Header image
Week 27, 5 juli 2016

Met én zonder afspraak uw zaken regelen

Met én zonder afspraak uw zaken regelen

Aanvragen en afhalen van documenten
Vanaf dinsdag 12 juli kunt u op vaste dagen ook zonder afspraak terecht. Uiteraard kunt u nog steeds een afspraak maken, zodat u direct geholpen wordt.

Tot eind december 2016
Tijdens de afgelopen maanden hebben wij gemerkt dat veel inwoners behoefte hebben aan de mogelijkheid om zonder afspraak langs te komen. Daarom bieden wij u deze mogelijkheid voor vrije inloop in ieder geval tot eind december 2016.


Schoolspullenpas 2016-2017

Schoolspullenpas 2016-2017

Heeft u een minimum inkomen (tot 110% van de toepasselijke bijstandsnorm) en schoolgaande kinderen tussen de 4 tot 18 jaar? Dan kunt u een schoolspullenpas voor het nieuwe schooljaar 2016-2017 aanvragen bij de Stichting Leergeld Zoetermeer.

Wat is een Schoolspullenpas?
Met de Schoolspullenpas kunt u noodzakelijke schoolartikelen zoals schriften, pennen, een rekenmachine of een agenda voor uw kinderen kopen. De pas is bestemd voor kinderen die het basis- of voortgezet onderwijs (Praktijkonderwijs/ LWOO/ VMBO/ HAVO/ VWO) volgen.


Jeugdvakantiepaspoort weer verkrijgbaar

Jeugdvakantiepaspoort weer verkrijgbaar

Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud? Haal dan een Jeugdvakantiepaspoort op. Hiermee kun je de hele zomer met kortingen naar zo'n 143 bestemmingen in de Rotterdamse Regio.

Heb je een Rotterdampas? Het Jeugd Vakantiepaspoort ligt dan voor je klaar in het gemeentehuis. Vergeet bij het afhalen niet je Rotterdampas mee te nemen. Een afspraak is niet nodig.
Heb je geen Rotterdampas, dan kun je het Jeugd Vakantiepaspoort voor € 4,50 kopen. Maak een afspraak, dan word je direct geholpen.


Damian Pronk Sporttalent en Ilyse Oostenbrink Kunst & Cultuurtalent van 2016!

Damian Pronk Sporttalent en Ilyse Oostenbrink Kunst & Cultuurtalent van 2016!

Lansingerland heeft veel jonge talenten, zowel bij de sport als op cultuurgebied. Op 28 juni werden deze talenten door wethouder Ankie van Tatenhove in het zonnetje gezet.  Zij straalden allen op het podium.


Vies worden in speelpolder De Bergse Vallei

Vies worden in speelpolder De Bergse Vallei

In de Bergse Vallei kun je in één van de klimbomen klimmen, je evenwicht testen op de balken van het evenwichtsparcours of met water en modder spelen in de kleine speelwaterbaai. Naast de speelpolder heeft het gehele terrein een nieuwe ‘boost’ gekregen.

Het oude ontmoetingsplein is omgevormd tot een prachtige, bruisende plek. Het is een aantrekkelijke plek om te spelen, ontmoeten en genieten. Wethouder Jeroen Heuvelink opende samen met Sophia Dijk, die de naam heeft bedacht, op woensdag 29 juni het gebied.

Meer informatie over de speelmogelijkheden in de Speelpolder De Bergse Vallei leest u op www.speelpolders.nl.


Conflict met de buren? Buurtbemiddeling helpt!

Conflict met de buren? Buurtbemiddeling helpt!

Samen leven in een buurt verloopt meestal goed. Maar soms ook niet. Er ontstaat onenigheid of een conflict met de buren. Komt u er samen niet uit? 

In de gemeente Lansingerland kunt u gebruik maken van buurtbemiddeling. De buurtbemiddelaars doen dit werk vrijwillig en kosteloos. Zij zijn getraind voor dit werk en kennen de buurt goed.


