Header image Header image
Week 26, 30 juni

Heeft u een vraag voor de wethouder?

Heeft u een vraag voor de wethouder?

Wilt u iets bespreken met een van onze wethouders of heeft u een vraag? Kom dan langs bij één van de spreekuren in een vestiging van Bibliotheek Oostland bij u in de buurt. Op 4 juli heeft wethouder Titia Cnossen haar spreekuur in Bergschenhoek, wethouder Leon Hoek komt op 5 juli langs in Berkel en Rodenrijs en wethouder Simon Fortuyn bezoekt op 6 juli Bleiswijk.


Jeugd Vakantiepaspoort weer verkrijgbaar

Jeugd Vakantiepaspoort weer verkrijgbaar

Is uw kind tussen de 4 en 12 jaar oud? Met het Jeugd Vakantiepaspoort krijgen zij de hele zomervakantie gratis toegang of korting bij maar liefst 165 bestemmingen in de Rotterdamse regio. Heeft uw kind al een Rotterdampas, dan kunt u het Vakantiepaspoort digitaal aanvragen. Heeft u (nog) geen Rotterdampas, dan kunt u de pas voor € 4,50 kopen.


Koninklijke onderscheiding

Koninklijke onderscheiding

Op donderdag 23 juni werd Jan Willem de Vries benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Pieter van de Stadt. En kreeg deze vanwege zijn lange en brede staat van dienst in de glastuinbouwsector.


Digitaal uw rijbewijs verlengen

Digitaal uw rijbewijs verlengen

Verloopt uw rijbewijs binnenkort? Of heeft u een categorie-uitbreiding nodig omdat u een extra rijbewijs heeft gehaald? Voor de aanvraag hoeft u niet meer naar het gemeentehuis te komen. U kunt dit digitaal regelen via een erkende fotograaf die meedoet aan het experiment Digitaal Aanvragen Rijbewijzen (DAR).


Maakt u al gebruik van de glascontainers?

Maakt u al gebruik van de glascontainers?

Elke glazen fles en elk glazen potje kan oneindig vaak gerecycled
worden, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Helpt u ook mee? Om het recyclen gemakkelijker te maken, hebben we eind vorig jaar enkele nieuwe containers geplaatst. Kijk op Mijn Afvalwijzer voor een glascontainer bij u in de buurt. Twijfelt u wat er wel of niet in mag? Raadpleeg de Afvalscheidingswijzer.


Reminder: Helpt u mee bij de cleanup van zaterdag?

Reminder: Helpt u mee bij de cleanup van zaterdag?

Gedurende het hele jaar worden er door Stichting CleanupAll cleanups georganiseerd in Lansingerland. Aanstaande zaterdag, 2 juli, is het de beurt aan Bergschenhoek! Helpt u ook mee? U kunt starten vanaf uw eigen huis of vanaf de start- en eindlocatie van CleanupAll. Samen met u maken we het verschil!


Funderingsloket Lansingerland

Funderingsloket Lansingerland

Huiseigenaren in Lansingerland met funderingsproblemen kunnen sinds deze week advies aanvragen via het Funderingsloket Lansingerland. De gemeenteraad heeft daarnaast een pilotproject ingesteld voor woningen langs de Rottekade. Voor de pilot zijn twee postcodegebieden aangewezen. In september volgt een informatieavond voor deze bewoners.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content