Header image
Week 27, 30 juni 2015

Van Gansewinkel gestart

Gisteren, 29 juni, is Van Gansewinkel gestart als nieuwe afvalinzamelaar. Wij raden alle inwoners aan de nieuwe afvalkalender goed te bekijken voor de juiste inzameldagen. De ophaaldagen kunnen namelijk veranderd zijn. U kunt uw afvalkalender en overige informatie vinden op www.mijnafvalwijzer.nl.  Hier kunt u ook instellen dat u herinnerd wordt aan het buiten zetten van uw kliko of afvalzak kunststof.

Heeft u vragen of opmerkingen over de afvalinzameling? Neem dan contact op met Van Gansewinkel, telefoon (010) 44 54 199 of mail naar lansingerland@vangansewinkel.com.


Aanbieden van kunststof afval

Aanbieden van kunststof afval

Deze week haalt Van Gansewinkel voor het eerst de zakken met kunststof verpakkingsmateriaal op. Dit is nieuw voor u. Daarom geven wij tips om het ophalen goed te laten verlopen.

  • Bied zakken met kunststof afval aan op de plek waar u ook uw kliko neerzet. Woont u in een appartement/flat, zet de zakken dan bij de verzamelcontainer.
  • Bind 2 of 3 zakken aan elkaar vast, of zet ze in groepjes neer, om wegwaaien te voorkomen.
  • Vul één van de potjes, flacons of flesjes met een beetje water om wegwaaien te voorkomen.
  • Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl om te zien wat wel en niet in de afvalzak mag.

Let op! Bied uw zakken op de ophaaldag zelf aan, voor 7.30 uur. Zo helpt u rondzwervende en opengekrabde zakken in uw straat te voorkomen.

Heeft u nog vragen? Bel dan met Van Gansewinkel via (010) 44 54 199. Nieuwe zakken bestelt u via www.zakkenservice.nl.


Jeugd Vakantiepaspoort vanaf 1 juli verkrijgbaar!

Jeugd Vakantiepaspoort vanaf 1 juli verkrijgbaar!

Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud en wil je met korting naar zo’n 131 bestemmingen in de Rotterdamse regio? Haal dan een Jeugd Vakantiepaspoort!

Heb je een Rotterdampas?
Vanaf 1 juli 2015 is het Jeugd Vakantiepaspoort op vertoon van je Rotterdampas gratis af te halen in het gemeentehuis. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
Heb je geen Rotterdampas, dan kan je voor € 4,50 het Jeugd Vakantiepaspoort kopen. Maak hiervoor een afspraak, dan word je direct geholpen.


Verkoopovereenkomst voormalig gemeentehuis Bergschenhoek

Verkoopovereenkomst voormalig gemeentehuis Bergschenhoek

Op dinsdag 23 juni ondertekenden wethouder Albert Abee en Ies Batenburg van Batenburg BV de verkoopovereenkomst voor het voormalige gemeentehuis aan Bergweg-Noord in Bergschenhoek. Hiermee gaven zij het startsein voor de ontwikkeling van 5 luxe koopappartementen.

Voor de duurzame ontwikkeling van dit project maakt Batenburg onder andere gebruik van het bestaande casco van het pand. De toekomstige bewoners kunnen straks onderin het gebouw parkeren. Er hebben zich inmiddels al meerdere geïnteresseerden gemeld voor de appartementen.


Cyclamenweg en nieuwe hoofdwatergang Bleiswijk officieel geopend

Cyclamenweg en nieuwe hoofdwatergang Bleiswijk officieel geopend

Woensdag 24 juni opende wethouder Ankie van Tatenhove samen met Dorenda Gerts van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de nieuwe Cyclamenweg en de naastgelegen hoofdwatergang in Bleiswijk. Het hoogheemraadschap heeft een nieuwe (hoofd)watergang van circa 1,6 kilometer aangelegd langs de Cyclamenweg. Hierdoor kan er water worden aan- en afgevoerd naar de waterbergingsvijvers wat de waterhuishouding vormt in de Overbuurtsche polder aanzienlijk verbeterd. 

