Header image Header image
Week 25, 23 juni

Schoolmaatjes maken nieuwkomersgezinnen wegwijs

Schoolmaatjes maken nieuwkomersgezinnen wegwijs

Voor een nieuwkomersgezin is het een extra grote uitdaging om het schoolsysteem te begrijpen. Bibliotheek Oostland zoekt vrijwilligers die gezinnen wegwijs willen maken op school. Goed contact tussen school en ouders is heel belangrijk, omdat de kinderen meestal veel hebben meegemaakt en vaak met een achterstand beginnen. Wordt u ook vrijwilliger?


Gezondheidsmeter GGD Rijnmond

Gezondheidsmeter GGD Rijnmond

Hoe gaat het met de kinderen in Rotterdam-Rijnmond? Ruim 41.000 ouders in deze regio hebben een uitnodiging gekregen voor de GGD Gezondheidsmeter Kinderen 2022. In dit onderzoek staan vragen over de gezondheid, leefstijl en vrijetijdsbesteding van het kind. Heeft u een uitnodiging ontvangen? Vul de vragenlijst dan in. Onder de deelnemers worden cadeaubonnen van €50 verloot.


Spreekuur Leerwerkloket (dinsdag 5 juli)

Spreekuur Leerwerkloket (dinsdag 5 juli)

Over twee weken is er weer het volgende Leerwerkloket. Dit spreekuur is voor iedereen die een loopbaanvraag heeft. Tijdens zo’n gesprek kunnen we helpen om inzicht te krijgen in uw competenties, u informeren over opleidingen en leerwerktrajecten of sollicitatietips geven. Het spreekuur is in het gemeentehuis in Bergschenhoek.


Zomereditie Expeditie Lansingerland

Zomereditie Expeditie Lansingerland

Na de geslaagde edities in 2020 en 2021, is er deze zomer weer Expeditie Lansingerland. Vanaf 11 juli start de zomereditie en is er van alles te doen voor de jeugd van 4 t/m 18 jaar (sport en cultuur). Deze editie is de start van een reeks van 13 expedities tijdens schoolvakanties, waarbij sport en cultuur op een laagdrempelige wijze aan de jeugd wordt aangeboden.


Veteranendag (zaterdag 25 juni)

Veteranendag (zaterdag 25 juni)

Na twee jaar is de Veteranendag weer terug op het Malieveld. Zaterdag is Den Haag, de internationale stad van vrede en recht, opnieuw het decor. Heel Nederland bedankt op die dag 100.000+ veteranen die zich hebben ingezet voor onze vrijheid, vrede en veiligheid, nu en in het verleden. Als eerbetoon aan hun hijsen wij zaterdag de vlag van de Veteranen op het gemeentehuis.


Haal gratis PMD-zakken op in uw eigen buurt

Haal gratis PMD-zakken op in uw eigen buurt

We helpen onze inwoners graag om PMD scheiden makkelijker te maken. U kunt inmiddels op maar liefst 15 locaties in de gemeente gratis PMD-zakken afhalen. Bekijk de locaties en plattegrondjes op onze website. Bent u niet in de gelegenheid om de zakken op te halen bij een van de afhaalpunten? Dan kunt u gratis PMD-zakken bestellen via Renewi.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content