Header image
Week 24, 13 juni 2017

Sporttalent en Cultuurtalent 2017 bekend!

Sporttalent en Cultuurtalent 2017 bekend!

Lansingerland is trots op al haar jeugdige Sport- en Cultuurtalenten. Op donderdag 8 juni 2017 werden een groot aantal van deze talenten in het zonnetje gezet. Wethouder Ankie van Tatenhove eerde als Sporttalent van het jaar 2017 Julia Crins en als Kunst & Cultuurtalent 2017 Fleur Bonnewits. 


Doe mee met enquête fietsveiligheid

Doe mee met enquête fietsveiligheid

Veilig fietsen betekent prettig fietsen. Om dat te stimuleren willen wij graag belemmeringen in de verkeersveiligheid wegnemen. U kunt ons daarbij helpen door de online enquête in te vullen.


Dat verdient een lintje!

Dat verdient een lintje!

Kent u iemand die een onderscheiding verdient? Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Maar deze personen zouden best eens in het zonnetje mogen worden gezet. De meest waardevolle waardering voor hem of haar is het toekennen van een Koninklijke Onderscheiding.


Maaien in het buitengebied

Maaien in het buitengebied

Vanaf 15 juni start de gemeente met het maaien van de bermen en een deel van de slootkanten in Lansingerland. Op veel plekken maaien we niet alles helemaal kort. Bijvoorbeeld langs de randen bij slootkanten en bermen of begroeiing wat in de sloot staat. 


Samenwerking met Buurttoezicht Lansingerland

Samenwerking met Buurttoezicht Lansingerland

Gemeente Lansingerland en Buurttoezicht Lansingerland hebben met elkaar de intentie uitgesproken om de samenwerking te intensiveren. De eerste stap is gezet! Samen een avondronde lopen door de Oranjewijk in Bergschenhoek en de Sterrenwijk in Bleiswijk. In het verslag van de avondronde leest u wat zij allemaal doen en van plan zijn om hun wijken veiliger te maken.


Vragenuurtje voor maatschappelijke organisaties

Vragenuurtje voor maatschappelijke organisaties

Het Vrijwilligers Informatie Punt is hét centrale punt als het gaat om vrijwilligerswerk in Lansingerland. Zij helpen organisaties bij het vinden van vrijwilligers en geven advies over vrijwilligersbeleid. Op maandag 26 juni zijn medewerkers van het VIP aanwezig om u te ondersteunen bij uw vragen.


WOZ-waarde raadplegen

WOZ-waarde raadplegen

De Landelijke voorziening WOZ (LV WOZ) is een centraal loket waar iedereen de WOZ-gegevens van alle Nederlandse gemeenten kan inzien. Ook Lansingerland aangesloten bij dit loket. U kunt de WOZ waarden raadplegen via de landelijke website www.woz-waardeloket.nl.


Lopende afvalbakken bij braderie

Lopende afvalbakken bij braderie

Zaterdag 4 juni stond Bleiswijk weer in het teken van de jaarlijkse braderie. Het dorpscentrum was gevuld met tal van kraampjes waar winkeliers en marktlieden hun waar aanbieden. De grote verrassing dit jaar was de aanwezigheid van de lopende afvalbakken ‘Walking Bins’.


Donderdag 15 juni Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling

Donderdag 15 juni Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling

Financiële uitbuitng van ouderen is een vorm van mishandeling. Wat kunt u doen? Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld en (kinder)mishandeling. Voor slachtoffers, professionals en omstanders. Kijk voor meer informatie op www.veiligthuisrr.nl of bel gratis 0800 2000 voor advies of ondersteuning.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content