Header image
Week 25, 19 juni 2018

Lansingerland heeft nieuw college

Lansingerland heeft nieuw college

Op vrijdagavond 15 juni zijn de nieuwe wethouders van de gemeente Lansingerland geïnstalleerd. Namens Leefbaar3B is Simon Fortuyn benoemd, Kathy Arends namens de VVD, voor het CDA Albert Abee en Ankie van Tatenhove namens de ChristenUnie.


Rectificatie foto herinrichting Noordeindseweg

Rectificatie foto herinrichting Noordeindseweg

In de nieuwsbrief van vorige week is helaas een verkeerde foto geplaatst bij het bericht Inloopavond herinrichting Noordeindseweg. De foto wekte de suggestie dat de poller Herenstraat ook onderdeel uitmaakt van dit project en dat is niet het geval. U kunt zich nog steeds aanmelden voor de inloopavond donderdag 21 juni.


Afscheid van wethouder Heuvelink

Afscheid van wethouder Heuvelink

Tijdens de vergadering van donderdag 14 juni heeft de gemeenteraad van Lansingerland afscheid genomen van wethouder Heuvelink. Burgemeester Van de Stadt bedankte wethouder Heuvelink voor zijn inzet voor de gemeente. Op het terrein van duurzaamheid, natuur- en recreatiegebieden en leefomgeving heeft Heuvelink onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op het beleid.


Veiliger maken rotondes

Veiliger maken rotondes

Wij gaan de rotondes aan de Klapwijkseweg en Boterdorpsweg veiliger maken. Een flink aantal inwoners van de gemeente Lansingerland vindt die rotondes namelijk onoverzichtelijk en onveilig. Er vinden daar ook relatief veel ongevallen plaats. Het is tijd om hierin verandering te brengen.


Vervolgactie graveren en popnagelen

Vervolgactie graveren en popnagelen

Alle afspraken voor het gratis laten graveren van uw autoruiten en vast laten zetten van uw kentekenplaten in juni zijn al vol geboekt. Omdat de actie zo goed is ontvangen werken autobedrijven De Haan en De Rooy graag mee aan een vervolgactie in het najaar. Wilt u hieraan meedoen? Kom dan langs tijdens de actiedagen en schrijf u in!


College houdt kledingbank in stand

College houdt kledingbank in stand

Met het toekennen van een subsidie aan de Stichting Geef een Kans maakt het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland het mogelijk dat de kledingbank in de gemeente blijft bestaan. Volgens het college is een kledingbank in de gemeente een belangrijke toevoeging in het voorzieningenpakket voor inwoners met een minimuminkomen.


Geen treinverkeer Den Haag-Gouda

Geen treinverkeer Den Haag-Gouda

Komend weekend wordt gewerkt bij de treinsporen van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. Hierdoor rijden er van zaterdag 23 juni tot en met zondag 24 juni geen treinen tussen Rotterdam Centraal/Den Haag Centraal-Gouda-Woerden. Kijk voor de meest actuele reisinformatie op ns.nl of 9292.nl.


Oud textiel? Altijd in gesloten zak!

Oud textiel? Altijd in gesloten zak!

Brengt u uw oude kleding, schoenen en ander textiel ook naar de textielcontainer? Doe dit dan altijd in een gesloten zak. Op deze manier kan het niet vies worden en krijgt oude kleding en ander textiel een nieuw leven! Benieuwd wat er gebeurt met de ingezamelde kleding? Bekijk het filmpje! 


Zomerexpo 2018 in Kunstgalerie

Zomerexpo 2018 in Kunstgalerie

Van 16 juni tot en met 5 augustus 2018 organiseert de Kunstgalerie Bleiswijk een Zomerexpo voor getalenteerde leerlingen van de verschillende kunstdocenten in Lansingerland. Ruim 100 werken van meer dan 60 cursisten worden in deze periode tentoongesteld in de galerie.


Wolfert Lansing zamelt afval in

Wolfert Lansing zamelt afval in

Klas 1B van Wolfert Lansing heeft zich de afgelopen maanden ingezet om zwerfafval in te zamelen. Als beloning gaan de leerlingen met korting richting de Efteling. Een mooie afsluiter van het schooljaar en van het schoolproject. Hollebolle Gijs zal trots zijn op hun inzet. En hij is niet de enige! 


Voorstelling: Vreemde Gasten

Voorstelling: Vreemde Gasten

Samen met Theater ’t Web werken wij met Music Generations aan een muzikale voorstelling waarin Lansingerlanders en vluchtelingen vertellen, zingen en rappen over gastvrijheid. Kunt u zingen, rappen en/of verhalen vertellen, dan bent u
welkom bij de workshops op 22 en 23 juni en om mee te doen aan de voorstelling op 30 juni!


Afsluitingen rijstroken A12

Afsluitingen rijstroken A12

Om veilig vloerplaten te kunnen monteren op het viaduct van het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer boven de A12, is de snelweg tussen afslag Bleiswijk (8) en Zoetermeer (7) tijdelijk afgesloten. Dinsdag 26 juni is één rijstrook richting Den Haag tussen 23.00 uur en 5.00 uur afgesloten. Op woensdag 27 juni gebeurt dit in de richting van Gouda. facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content