Header image
Week 24, 14 juni 2016

Genomineerden Sport- en Cultuurtalent 2016 bekend!

De afgelopen weken konden verenigingen en inwoners van Lansingerland jongeren tot en met 17 jaar die wonen in Lansingerland nomineren als talent. De drie sporttalenten en de drie cultuurtalenten met de meeste nominaties zijn geworden:

Sport

  • Damian Pronk, 16 jaar, Kyokushin Karate
  • Suzan Lamens, 16 jaar, Tennis
  • Thomas Jansen, 15 jaar, Zwemmen

Kunst & Cultuur

  • Dean Lamens, 16 jaar, DJ
  • Ilse Oostenbrink, 11 jaar, Toneel
  • Demi Haaitsma, 14 jaar, Zang

Stem nu op het talent van uw keuze! Dit kan tot 20 juni 12.00 uur.


Extra avondopenstellingen aanvraag (reis)documenten

De vakantieperiode komt er aan! Hierdoor is het heel druk met de aanvragen van paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen. We zien dat veel mensen niet binnen de reguliere wachttijd van twee weken bij ons terecht kunnen.

Daarom organiseren wij volgende week twee inloopavonden. Uw (reis)documenten heeft u dan voor de vakantie in uw bezit! U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Het is dan wel mogelijk dat u even moet wachten.

U bent van harte welkom in het gemeentehuis op:

  • maandag 20 juni van 17.00 – 20.00 uur
  • donderdag 23 juni van 17.00 – 20.00 uur

Feest in de Tuin van Floddertje

Feest in de Tuin van Floddertje

Hij is al een aantal maanden open. Ouders met kinderen weten het natuurspeeleiland in het Annie M.G. Schmidtpark al goed te vinden. Tijd voor een officiële opening!

Op zaterdag 2 juli is het van 11.00 – 13.30 uur feest in de Tuin van Floddertje! Er vinden dan verschillende activiteiten voor kinderen plaats: naast gewoon lekker spelen kunnen zij meedoen aan een djembéworkshop, een ijsje halen bij de ijscokar, een glittertattoo laten zetten of zich laten schminken en op de foto.


Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient?

Binnen het grote aantal (sport)verenigingen, welzijns- en zorginstellingen in onze gemeente zijn er ongetwijfeld mensen die voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking komen. U, als inwoner van Lansingerland, kunt ons op deze mensen attenderen!

Weet u iemand die volgens u in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding?


Nieuwe verbindingsweg N209-N470 geopend

Nieuwe verbindingsweg N209-N470 geopend

Donderdag 9 juni 2016 is de nieuwe verbindingsweg N209-N470 tussen de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer geopend door Marc Rosier, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Bleizo en tevens wethouder van Zoetermeer en wethouder Albert Abee van Lansingerland. Deze nieuwe weg verbindt de N209 met de Lansinghageweg en maakt daarmee een aansluiting op de N470.


Gratis inloopspreekuur voor startende ondernemers in Oostland

Gratis inloopspreekuur voor startende ondernemers in Oostland

Bent u onlangs gestart met een eigen bedrijf of heeft u plannen om te starten? Kom dan langs tijdens het Starterspreekuur!

Op vrijdag 17 juni tussen 08.30 en 09.30 uur vindt het eerste Startersspreekuur plaats in het gemeentehuis Lansingerland. Startende ondernemers kunnen zonder afspraak binnenlopen en vragen stellen aan ervaren ondernemers uit de regio Oostland. Wilt u ook startende ondernemers op weg helpen? Laat het weten via info@startersstraat.nl.


Internationale dag tegen de Ouderenmishandeling

Woensdag 15 juni is het de Internationale dag tegen de Ouderenmishandeling. Ouderenmishandeling komt steeds vaker voor. Als u omstander of betrokkene bent, is het belangrijk dat u dit bespreekbaar maakt. Want ouderenmishandeling stopt niet vanzelf.

Bel met Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond voor advies en ondersteuning via telefoonnummer 0800-2000 (gratis). Meer informatie over ouderenmishandeling vindt u op de website www.veiligthuisrr.nl.


Inloopbijeenkomst werkzaamheden Hoekeindseweg

Inloopbijeenkomst werkzaamheden Hoekeindseweg

Op woensdagavond 16 juni organiseert de gemeente Lansingerland een inloopavond voor de geplande werkzaamheden aan de Hoekeindseweg. Tijdens deze bijeenkomst kunt u op ieder willekeurig moment binnenlopen om vragen te stellen over de werkzaamheden. U bent van harte welkom.

Wanneer:  donderdag 16 juni
Tijdstip:     19.00 tot 21.00 uur
Locatie:      Eetcafé De Beren, Hoefweg 163 in Bleiswijk

U leest hier meer over de werkzaamheden Hoekeindseweg.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content