De nieuwe Cyclamenweg zorgt voor een snelle verbinding tussen Overbuurtsche- en Noordpolder. De transportroutes binnen het tuinbouwgebied zijn hierdoor aanmerkelijk ingekort waardoor kosten voor de tuinders en ook de CO2 uitstoot worden verlaagd. De weg is aangelegd met rijkssubsidie, een bijdrage van de gemeente Lansingerland en van de aangrenzende tuinders.


Ondertekening intentieovereenkomst Eiland 3, De Tuinen Oost in Bleiswijk

Ondertekening intentieovereenkomst Eiland 3, De Tuinen Oost in Bleiswijk

Op donderdag 25 juni tekenden wethouder Albert Abee en Peter Verleg van SIR-55 de intentie-overeenkomst. In De Tuinen Oost worden drie eilanden met woningen gerealiseerd. De gemeente ontwikkelt één van de eilanden samen met de SIR-55 (Stichting Initiatieven Realisatie 55+ Woningbouw).
Sir 55 is een consumentenorganisatie gericht op het realiseren van de eigen woonwens dóór en vóór 55-plussers. Het eiland is geschikt voor maximaal 15 woningen. De aankomende periode zoekt de SIR-55 naar belangstellenden voor deze ontwikkeling. Meer informatie over het project vindt u op de site van SIR 55.


Kent u iemand die een onderscheiding verdient?

Kent u iemand die een onderscheiding verdient?

Binnen het grote aantal (sport)verenigingen, welzijns- en zorginstellingen zijn er ongetwijfeld mensen die voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking komen.

U, als inwoner van Lansingerland, kunt ons op deze mensen attenderen. Weet u iemand die volgens u in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding, neem dan contact op met Kabinetszaken via telefoonnummer 14 010.  Zij hebben de formulieren voor de voordracht voor u klaar liggen.


Afsluitingen en werkzaamheden op- en afritten A13

In juli vinden diverse week- en weekendafsluitingen plaats bij de op- en afritten van de A13, richting Rotterdam Noord-West. Ook het viaduct Doenkade en de Doenbrug over de Schie zijn dan afgesloten. De provincie vervangt in deze periode het asfalt en maakt extra rijstroken. (Brom)fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon doorrijden, het overige verkeer wordt omgeleid via borden. 


Herinrichting Noordersingel en Pastoor Verburghweg fase 1

Van medio september tot eind december 2015 wordt, na een flinke vertraging, het project herinrichting Noordersingel en Pastoor Verburghweg weer opgepakt. Op dinsdag 30 juni is tussen 19.00 – 21.00 uur een inloopavond in het gemeentehuis waar u de tekeningen voor fase 1 kunt bekijken. Deze tekeningen zijn ook op onze website te vinden.


Groot onderhoud Hoekeindseweg, Lijsterlaan-IJsvogellaan in Bleiswijk

Op maandag 15 juni is de aannemer aan de Hoekeindseweg (tussen Leeuwenhoekweg en Merenweg) en de Lijsterlaan-IJsvogellaan in Bleiswijk gestart met het herstraten van de trottoirs. Tussen 8 juli en 28 augustus worden de straten geasfalteerd. Bij dit deel van de werkzaamheden is het noodzakelijk om wegdelen af te sluiten.


Wegwerkzaamheden Bernhardstraat, Van Waningstraat en de Koperwiekdreef

Aannemersbedrijf Daallin BV uit Pijnacter start medio juli met het herstraten van weg en trottoir. Inwoners van deze straten worden door de aannemer op de hoogte gebracht van de exacte startdatum en de duur van de werkzaamheden in de straat. Een deel van de werkzaamheden wordt uitgevoerd voor de bouwvak, het resterende deel wordt na 24 augustus gedaan. Tijdens de uitvoering van het werk is het niet mogelijk om de straat in te rijden.


Sirenetest

Op maandag 6 juli is om 12.00 uur de maandelijkse test van de sirenes te horen. Het testalarm wordt slechts 1 minuut en 26 seconden afgedraaid.

Heeft u de sirene niet gehoord?
Neem dan contact op me de servicedesk van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, tel. (010) 446 88 88 of per email: servicecentergmk@veiligheidsregio-rr.nl


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content