Header image
week 26, 28 juni 2016

Feestelijke opening Tuin van Floddertje

Feestelijke opening Tuin van Floddertje

Op zaterdag 2 juli is het van 11.00 – 13.30 uur feest in de Tuin van Floddertje! Om 11.00 uur is het officiële openingsmoment met Lodewijk Hoekstra, bekend van het tv-programma Green-Kids. Daarna zijn er diverse activiteiten voor kinderen.

De parkeermogelijkheden zijn beperkt. We raden iedereen aan om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar de opening te komen.


Sirenetest

Sirenetest

Op de eerste maandag van iedere maand testen we om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. We testen deze sirenes om er zeker van te zijn dat ze functioneren als we er in het kader van rampenbestrijding gebruik van willen maken. De eerstvolgende test van de sirene is op maandag 4 juli 2016.


Omwisselen trekkercertificaat nog tot en met 30 juni mogelijk

Bent u in het bezit van een trekkercertificaat? U kunt dit tot en met donderdag 30 juni omwisselen voor een categorie T op het rijbewijs. Vanaf 1 juli is dit niet meer mogelijk.


Inloopavond locatieplan milieuparken en ondergrondse containers

Op woensdag 6 juli bent u van 17.00 tot 21.00 uur van harte welkom op de inloopavond in het gemeentehuis. U kunt dan het locatieplan van de milieuparken en de ondergrondse glascontainers inzien en uw reactie geven. Ook kunt u informatie over afvalscheiding en afvalstromen krijgen en heeft u de gelegenheid om vragen te stellen.


Bouwen op Eiland Teylingenhof in De Tuinen, Bleiswijk

Bouwen op Eiland Teylingenhof in De Tuinen, Bleiswijk

Heeft u de wens om zelf te bouwen maar wellicht de stap nog niet durven zetten? Dan is het eiland Teylingenhof in Bleiswijk iets voor u! Dit eiland richt zich op 55-plussers die zelf optreden als ontwikkelaar. Samen met je buren realiseer je je eigen woonwensen. Vastgoedregisseur bv draagt zorg voor de professionele begeleiding van het project. Er is op het eiland ruimte voor 15 woningen.


Natuur- en recreatiegebied De Groenzoom officieel geopend

Natuur- en recreatiegebied De Groenzoom officieel geopend

Op zaterdag 25 juni werd de Groenzoom officieel geopend door gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland. Als openingshandeling trokken kinderen het doek van het ooievaarsnest. Dit nest werd geschonken door de nieuwe beheerder: de Beheercombinatie Groenzoom. Direct na de opening kreeg het nest al bezoek van een ooievaar! Daarna volgde een dag vol activiteiten. Meer informatie vindt u op de website van de Groenzoom.


Expositie dikke dames en vrolijke dieren

Expositie dikke dames en vrolijke dieren

In het gemeentehuis exposeert Julia Woning met haar Dikke Dames en vrolijke dieren. De Dikke Dames brengen je altijd en overal in een goed humeur. Deze volumineuze figuren zitten aan de thee met taart, klessebessend bij het haardvuur of aan de borrel. De expositie is tijdens kantooruren tot 27 juli te bekijken.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content