Header image Header image
Week 27, 7 juli

Het jaar 2021 in één oogopslag

Het jaar 2021 in één oogopslag

In de Jaarrekening 2021 sluit de gemeente het jaar financieel af en verantwoordt zichzelf aan de gemeenteraad. Het college heeft in 2021 o.a. gewerkt aan economische versterking, verduurzaming en het realiseren van extra woningen in Lansingerland met behoud van de dorpse karakters van de drie kernen. De jaarrekening is het financiële sluitstuk van deze collegeperiode.


Langdurige opvang voor mensen uit Oekraïne

Langdurige opvang voor mensen uit Oekraïne

Op verzoek van de gemeenteraad is gekeken naar decentrale locaties voor opvang van mensen uit Oekraïne. Op 5 juli heeft het college een besluit genomen over de 2e locatie: Hoeksekade in Bergschenhoek. En de maatschappelijke voorzieningen op Wilderszijde. De eerste – reeds vastgestelde – locatie is Bleizo-West, ten noorden van de A12.


Programma Expeditie Lansingerland bekend

Programma Expeditie Lansingerland bekend

Een zomer boordevol sportieve en culturele activiteiten. Vanaf zondag 10 juli opent Expeditie Lansingerland weer haar deuren en heeft de jeugd (4 t/m 18 jaar) de hele zomervakantie de mogelijkheid om aan 100+ activiteiten deel te nemen. De sport- en cultuuraanbieders hopen weer veel deelnemers kennis te laten maken met hun aanbod.


Herinrichting Skate- en Sportplek Bleiswijk

Herinrichting Skate- en Sportplek Bleiswijk

Het 1e deel van de sportplek Götzenhainsingel is bijna gereed! Het deel met de 3×3 basketbal, Street Work out, Urban Dance en het multifunctionele sportveld is vanaf maandag 11 juli klaar voor gebruik. Ook de jongeren ontmoetingsplek is dan weer bereikbaar. Helaas is de aanleg van het skatepark vertraagd. Zodra het skatepark afgerond is, volgt er een feestelijke opening.


Geef uw straat- of buurtbarbecue aan ons door!

Geef uw straat- of buurtbarbecue aan ons door!

De zomer is weer gearriveerd. Tijd om gezellig met de buurt of straat een barbecue te organiseren. Wist u dat u voor een straat- of buurtbarbecue of het plaatsen van springkussen een evenementenmelding in moet dienen via onze website? Let er wel op dat deze 15 werkdagen voor het evenement bij ons binnen is. Samen zorgen we er voor dat het een gezellig samenzijn wordt.


Herinrichting in Bergschenhoek Centrum

Herinrichting in Bergschenhoek Centrum

De werkzaamheden voor de herinrichting in Bergschenhoek Centrum zijn in volle gang. Momenteel vinden deze plaats in de Dorpsstraat. Er wordt gewerkt aan het opnieuw inrichten van de bestrating, aan de parkeerplekken en de riolering. Fietsers worden omgeleid via aangegeven route, de winkels en woningen blijven bereikbaar voor voetgangers via loopschotten.


Maak kennis met onze groenaannemers!

Maak kennis met onze groenaannemers!

In de gemeente zijn er verschillende aannemers aan het werk om het groen te onderhouden. Graag stellen wij hen aan u voor! Ze vertellen u meer over wat ze precies doen in de kernen. In Bleiswijk wordt het groen onderhouden door firma Megron BV, in Bergschenhoek is dit Verkuil & Moree Buitenruimte en in Berkel en Rodenrijs gaat het om De Heer Land en Water.


Weekendafsluiting N209 vanaf vrijdag 15 juli

Weekendafsluiting N209 vanaf vrijdag 15 juli

De N209 tussen de N471 en de Ankie Verbeek-Ohrlaan is afgesloten van vrijdag 15 juli 20.00 uur tot maandag 18 juli 06.00 uur. De rotonde Ankie Verbeek-Orhlaan/N209 blijft open, behalve op zaterdagavond/-nacht tussen 20.00 en 06.00 uur. Na het weekend rijdt het verkeer op de N209 onder het eerste deel van het nieuwe A16 Rotterdam viaduct door.


Volop activiteiten bij KomErbij

Volop activiteiten bij KomErbij

KomErbij is terug! Van 11 juli t/m 22 augustus worden er weer veel leuke activiteiten voor alle leeftijden georganiseerd in Lansingerland en omgeving. Zin om iets nieuws op het gebied van sport of cultuur te proberen? Wilt u andere mensen ontmoeten? Bekijk dan het aanbod.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content