Header image
Week 25, 16 juni 2015

Dialoog Lansingerland: enthousiaste pioniers sluiten 20 allianties

Dialoog Lansingerland: enthousiaste pioniers sluiten 20 allianties

Op woensdag 10 juni waren ruim 60 ondernemers, betrokken bewoners, vertegenwoordigers van verenigingen, 3B Wonen en (zorg)instellingen aanwezig op de ‘Alliantiefabriek’.
De aanwezigen sloten maar liefst 20 allianties voor projecten die de buurt, leefbaarheid of ondernemend Lansingerland versterken.

Het voltallige college was aanwezig en de trots op Lansingerland spatte eraf.
Wethouder Fortuyn, initiatiefnemer van de maatschappelijke dialoog, was overdonderd: ‘Wat een creativiteit, bereidheid en ondernemerschap!’


Lansingerland start met nieuwe aanpak re-integratie: ‘Werken aan toekomstperspectief’

De gemeente Lansingerland is gestart met een nieuwe vorm van begeleiding voor kandidaten met enige afstand tot de arbeidsmarkt. De basis van deze nieuwe vorm is dat alle kandidaten die kunnen werken deel gaan nemen aan een intensief groepstraject, begeleid door een participatiecoach. De eerste bijeenkomst werd op 11 juni 2015 afgetrapt door wethouder Ankie van Tatenhove.


Afvalkalender binnenkort in de bus

Afvalkalender binnenkort in de bus

Deze week ontvangt u de nieuwe afvalkalender met daarop de inzameldagen.

Bij deze afvalkalender ontvangt u ook een nieuwsbrief met informatie over alle wijzigingen, een brief over de inzameling van kunststof verpakkingen en een startset afvalzakken voor kunststof verpakkingsmateriaal. Let op! De inzameldagen voor restafval en GFT kunnen veranderd zijn.


Week van het Huwelijk groot succes

Week van het Huwelijk groot succes

Afgelopen week was het dan zover. De 10 winnende bruidsparen traden met elkaar in het huwelijk. In 5 weken tijd werd alles geregeld. In ondertrouw bij de gemeente, afspraken maken met de trouwlocatie, een bijeenkomst met alle winnende bruidsparen, bruidskleding uitzoeken en ga zo maar door. Een hele korte tijd om alles te regelen maar het is gelukt! De bruidsparen zagen er allemaal prachtig uit en de ceremonies waren allemaal mooi.

Wij zijn er trots op dat we dit samen met onze trouwlocaties mogelijk gemaakt hebben. Zelfs lokale winkeliers haakten spontaan aan als een bruidspaar over de actie begon. Zo kreeg een bruidspaar gratis een bruidsboeket aangeboden en werden oude ringen gratis opgeknapt door een lokale juwelier.

Zo blijkt maar weer: In Lansingerland zijn we goed voor elkaar!


Inloopavond werkzaamheden Noordeindseweg

Van 27 juli tot 14 augustus voert de gemeente werkzaamheden uit aan de Noordeindseweg, tussen de Planetenweg en Noordeindseweg 414. Tijdens de werkzaamheden is er een omleiding voor het gemotoriseerde verkeer. Bestemmingsverkeer kan de werkzaamheden wel passeren.

Inloopbijeenkomst op 1 juli
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan bent u van harte welkom op woensdag 1 juli tussen 16.00 en 18.00 uur en 19.00 en 21.00 uur in het gemeentehuis. U kunt binnen deze tijden op ieder moment binnenlopen om tekeningen te bekijken en vragen te stellen over de werkzaamheden.


Uitnodiging Nederlandse Veteranendag Lansingerland

Op zaterdag 27 juni is het weer Veteranendag. De gemeente Lansingerland nodigt alle veteranen in Lansingerland met hun partner (of eventueel gewenste begeleiding) uit voor de lokale Veteranendag. Samen met u brengen wij een bezoek aan tentoonstelling ‘De Aanval’ in Museum Rotterdam. Wij verwachten u om 10.30 uur in het gemeentehuis. Rond 17.30 uur plannen wij terug te zijn.

