Header image Header image
Week 26, 1 juli

Denk mee over burgerparticipatie

Denk mee over burgerparticipatie

Met elkaar maken we van Lansingerland een aantrekkelijke en een fijne gemeente om in te wonen. Betrokkenheid van inwoners is daarbij van groot belang. We werken graag samen. Nu zijn we benieuwd: hoe wilt u betrokken worden? Doe mee en vul voor 18 juli onze vragenlijst over burgerparticipatie in.


Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die in het zonnetje moet worden gezet omdat deze persoon zich inzet voor de samenleving? Meld hem of haar dan aan voor een koninklijke onderscheiding. Dit kan nog tot 12 juli 2021. En wie weet ontvangt hij of zij een lintje uit handen van de burgemeester tijdens de ‘lintjesregen’ op 26 april.


Het jaar 2020 in één oogopslag

Het jaar 2020 in één oogopslag

Het jaar 2020 was door corona een bijzonder jaar. Met een grote impact op inwoners, ondernemers, verenigingen én maatschappelijke organisaties. Een jaar waarin we ook veel veerkracht zagen van onze krachtige samenleving. Een uitgebreide toelichting op wat we het afgelopen jaar realiseerden en de kosten die hiermee gemoeid zijn, vindt u op onze website.


Heeft u een vraag voor de wethouder?

Heeft u een vraag voor de wethouder?

Heeft u een vraag aan een van onze wethouders? Deze kunt u stellen tijdens een van de spreekuren bij een vestiging van Bibliotheek Oostland bij u in de buurt. Op 5 juli houdt wethouder Kathy Arends haar spreekuur. Op 14 juli heeft wethouder Jan-Willem van den Beukel spreekuur. Wethouder Ankie van Tatenhove volgt op 15 juli.


Toekomstige laadpaallocaties voorgesteld

Toekomstige laadpaallocaties voorgesteld

De komende jaren neemt het elektrisch rijden toe. In Lansingerland bereiden we ons daarop voor. Aan de hand van een prognosekaart schatten we in hoeveel laadpalen er in 2025 per gebied nodig zijn. Vindt u iets van een locatie bij u in de straat? Laat het ons dan weten door voor maandag 12 juli een email te sturen naar laadpalen@lansingerland.nl.

Opening Westerwater

Opening Westerwater

Afgelopen donderdag sloot wethouder Kathy Arends de herinrichting van het Westerwater samen met Ruben Leijs van Verhage, en bestuurslid van winkeliersvereniging Berkel Centrum, symbolisch af door de ingebruikname van een fraaie, handgemaakte houten bank op de trap bij de Visch. Een mooi moment voor de gemeente en de winkeliersvereniging om de handen ineen te slaan en een actie te organiseren voor het winkelend publiek.


Wilt u Vakantiemaatje worden?

Wilt u Vakantiemaatje worden?

Jong Perspectief zoekt voor deze zomer nog Vakantiemaatjes. Dit zijn vrijwilligers die ervoor zorgen dat kinderen in kwetsbare gezinnen een mooie zomervakantie beleven. Zij ondernemen minimaal drie weken leuke activiteiten met een kind of een jongere. Voor de kinderen een fijne afleiding en het ontlast tegelijkertijd de ouders in een kwetsbare periode. Spreekt dit u aan? Ga naar de website van Jong Perspectief voor meer informatie.


Tozo 5 regeling voor ondernemers

Tozo 5 regeling voor ondernemers

Sinds maart 2020 kunnen ondernemers de Tozo-regeling van het rijk aanvragen. Vanaf 1 juli is Tozo 5 van toepassing. Hiermee kunt u een uitkering voor uw levensonderhoud aanvragen over de maanden juli t/m september 2021. Daarnaast kunt u een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen. Voor Tozo 5 moet u een aanvraag doen, ook als u al Tozo 1, 2, 3 of 4 heeft aangevraagd. Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op de website van gemeente Rotterdam.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content