Header image
Week 25, 18 juni 2019

Grote brand Veilingweg

Grote brand Veilingweg

Maandag 17 juni is er een grote brand uitgebroken aan de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs. In Lansingerland zijn gisteren en vandaag veegwagens de straat op gegaan om eventuele roetdeeltjes op te ruimen. Vindt u toch nog ergens roetvlokken? Geef dit dan aan ons door via BuitenOpOrde. Op de website van Rijnmond Veilig leest u wat u zelf kunt doen. 


Werkzaamheden rotondes van start

Werkzaamheden rotondes van start

Deze week starten de werkzaamheden om de rotonde op de kruising Randweg-West/Boterdorpseweg fietsveiliger te maken. Hier wordt de fietsoversteek en het zebrapad over de Boterdorpseweg verwijderd. Vanaf woensdag 19 juni is het niet meer mogelijk om via deze weg als fietser de rotonde over te steken.


Eikenprocessierups

Eikenprocessierups

De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in Lansingerland. De bomen waar de eikenprocessierups in is gesignaleerd zijn gemankeerd met een lintje rond de stam. Vanaf 1 juli starten wij met de bestrijding van de rupsen. Ziet u de eikenprocessierups in een eikenboom die nog niet is gemarkeerd, dan kunt u dit aan ons doorgeven via BuitenOpOrde.


Pop-up actie inbraakpreventie

Pop-up actie inbraakpreventie

Op woensdag 19 juni is het European Focus Day. Op deze dag wordt er in heel Europa aandacht besteed aan de preventie van woninginbraken. Ook Lansingerland besteed hier aandacht aan tijdens de weekmarkt in Berkel. Er is een demonstratie kerntrekken en u krijgt informatie hoe dit te voorkomen. Wij zijn samen met politie en Buurttoezicht Lansingerland aanwezig om u informatie te geven en preventietips met u te delen.


Denk mee over wonen in Bleiswijk!

Denk mee over wonen in Bleiswijk!

Wij zijn een onderzoek naar de woningbehoefte in Bleiswijk gestart. Graag horen we ook uw mening. Vul de enquête vóór 24 juni in en maak kans op een verwenpakket van de KaaZaak! 


Weg met die kauwgom!

Weg met die kauwgom!

U kent het misschien wel, lopend door het centrum blijft u ineens aan een stoeptegel kleven. In een kauwgompje trappen is niet fijn! Daarom is het bedrijf Gumbusters in het winkelcentrum van Berkel en Rodenrijs gestart met het weghalen van de kauwgom. Dit jaar komt ook Bleiswijk nog aan de beurt, volgend jaar pakken ze Bergschenhoek en nogmaals Berkel aan. Laten we met elkaar het centrum schoon houden!


Tuinadvies op weekmarkt

Tuinadvies op weekmarkt

Toepasselijker kon bijna niet; regenmeters uitdelen in de stromende regen. Woensdag 12 juni stonden wij samen met de Hoogheemraadschappen van Delfland en van Schieland en de Krimpenerwaard met een ‘Tuin van de Toekomst’ kraam op de weekmarkt in Berkel. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content