Header image
week 25, 21 juni 2016

Plaatsing ondergrondse containers zorgt voor verbetering openbare ruimte

Er komt een nieuw locatieplan voor ondergrondse afvalcontainers. Het aantal milieuparken en containers voor papier en kunststoffen wordt teruggebracht van 20 naar 16 geconcentreerde locaties. Bij milieuparken die blijven, worden de containers vernieuwd en ondergronds aangebracht. Een ondergrondse container heeft meer opslagvermogen dan een bovengrondse verzamelcontainer. De netheid van de openbare ruimte zal door de plaatsing van ondergrondse containers verbeteren. 


Extra avondopenstelling aanvraag paspoort, ID-kaart en rijbewijs

Extra avondopenstelling aanvraag paspoort, ID-kaart en rijbewijs

Voor de vakantie uw paspoort, ID-kaart en rijbewijs in huis? U kunt deze week op donderdag 23 juni van 17.00 – 20.00 uur zonder afspraak bij ons binnenlopen. Het is dan wel mogelijk dat u moet wachten. Aan de balie hoort u wanneer uw document klaar ligt. Vergeet u niet de juiste spullen mee te nemen?


Opening De Groenzoom

Opening De Groenzoom

Zaterdag 25 juni is het feest! Dan wordt het natuur- en recreatiegebied De Groenzoom officieel geopend voor het publiek. De Groenzoom ligt tussen Berkel en Rodenrijs, Pijnacker en Zoetermeer in. De hele dag staan er sportieve en leuke activiteiten gepland voor kinderen en hun ouders. Kinderen kunnen kano varen, treintje rijden en er zijn leuke workshops.

Op www.degroenzoom.nl vindt u de folder met informatie over de activiteiten. Tip: kom op de fiets!


Start verkoop energiezuinige woningen ‘Het eiland van Bleiswijk’

Start verkoop energiezuinige woningen ‘Het eiland van Bleiswijk’

Bent u op zoek naar een ruime vrijstaande of 2-onder-1-kapwoning woning aan het water? Dan is Het eiland van Bleiswijk echt iets voor u. Donderdag 30 juni tussen 18.00 en 20.30 uur start bij Muller & Co in Berkel en Rodenrijs de verkoop van dit bijzonder energiezuinige project.

De 9 meter brede woningen staan op een riante kavel en zijn van alle luxe voorzien. Bovendien is in de VON prijs een bijzonder energiezuinig mobiliteitsconcept inbegrepen. Meer weten? Kijk dan op www.heteilandvanbleiswijk.nl.      


Vrijwilligers gezocht voor de Hergerborch

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met het opknappen en inrichten van de Hergerborch. Daarnaast zijn we op zoek naar vrijwilligers die asielgerechtigden willen helpen bij de kennismaking met de buurt en met Nederlandse gewoontes. U kunt dan denken aan een rol als ‘buddy’, iemand die tolk wil zijn of iemand die activiteiten wil organiseren. De vacatures staan ook op de vrijwilligersvacaturebank bij het Vrijwilligers Informatiepunt (VIP).


LED verlichting in gedeelte Bergschenhoek

LED verlichting in gedeelte Bergschenhoek

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 8 juli plaatsen wij LED lampen in de openbare verlichting in een gedeelte van Bergschenhoek. Dit gebeurt langs de Boterdorpseweg, Randweg-West en de Jacob Marislaan. Firma Pilkes voert de werkzaamheden overdag uit. U kunt hier wat last van hebben. Gedeeltes van de weg worden tijdelijk afgezet.


Kom naar de Rotte Waterweek

Kom naar de Rotte Waterweek

Save the date! Kom in de week van zondag 26 juni tot en met zondag 3 juli naar de eerste editie van de Rotte Waterweek. Een week waarin van alles te doen is op en om de Rotte, van de bron in Moerkapelle tot de dam in Rotterdam! Wat dacht u van een kano summer kick-off, een sessie outdoor yoga, de opening van een speelpolder, een modderrace of de Fridaynight Kajak? Als u een leuk idee heeft kunt u dit ook doorgeven via info@plezierrivier@gmail.com.


Storing openbare verlichting Bergschenhoek

Storing openbare verlichting Bergschenhoek

De openbare verlichting in de straten Laan der Vrijheid, Marius Richterslaan, Pastoor Canniuslaan en omgeving werkt niet goed. Dit komt door een kabelstoring. Om de storing te lokaliseren is het nodig dat de verlichting overdag brandt. Dit kan enkele dagen duren. Voor de monteurs van Stedin is het niet altijd gemakkelijk om dit soort storingen snel op te lossen. Onze excuses voor het ongemak. 


N471 – Jacob van Lennepweg afgesloten

N471 – Jacob van Lennepweg afgesloten

Aan de Vlinderstriktunnel is onderhoud nodig. Daarom is de N471 – Jacob van Lennepweg in Berkel en Rodenrijs op de volgende dagen vanaf 21.00 uur tot en met 05.00 uur  in beide richtingen afgesloten:

  • Vrijdag 24 juni tot en met maandagochtend 27 juni
  • Vrijdag 1 juli tot en met maandagochtend 4 juli

 


Meldt u aan voor Burgernet

Meldt u aan voor Burgernet


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content