Opgeven
Wilt u deelnemen aan de Nederlandse Veteranendag Lansingerland? Geef u vóór dinsdag 23 juni op bij Anja Witberg of Ada Engels via telefoonnummer 14 010.


Groot onderhoud Hoekeindseweg en Lijsterlaan-IJsvogellaan in Bleiswijk

Op maandag 15 juni start het groot onderhoud aan de Hoekeindseweg (tussen Leeuwenhoekweg en Merenweg) en de Lijsterlaan-IJsvogellaan in Bleiswijk. Aannemersbedrijf Gebr. Van Kessel BV voert de werkzaamheden uit.De aannemer start met de werkzaamheden aan de trottoirs. Dan is het niet noodzakeljk om de weg af te sluiten. Tijdens de asfalteringswerkzaamheden die daarna volgen is er geen doorgaand verkeer mogelijk. De werkzaamheden zijn op 28 augustus klaar.


Infopunt & wilde-bloementuin ‘Melkschuur Zuidpolder’ feestelijk geopend

Infopunt & wilde-bloementuin ‘Melkschuur Zuidpolder’ feestelijk geopend

Op donderdag 11 juni openden wethouders Joost Eerdmans, gemeente Rotterdam, en Jeroen Heuvelink, gemeente Lansingerland, en Natuurmonumenten directeur Marc van den Tweel openden de Melkschuur Zuidpolder. De Melkschuur is een bestaande oude houten melkschuur omgetoverd tot een vrijwilligers- en educatieruimte en bescheiden informatiepunt. Rondom de schuur komt een wilde-bloementuin.

Gemeente Rotterdam en gemeente Lansingerland hebben grond in de Zuidpolder overgedragen aan Natuurmonumenten. De Zuidpolder ligt tussen de Doenkade en Berkel en Rodenrijs. Natuurmonumenten beschermt vanaf nu de ruim 300 hectare aan polderlandschap in de Zuidpolder.


Het eerste gedeelte van het nieuwe fiets- en wandelroute Polderpad is klaar

Het eerste gedeelte van het nieuwe fiets- en wandelroute Polderpad is klaar

Het Polderpad is een nieuwe fiets- en wandelroute. Het vormt een verbinding door het groen en loopt helemaal van de Rotte naar de Schie. Het eerste gedeelte van het fietspad is al klaar en ligt direct bij het informatiecentrum. Het hele traject is al te fietsen over bestaande wegen. Na de zomervakantie wordt er verder gewerkt aan het Polderpad.

Voor meer informatie kijkt u op www.vanrottetotschie.nl


Opening Taalhuis in vestiging bibliotheek Berkel en Rodenrijs

Opening Taalhuis in vestiging bibliotheek Berkel en Rodenrijs

Vrijdag 12 juni opende wethouder Ankie van Tatenhove samen met collega wethouder Bernard Minderhoud van Pijnacker-Nootdorp het Taalhuis in de bibliotheek in Berkel en Rodenrijs. Geen speeches, maar voorlezen uit een van de vele verhaaltjes van Jip en Janneke!

Het Taalhuis biedt een toegankelijke plaats voor iedereen die hulp nodig heeft met lezen, schrijven, begrijpen en spreken van de Nederlandse taal.


RaadDigitaal app wordt iBabs Pro

RaadDigitaal app wordt iBabs Pro

De agenda’s en vergaderstukken voor de commissievergaderingen, presentatieavonden kon u bekijken via de app RaadDigitaal. Omdat de gemeente is overgestapt op een ander softwarepakket kunt u deze app niet meer gebruiken.

Nieuwe app iBabs Pro voor tablet
Er is een nieuwe app beschikbaar voor tablets. Deze app vindt u in de App Store en Google Play Store onder de naam iBabs Pro. Na het installeren van de app logt u eenmalig in.
U doet dit als volgt:

  • site: lansingerland
  • e-mailadres: burger
  • wachtwoord: burger

facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content