Header image
Week 26, 25 juni 2019

Gemeente Lansingerland zet zich in voor gehandicaptensport

Gemeente Lansingerland zet zich in voor gehandicaptensport

Zaterdag 22 juni ondertekende wethouder Sport & Cultuur Ankie van Tatenhove de intentieovereenkomst ‘Inclusief Sport & Bewegen Haaglanden’. Dit deed zij samen met acht andere wethouders uit de regio Haaglanden. Wij gaan nauwer samenwerken met deze gemeenten om mensen met een verstandelijke beperking optimaal te ondersteunen bij het sporten en bewegen en om het aanbod binnen de regio beter op elkaar af te stemmen.


Bijenhotel in vlinderidylle

Bijenhotel in vlinderidylle

Van de provincie Zuid-Holland hebben wij een bijenhotel ontvangen. Woensdag 19 juni onthulde wethouder Simon Fortuyn samen met Jan Greeve (initiatiefnemer idylle) het bijenhotel in de vlinderidylle in het Offenbachplantsoen. Leerlingen uit groep 5 van basisschool De Poolster hielpen hen hierbij.


Start bouw Hof van Berkel

Start bouw Hof van Berkel

Vrijdag 21 juni was de feestelijke bijeenkomst voor de start van het project ‘Hof van Berkel’ in de wijk Meerpolder in Berkel en Rodenrijs. Wethouder Albert Abee sloeg hierbij de eerste paal van het zeer duurzame project.


Boomveiligheidsonderzoek

Boomveiligheidsonderzoek

De gemeente Lansingerland heeft een bomenbestand van circa 23.000 bomen. Om deze vitaal en veilig te houden laten wij om de 3 jaar, in de zomermaanden, een deel van ons bomenbestand inspecteren. In totaal controleren wij dit jaar 8000 bomen, die voornamelijk in Bergschenhoek staan.


Koffie met een Cop

Koffie met een Cop

Morgen, woensdag 26 juni, is er weer Koffie met een Cop. Heeft u vragen aan de politie en wijkbeheerder van de gemeente over uw buurt? U bent vanaf 14.00 uur welkom bij de McDonalds in Berkel, de koffie staat klaar!


Wilt u de wethouder spreken?

Wilt u de wethouder spreken?

U bent van harte welkom voor een ontmoeting met wethouder Ankie van Tatenhove op woensdag 26 juni van 13.30 tot 14.30 uur. Het spreekuur vindt plaats in ’t Web, Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk.


In gesprek met de wijkBoa

In gesprek met de wijkBoa

Vrijdag 28 juni vanaf 20.00 uur is de wijkBoa van Bergschenhoek aanwezig bij het voetbalveldje aan de Groeneweg 53 om vragen, opmerkingen of suggesties met u te bespreken. De wijkbeheerder en Buurttoezicht sluiten ook aan. De koffie en thee staan klaar!


Dit weekend N470 deels afgesloten

Dit weekend N470 deels afgesloten

In het weekend van 28 tot en met 30 juni bouwt Boskalis de nieuwe rotonde in de N470 bij de Komkommerweg in Pijnacker. Om de rotonde te kunnen bouwen is in dit weekend de N470 in beide richtingen afgesloten tussen de rotonde Ruyven (Delfgauw) en de rotonde Tuindersweg (Pijnacker). De afsluiting geldt vanaf vrijdag 28 juni 20.00 uur tot en met maandag 1 juli 06.00 uur.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content