Header image
Week 25, 18 juni

In gesprek met de Lansingerlandse jeugd

In gesprek met de Lansingerlandse jeugd

De gemeente hoort graag van jongeren wat hen bezighoudt. Vorige week gingen burgemeester Pieter van de Stadt en wethouder Ankie van Tatenhove in gesprek met jongeren onder meer bij het Skatepark. We blijven deze gesprekken voeren, daarover later meer. Wil je nu al iets aan ons kwijt? Stuur een DM via Instagram @LansingerlandJeugd.


Rotterdampas weer te koop

Rotterdampas weer te koop

De Rotterdampas is weer verkrijgbaar. Door het coronavirus is de verkoop ervan aan het begin van het nieuwe Rotterdampasjaar in maart stilgelegd. Veel attracties moesten toen hun deuren sluiten. Nu de maatregelen zijn versoepeld, is er weer veel mogelijk.


Trek tijdig aan de bel bij schulden

Trek tijdig aan de bel bij schulden

Naar schatting hebben 1,4 miljoen huishoudens in Nederland problematische schulden of lopen het risico daarop. Mensen met schulden vinden het vaak lastig om hulp te zoeken of doen dit erg laat, vanwege schaamte of trots. Hierdoor kunnen de problemen zich opstapelen. Herkent u hier iets in en wilt u uw situatie veranderen? Trek dan tijdig aan de bel!


Deponeer alleen de drie P’s in het toilet

Deponeer alleen de drie P’s in het toilet

De storingsdienst van de Lansingerlandse gemalen draait overuren sinds de coronacrisis is begonnen. Vochtig toiletpapier en wegwerpdoekjes zijn slecht voor onze gemalen. Deponeer dus alleen de drie P’s in het toilet: plas, poep en (wc-)papier. Ook vet, etensresten, maandverband, mondkapjes, handschoenen, medicijnen en bouwmateriaal zijn niet bedoeld voor in het riool.


Denk mee over Wilderszijde

Denk mee over Wilderszijde

In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een nieuwe woonwijk. Een groene, klimaat adaptieve wijk met 2.500 tot 3.000 woningen met bijpassende voorzieningen. De plannen voor Wilderszijde maken we niet alleen. Uw betrokkenheid en inbreng zijn belangrijk voor ons. U kunt zich nu aanmelden om deel te nemen aan werkgroepsessies en/of aan de klankbordgroep.


Ontwaak!

Ontwaak!

Heeft u het gedicht ‘Ontwaak!’ van onze gemeentedichter Mark Boninsegna al gelezen? Op onze website vindt u al zijn gedichten over Lansingerland.


Dashboard coronavirus

Dashboard coronavirus

Sinds kort staat op de website van de Rijksoverheid een dashboard coronavirus. Dit dashboard geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content