Header image
Week 24, 9 juni 2015

Pieter van de Stadt voorgedragen voor benoeming burgemeester

Pieter van de Stadt voorgedragen voor benoeming burgemeester

De gemeenteraad van Lansingerland heeft op woensdagavond 3 juni besloten de heer drs. P.H. (Pieter) van de Stadt uit Heemstede bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen als eerste kandidaat voor het burgemeesterschap van de gemeente Lansingerland. Dit besluit is genomen op voorstel van de vertrouwenscommissie.


Feestelijke opening Fietstunnel De Zijde

Feestelijke opening Fietstunnel De Zijde

Een van de engste fietstunneltjes van Nederland is omgetoverd tot een waar kunstwerk. Leerlingen van scholengemeenschap Melanchthon en het Wolfert Lyceum hebben samen met kunstenaar Marco Keijzer de afgelopen maanden hard gewerkt om de fietstunnel aan De Zijde in Bergschenhoek op te knappen. 

Donderdag 4 juni werd het kunstwerk onthuld. Na een druk op de rode knop door de leerlingen gingen de lichten in de tunnel aan. Ook Piet Paulusma kwam langs. In het weerbericht van Piet Paulusma kunt u zien hoe mooi de fietstunnel nu is.


Stichting Leergeld nu ook in Lansingerland

Stichting Leergeld nu ook in Lansingerland

De gemeente Lansingerland wil graag dat alle kinderen kunnen meedoen met de samenleving. Ook kinderen van ouders die het financieel wat minder hebben. Daarom heeft de gemeente samenwerking gezocht met de Stichting Leergeld Zoetermeer en omstreken. Op woensdag 3 juni hebben wethouder werk en inkomen, Ankie van Tatenhove, en de voorzitter van de Stichting Leergeld Zoetermeer en Omstreken, Marco Sikkel, de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.


Met nieuw afvalbeleid naar een  duurzamer Lansingerland

Met nieuw afvalbeleid naar een duurzamer Lansingerland

Per 1 juli 2015 zijn andere bedrijven verantwoordelijk voor de afvalinzameling in Lansingerland. Vanaf dat moment voert de gemeente ook een aantal veranderingen door die centraal staan in het afvalbeleid 2014 – 2018. 

Deze wijzigingen communiceren we regelmatig via de gemeentelijke informatiekanalen zoals Gemeentenieuws en de website maar ook via huis-aan-huis brieven. De eerstvolgende brief kunt u rond 18 juni verwachten. Bij deze mailing zit o.a. de nieuwe afvalkalender van Van Gansewinkel, een nieuwsbrief met alle wijzigingen, informatie over inzameling van kunststof verpakkingsmateriaal en een startpakket met afvalzakken voor kunststof.


Werkzaamheden Ds. van Koetsveldstraat, Berkel

Op dit moment werkt aannemersbedrijf Batenburg (in opdracht van 3B Wonen) hard aan de bouw van de appartementen aan de Ds. van Koetsveldstraat. Van maandag 15 juni tot en met vrijdag 24 juli vervangt de aannemer de riolering en brengt hij de nieuwe bestrating aan. De Ds. van Koetsveldstraat is in die periode tussen de Molenwerfstraat en de Pr. Bernardlaan/Berkelse Dijkje voor al het verkeer afgesloten. Er is een omleiding voor fietsers en gemotoriseerd verkeer.


Eikenprocessierups gesignaleerd

Eikenprocessierups gesignaleerd

De eikenprocessierups is gesignaleerd op de Hoeksekade in Bergschenhoek en op diverse locaties in het Hoge en Lage Bergsche Bos. De bomen zijn gemarkeerd met rood/wit lint en de komende tijd bestrijden de gemeente en Groenservice Zuid-Holland de rups.


Kennismaken met sport

Kennismaken met sport

Woensdag 4 juni deed wethouder Ankie van Tatenhove de officiële aftrap bij het ‘Van Loon & Partners 4 tegen 4 toernooi’. Het toernooi vond plaats bij CVV Berkel en de openingswedstrijd werd gespeeld door sponsors van CVV Berkel en raadsleden van de commissie Samenleving.


Overeenkomst voor 16 ultra duurzame woningen

Overeenkomst voor 16 ultra duurzame woningen

Wethouder Albert Abee en Job van Zomeren, directeur ERA-Contour, ondertekenden op donderdag 4 juni de grondexploitatieovereenkomst voor een uniek woningbouwproject. De combinatie van duurzaamheid, design en architectuur zijn uniek voor deze woningen. Het project bestaat uit 12 twee onder een kap woningen en 4 vrijstaande woningen.


Wegversmallingen Oosteindseweg, Bergschenhoek

De gemeente gaat op een aantal punten de wegversmallingen op de Oosteindseweg aanpassen. Zowel de Fietsersbond als inwoners hebben aangegeven dat fietsers in de knel komen wanneer tegemoetkomende auto's op hetzelfde moment langs de wegversmalling rijden. Met de nieuwe versmalling verhelpen we dit probleem, omdat de ruimte waar het verkeer elkaar passeert breder wordt.


Groot onderhoud Berkelseweg in Bergschenhoek

Groot onderhoud Berkelseweg in Bergschenhoek

De afgelopen paar weken is aannemingsbedrijf Forteck Sloop en Infra BV druk bezig geweest om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan de Berkelseweg ter hoogte van huisnummers 64 t/m 104. De werkzaamheden bestonden uit het vernieuwen van het trottoir, de parkeerstrook en het asfalt.

Het werk is klaar en het resultaat mag er zijn. Bedankt bewoners, ook namens de aannemer, voor de medewerking en het geduld tijdens de werkzaamheden.


Werving nieuwe marktkooplieden

Op de weekmarkt in het centrum van Berkel en Rodenrijs zijn nieuwe standplaatsplekken voor de navolgende branches:

  • Slagerij en vleeswaren
  • Schoeisel
  • Beddengoed
  • Hobby en wenskaarten

Verkoopt u bovengenoemde artikelen en heeft u belangstelling voor een plek op de weekmarkt? Vul dan voor 17 juni het aanvraagformulier standplaats weekmarkt in.


Nieuw leven voor voormalige brandweerkazerne Bergschenhoek

Nieuw leven voor voormalige brandweerkazerne Bergschenhoek

Zaterdag 6 juni heeft Oud-Feyenoord voetballer Roy Makaay het pand van Gezond Lansingerland officieel geopend. Hij deed dit door vanaf het dak van het pand met een bal een fles water om te gooien. Gezond Lansingerland is gevestigd in de voormalige brandweerkazerne van Bergschenhoek aan de Bergweg Noord.

Voorafgaand aan deze officiële opening prees wethouder Welzijn, Ankie van Tatenhove, de mooie verbouwing van het pand. Het is door de eigenaars, de familie Könings, onherkenbaar veranderd, maar enkele karakteristieke elementen en de goede sfeer is gebleven. De ondernemers TIM Fysiotherapie, Podotherapeut Paul Docter, De Goede Lijn Jacqueline de Goede, MINDS Sara Soet, Mondhygiëniste Mandy Hoek en RTV Lansingerland hebben elkaar gevonden in de ideologie van hun onderneming: professionaliteit, deskundigheid en vooruitstrevendheid.
 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content