Header image Header image
Week 24, 17 juni

Lansingerland opent haar eerste wormenhotel

Lansingerland opent haar eerste wormenhotel

Een heuse primeur voor Lansingerland. Wethouder Simon Fortuyn opende samen met Michèle de Reus van Duurzaam Lansingerland de deuren van het eerste wormenhotel binnen de gemeentegrenzen, aan de Corry Brokkenstraat. De wormen gaan er langdurig aan de slag. Om tuinmest te maken.


De Lansingerlandse Opvoedweek

De Lansingerlandse Opvoedweek

Samen met onze Lansingerlandse samenwerkingspartners organiseren wij van 22 tot 30 juni een week met gratis online bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien: de Lansingerlandse Opvoedweek! We bieden een gevarieerd aanbod van webinars, lezingen en workshops waarin diverse opvoedthema’s centraal staan.


Expo A16 Rotterdam is weer open

Expo A16 Rotterdam is weer open

Op dinsdag 15 juni is de Expo A16 Rotterdam weer open voor bezoekers. U kunt hier een kijkje achter de schermen nemen bij de aanleg van de nieuwe snelweg. Wilt u de Expo bezoeken? U bent van hart welkom. Wel moet u vooraf reserveren. Dit doet u via de website A16 Rotterdam.


Levendig Lansingerland: Subsidie voor Sport & Cultuur

Levendig Lansingerland: Subsidie voor Sport & Cultuur

Loopt u rond met een goed idee voor een nieuwe activiteit waarmee u inwoners van Lansingerland in beweging krijgt, op sportief of cultureel vlak? En kunt u daarbij een financieel steuntje in de rug goed gebruiken? Misschien kan de subsidieregeling ‘Levendig Lansingerland’ u dan op weg helpen.


Statiegeld op kleine plastic flesjes

Statiegeld op kleine plastic flesjes

Vanaf 1 juli zit er €0,15 statiegeld op kleine plastic flesjes frisdrank en water. U herkent kleine plastic flessen met statiegeld aan het statiegeldlogo op het etiket. Bij het inleveren is het belangrijk dat de barcode goed te scannen is. Het flesje moet onbeschadigd en in zijn originele vorm zijn. Meer informatie vindt u op de website Statiegeld Nederland.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content