Inloopavond 6 juli, nieuw locatieplan milieuparken

Er komt een nieuw locatieplan voor ondergrondse afvalcontainers. Op woensdag 6 juli van 17.00 tot 21.00 uur bent u van harte welkom op de inloopavond in het gemeentehuis. U kunt dan het locatieplan van de milieuparken en de ondergrondse glascontainers inzien en uw reactie geven. Ook kunt u informatie over afvalscheiding en afvalstromen krijgen en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen.


Afspraken over sociale woningbouw

Afspraken over sociale woningbouw

Uitbreiding van de betaalbare sociale woningvoorraad en afspraken over de beschikbaarheid van woningen voor specifieke doelgroepen. Deze en andere afspraken zijn op 30 juni vastgelegd in het Convenant Prestatieafspraken 2016 + 2017. Wethouder Ankie van Tatenhove tekende samen met vertegenwoordigers van de Huurdersvereniging Lansingerland en drie woningcorporaties 3B-Wonen, Havensteder en De Goede Woning het convenant.


Geef inbrekers geen kans!

Geef inbrekers geen kans!

Tijdens de zomervakantie gaan veel inwoners op vakantie of dagjes uit.
Inbrekers maken hier gretig gebruik van. Ze kunnen vaak goed aan woningen zien dat de bewoners niet aanwezig zijn. Volle brievenbussen, gordijnen die altijd dicht zijn en nooit een lampje aan. Het advies is: geef uw huis een bewoonde indruk.


Sociale huurappartementen voor starters én ouderen

Sociale huurappartementen voor starters én ouderen

De gemeente wil de voormalige bibliotheeklocatie aan de Notaris Kruytstraat in Bergschenhoek herontwikkelen. In totaal worden 18 appartementen gerealiseerd met 6 benedenwoningen voor ouderen en 12 bovenwoningen voor starters.

Woensdag 29 juni 2016 hebben wethouder Albert Abee, Nick Kraak van Kraakhelder Vastgoedontwikkeling BV en Frans Weterings van 3B Wonen de intentieovereenkomst ondertekend.


Feestelijke opening tuin van Floddertje!

Feestelijke opening tuin van Floddertje!

Wat een feest in de Tuin van Floddertje afgelopen zaterdag! Wethouder Ankie van Tatenhove ontving uit handen van Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel het duurzaamheidspaspoort voor de Tuin van Floddertje. Dit certificaat houdt in dat bij het ontwerp, de aanleg en de gebruikte materialen in de speeltuin duurzaamheid centraal staat.

Alle kinderen vermaakten zich prima op de vele speeltoestellen en bij de georganiseerde activiteiten. De aanwezigheid van zoveel kinderen, ouders én opa’s en oma’s maakte de opening tot een onvergetelijke dag!


Lancering website Netwerk Afvalwaterketen Delfland (NAD)

Lancering website Netwerk Afvalwaterketen Delfland (NAD)

Een betrouwbare, betaalbare, toekomstbestendige en duurzame afvalwaterketen. Daar werkt Lansingerland, samen met 11 andere gemeenten en het Hoogheemraadschap Delfland aan. Zij vormen het Netwerk Afvalwaterketen Delfland (NAD). Op de nieuwe website www.afvalwaterketen.com zijn de uitgevoerde en nog uit te voeren projecten te vinden en informatie over het netwerk zelf. Ook deelt het netwerk kennis via de website en helpt de site om de resultaten van het NAD meer bekendheid te geven.


Eikenprocessierups gesignaleerd

Eikenprocessierups gesignaleerd

De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in Lansingerland. Deze rupsen kunnen met hun brandharen lichamelijke klachten bij mens en dier veroorzaken. Daarom vragen wij u tot en met september voorzichtig te zijn in de nabijheid van eikenbomen.

Bestrijding
Vanaf maandag 4 juli gaan we de eikenprocessierups in deze bomen bestrijden. De bomen waar de eikenprocessierups in zijn gesignaleerd zijn gemarkeerd met een lintje rond de stam.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content