Header image
Week 25, 20 juni 2017

Foodtruckfestival XXL 25, 26, 27 augustus

Foodtruckfestival XXL 25, 26, 27 augustus

Gemeente Lansingerland bestaat dit jaar 10 jaar! Deze mijlpaal laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. We nodigen alle inwoners van Lansingerland uit op 25, 26 en 27 augustus in het Annie M.G. Schmidtpark om te genieten van een te gek festival.


Wekelijks ophalen PMD vanaf 1 juli

Wekelijks ophalen PMD vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli 2017 kunt u het PMD-verpakkingsmateriaal (Plastic, Metaal en Drankenkartons) iedere week aanbieden in de speciale afvalzakken. Van Gansewinkel haalt het PMD afval dan wekelijks op. Nu gebeurt dat nog om de week.


Stel uw vraag aan de wethouder

Stel uw vraag aan de wethouder

Heeft u een vraag voor een van de wethouders? Of wilt u met hen van gedachten wisselen over een bepaald onderwerp? U bent van harte welkom tijdens het spreekuur wethouders.


Informatiebijeenkomst vrijwilligers Ride for the Roses

Informatiebijeenkomst vrijwilligers Ride for the Roses

Helpt u mee om de Ride for the Roses tot een geweldig evenement te maken? Kom dan dinsdagavond 27 juni om 19.30 uur naar de informatiebijeenkomst voor vrijwilligers in het gemeentehuis.


Eikenprocessierups gesignaleerd

Eikenprocessierups gesignaleerd

De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in Lansingerland. Deze rupsen kunnen met hun brandharen lichamelijke klachten bij mens en dier veroorzaken. De bomen waar de eikenprocessierups in is gesignaleerd zijn gemarkeerd met een lintje rond de stam. 


Start verkoop Gouden Buurten

Start verkoop Gouden Buurten

Woensdag 21 juni start de verkoop van 12 vrijstaande villa’s en 20 twee-onder-één-kapwoningen in de Gouden Buurten in Berkel en Rodenrijs. U bent van 19.00 tot 21.00 uur van harte welkom in het verkoopcentrum aan de Westpolderstraat 2G in Berkel en Rodenrijs. Op www.goudenbuurten.nl vindt u meer informatie over het woning aanbod.


Blauwalg in De Groenzoom

Blauwalg in De Groenzoom

Bij de roofvogelboerderij aan de Kleihoogt en een moerasdeel is blauwalg geconstateerd. Op de kaart zijn de gebieden met rode cirkels aangegeven. Contact met het water uit de plas en de omliggende sloten wordt afgeraden voor mens en dier, zoals honden. Op www.zwemwater.nl vindt u informatie over onder andere de zwemwaterkwaliteit in de omgeving.


Laat afval niet in vlammen opgaan!

Laat afval niet in vlammen opgaan!

In Lansingerland heeft een inwoner gemiddeld 200 kilo restafval per jaar. Veel van dit afval is geschikt voor hergebruik. Het kan als grondstof gebruikt worden voor nieuwe producten. Dat kan als afval beter wordt gescheiden en gerecycled.


Wat vindt u van een nieuwe vaarverbinding Rotte-Rijn-Vliet?

Wat vindt u van een nieuwe vaarverbinding Rotte-Rijn-Vliet?

Een rondje varen via de Rotte, de Oude Rijn en de Vliet. Het idee hiervoor werd vorig jaar ontwikkeld. Op dinsdag 4 juli is er een inloopavond bij sv DSO in Benthuizen. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom om uw mening en ideeën over de vaarverbinding te geven.


Hitteplan Zuid-Holland van kracht

Hitteplan Zuid-Holland van kracht

Het RIVM heeft het hitteplan geactiveerd wordt voor Midden en Zuid-Nederland. Het KNMI verwacht dat de temperaturen een aantal dagen op rij hoog kunnen zijn. Het hitteplan moet gezondheidsproblemen voor ouderen, chronisch zieken en mensen in zorginstellingen beperken. Deze mensen zijn extra kwetsbaar bij hoge temperaturen.


Veiliger maken Planetenweg en Oostersingel

Veiliger maken Planetenweg en Oostersingel

De gemeenteraad heeft in maart 2016 besloten maatregelen door te voeren om de Planetenweg en Oostersingel veiliger te maken. De resultaten van de enquête en de inloopavond van 18 april 2017 hebben, samen met de reacties van onder andere fietsersbond, hulpdiensten en de RET geleid tot uitwerking van de plannen. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content