Header image
Week 27, 2 juli 2019

Feestelijke uitreiking cheques Lansingerlands Initiatief

Feestelijke uitreiking cheques Lansingerlands Initiatief

Wij feliciteren de 'winnaars' van het Lansingerlands Initiatief; Plukberm of Eetbare Ruimte van Sandy Rijs – van Antwerpen, Terughalen Vrachtschuit van Cor Overmeer en Pleisterplaats De Hichte van Gert en Jellie van Vliet. Donderdagavond 27 juni heeft burgemeester Pieter van de Stadt een cheque overhandigd aan de drie ‘winnende’ initiatiefnemers met het toe te kennen subsidiebedrag.


Jeugd Vakantiepaspoort

Jeugd Vakantiepaspoort

Heeft u kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud en bent u in het bezit van een Rotterdampas? Dan kunt u vanaf woensdag 10 juli het Jeugd Vakantiepaspoort gratis bij ons ophalen! Vergeet dan niet uw Rotterdampas mee te nemen. Heeft u geen Rotterdampas? Dan kunt u het Jeugd Vakantiepaspoort voor € 4,50 kopen.


Nieuwe regels vanaf 1 juli

Nieuwe regels vanaf 1 juli

Fietst u vanaf 1 juli met uw telefoon in uw hand, dan riskeert u een boete van €95,-. Ook voor fietsers is het vasthouden van een mobieltje in het verkeer nu verboden. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. 


Denk mee over de toekomst!

Denk mee over de toekomst!

Hoe zorgen we ervoor dat we straks allemaal gezond en plezierig wonen, werken en ontspannen in onze gemeente? Hoe houden we onze voeten droog en hoe reizen we van A naar B? Dat en nog veel meer beschrijven we in de Omgevingsvisie Lansingerland. Denk met ons mee en vul de vragenlijst snel in (tot 7 juli) en houd de pagina Omgevingsvisie Lansingerland in de gaten. De toekomst van Lansingerland maken we samen!


Culturele hotspots van Lansingerland

Culturele hotspots van Lansingerland

In Lansingerland is meer te zien en te beleven dan mensen soms denken. Onze gemeente kent veel mooie en interessante plekken met een verhaal. Wat is voor u zo’n plek? Waar bent u trots op en wat laat u zien aan uw bezoek? Kom naar het gemeentehuis, vertel uw verhaal bij de Lansingerlandkaart en maak kans op kaarten voor het culinaire muziekfestival Opperdepop in september!


Overstap naar duurzame energie

Overstap naar duurzame energie

In Nederland verwarmen wij onze huizen met aardgas en komt veel elektriciteit nog uit vervuilende centrales. De komende jaren stappen we geleidelijk over naar duurzame energie. Deze verandering heet de energietransitie. In de video kunt u zien wat dit voor u als inwoner en ondernemer betekent. Maar ook wat u zelf kunt doen en wat de gemeente doet!


Ondertekening Gouden Harp

Ondertekening Gouden Harp

Dinsdag 25 juni tekenden wethouder Albert Abee en Jacco Nieuwstraten en Leonore Reijnen van de Ontwikkelcombinatie Westpolder/Bolwerk (OCW) de 3e realisatieovereenkomst voor deelplan 5 – Gouden Harp genaamd – in Westpolder/Bolwerk. 


Herinrichting speelplek Steenbreekvaren

Herinrichting speelplek Steenbreekvaren

De huidige speeltoestellen en de valondergrond zijn aan vervanging toe. Ook het huidige groen heeft groot onderhoud nodig en wordt verbeterd met de herinrichting. Voor de speelplek is een schetsontwerp gemaakt en wij horen graag wat u van het schetsontwerp vindt. U kunt uw mening en verbeterpunten, vóór 15 juli, aan ons doorgeven via het reactieformulier!


Herinrichting speelplek Cederhof

Herinrichting speelplek Cederhof

De huidige speeltoestellen en de valondergrond van de speelplek aan de Cederhof in Bleiswijk zijn aan vervanging toe. Voor deze speelplek is een schetsontwerp gemaakt. Graag horen wij uw mening en verbeterpunten! U kunt dit vóór 15 juli aan ons doorgeven via het reactieformulier.


Plein Lijsterlaan

Plein Lijsterlaan

Door de veranderende klimaatomstandigheden krijgen we in Nederland te maken met steeds warmere en drogere periodes maar ook met heftigere regenbuien. Om goed voorbereid te zijn willen wij het versteende plein achter de Lijsterlaan nummer 9 vergroenen en toekomstbestendig maken. Voor deze locatie is een schetsontwerp gemaakt. Wij horen graag uw mening en verbeterpunten! U kunt dit vóór 15 juli aan ons doorgeven via het reactieformulier.


Nafase brand Veilingweg

Nafase brand Veilingweg

Naar aanleiding van de grote brand aan de Veilingweg van maandag 17 juni 2019 waarbij een aantal bedrijfspanden, een garage en twee woningen afbrandden wordt het terrein zorgvuldig geruimd.


Werkzaamheden A20 Gouda-Rotterdam

Werkzaamheden A20 Gouda-Rotterdam

Van vrijdag 5 juli 22.00 uur tot maandag 8 juli 05.00 uur en van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot maandag 15 juli 05.00 uur vinden er werkzaamheden plaats op de A20 tussen knooppunt Gouwe en knooppunt Terbregseplein en tussen knooppunt Kleinpolderplein en knooppunt Kethelplein. Alle rijstroken zijn daarbij afgesloten, weggebruikers worden omgeleid via Den Haag.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content