Header image Header image
Week 25, 24 juni

“Bijna alles kan op 1,5 meter”

“Bijna alles kan op 1,5 meter”

“Vanaf 26 juni kan bijna alles weer op 1,5 meter afstand en in de meeste gevallen is het mondkapje dan ook niet meer nodig. Hoe fijn is het om weer samen uit eten te gaan, collega’s of medescholieren weer wat vaker in het echt te zien of te genieten van kunst en cultuur.” Lees op onze website de volledige reactie van burgemeester Pieter van de Stadt op de coronaversoepelingen.


Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Wilt u ook voor iemand anders iets betekenen? In de vrijwilligers vacaturebank vindt u hiervoor alle mogelijkheden. Of wilt u meer informatie over wat een vrijwilligerscoach voor u kan betekenen? Op 1 juli is er weer een open inloop bij VIP Lansingerland.


Bestrijding eikenprocessierups

Bestrijding eikenprocessierups

De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in Lansingerland. Deze rupsen kunnen met hun brandharen lichamelijke klachten bij mens en dier veroorzaken. Maandag 5 juli start de aannemer met het afzuigen van nesten op gemarkeerde bomen. Ziet u de rups op een ongemarkeerde boom? Meld dit dan bij de gemeente via de website Buiten op Orde.


Hoe kan ik straks op reis binnen de EU?

Hoe kan ik straks op reis binnen de EU?

Als u wilt reizen binnen de EU dan heeft u een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of een bewijs dat u bent hersteld van corona nodig (Digitaal Corona Certificaat). Vanaf 1 juli 2021 kunt u deze via de CoronaCheck app laten zien. Als u niet volledig bent gevaccineerd of geen corona hebt gehad, kunt u zich in juli en augustus voor uw vakantie gratis laten testen.


Corona openingsplan: alles open op 1,5m afstand

Corona openingsplan: alles open op 1,5m afstand

Het aantal coronabesmettingen is snel gedaald en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Op 26 juni zetten we stap 4 van het openingsplan en gaat alles open op 1,5 meter afstand. Met coronatoegangsbewijzen is meer mogelijk. Lees meer over het openingsplan op de website van de Rijksoverheid.


Ankie van Tatenhove over De Lansingerlandse Opvoedweek

Tot en met 30 juni organiseren wij met onze samenwerkingspartners De Lansingerlandse Opvoedweek. Een week met online lezingen, workshops en webinars over herkenbare opvoedthema’s waar iedere ouder of verzorger wel eens mee te maken krijgt. Het volledige programma vindt u op onze website. Geeft u zich ook op?


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content