 9 woningen in dezelfde straat all-electric te maken!


Botulisme in sloot Opaal

Botulisme in sloot Opaal

Uit de sloot aan de Opaal ter hoogte van nummer 17 in Berkel en Rodenrijs hebben wij dode eenden en vissen gehaald. De sloot is hoogstwaarschijnlijk besmet met botulisme. Er zijn waarschuwingsborden geplaatst.


Inbrekers gaan niet op vakantie!

Inbrekers gaan niet op vakantie!

Gaat u binnenkort op vakantie of een dagje weg? Maak gebruik van de preventietips om woninginbraak te voorkomen. Letten de buren op uw woning? Vul dan de handige burenkaart in!


Feestelijk moment op Oudeland

Feestelijk moment op Oudeland

Na een toast in het bijzijn van wethouder Albert Abee, is het bouwbord van het toekomstige pand van groothandel Biocenter Zann onthuld. Dit familiebedrijf heeft een kavel van 5000m2 gekocht op bedrijventerrein Oudeland.


Berkel Centrum in ontwikkeling

Berkel Centrum in ontwikkeling

Het is bijna zover, volgende week starten de werkzaamheden om Berkel Centrum nog mooier te maken. Wilt u weten welke werkzaamheden plaatsvinden en wanneer?


Nieuwe gemeentesecretaris

Nieuwe gemeentesecretaris

Lucas Vokurka wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Lansingerland. Hij ziet zijn nieuwe baan als een enorme uitdaging. “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat dit college en deze organisatie in mij stellen. Lansingerland is een prachtige gemeente met een enorme potentie." 


Ondernemers opgelet!

Ondernemers opgelet!

Tijdens een inspirerende bijeenkomst donderdag 27 september vertellen enthousiaste ondernemers over hun ervaring met sociaal ondernemen en het bieden van kansen aan mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Bent u er ook bij?


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content