Header image Header image
Week 27, 8 juli

Ontwerpbestemmingsplan Wilderszijde ter inzage

Ontwerpbestemmingsplan Wilderszijde ter inzage

Wilderszijde, wijk van de toekomst met minimaal 2.600 woningen, komt weer een stap dichterbij. Na unanieme steun van de gemeenteraad heeft het college besloten het Ontwerpbestemmingsplan Wilderszijde in procedure te brengen. Dit plan ligt vanaf dinsdag 17 augustus 2021 tot en met 27 september 2021 ter inzage op de website Ruimtelijke Plannen.


Programma Expeditie Lansingerland bekend

Programma Expeditie Lansingerland bekend

Na het succes van vorig jaar organiseren we ook deze zomervakantie weer leuke sport- en cultuuractiviteiten voor de jeugd. De activiteiten zijn voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar die in onze gemeente wonen. Het complete aanbod vindt u op de website van Lansingerland Beweegt. We hopen weer op een grote opkomst!


Ontwerpen speelplekken bekend

Ontwerpen speelplekken bekend

Eerder hebben wij uw mening gevraagd over de speelplekken aan De Warmoezerij, Mercatordreef en Planciusdreef. De ontwerpen van deze speelplekken staan op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening. U kunt tot dinsdag 20 juli reageren door een mail te sturen naar ProjectSpelen@lansingerland.nl onder vermelding van ‘Speelplekken’.


Toekomstige laadpaallocaties voorgesteld

Toekomstige laadpaallocaties voorgesteld

De komende jaren neemt het elektrisch rijden toe. In Lansingerland bereiden we ons daarop voor. Aan de hand van een prognosekaart schatten we in hoeveel laadpalen er in 2025 per gebied nodig zijn. Vindt u iets van een locatie bij u in de straat? Laat het ons dan weten door voor maandag 26 juli een email te sturen naar laadpalen@lansingerland.nl.


Herinrichting skate- en sportplek Götzenhainsingel

Herinrichting skate- en sportplek Götzenhainsingel

Het voorlopige voorstel en toelichting over de herinrichting van de skate- en sportplek aan de Götzenhainsingel staat op onze website. Wilt u reageren op het ontwerp of heeft u vragen, mail dan naar ProjectenSpelen@lansingerland.nl onder vermelding van ‘Skate- sportplek Götzenhainsingel’. Reageren kan tot dinsdag 20 juli.


Schrijf u nu in voor ‘Kom erbij’!

Schrijf u nu in voor ‘Kom erbij’!

Heeft u zin om deze zomer nieuwe mensen te leren kennen, leuke culturele en sportieve activiteiten te ondernemen en lekker bezig te zijn? Ontmoet elkaar tijdens een yogales, een workshop fotografie, tijdens een wandeling of maak samen muziek. Lees meer over het aanbod op de website van Lansingerland Beweegt.


Tijdelijke ondersteuning via TONK verlengd

Tijdelijke ondersteuning via TONK verlengd

Door de coronacrisis hebben sommige huishoudens een plotselinge terugval in hun inkomen. In enkele gevallen is deze terugval zo groot, dat mensen moeite hebben om hun vaste lasten te betalen. Voor wie de huidige steunmaatregelen onvoldoende uitkomst bieden, is het mogelijk om gebruik te maken van een Tijdelijke Ondersteuning van Noodzakelijke Kosten (TONK).


Winnaars bekend heropeningsactie Westerwater

Winnaars bekend heropeningsactie Westerwater

Samen met de winkeliersvereniging organiseerden we een feestelijke actie voor het winkelend publiek. Iedereen die iets kocht en zijn/haar bon inleverde, maakte kans op een Berkel Centrum cadeaubon. Frits Heel, secretaris en penningmeester van de winkeliersvereniging, trok de vijf winnaars. De winnaars ontvangen een Berkel Centrum cadeaubon ter waarde van € 30,-.


Heeft u een vraag voor de wethouder?

Heeft u een vraag voor de wethouder?

Heeft u een vraag aan een van onze wethouders? Deze kunt u stellen tijdens een van de spreekuren bij een vestiging van Bibliotheek Oostland bij u in de buurt. Op 14 juli houdt wethouder Jan-Willem van den Beukel zijn spreekuur. Wethouder Ankie van Tatenhove volgt op 15 juli.


Denk mee over burgerparticipatie

Denk mee over burgerparticipatie

Met elkaar maken we van Lansingerland een aantrekkelijke en een fijne gemeente om in te wonen. Betrokkenheid van inwoners is daarbij van groot belang. We werken graag samen. Nu zijn we benieuwd: hoe wilt u betrokken worden? Doe mee en vul voor 18 juli onze vragenlijst over burgerparticipatie in.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content