Header image Header image
Week 24, 11 juni

Talenten in de schijnwerpers

De afgelopen jaren werden onze Lansingerlandse Sport- en Cultuurtalenten in het zonnetje gezet tijdens het jaarlijkse Talentenbal. Helaas is dat dit jaar door corona niet mogelijk. We zetten de talenten daarom dit jaar graag online in de schijnwerpers! Via Lansingerland Beweegt kan iedereen uit Lansingerland zijn of haar talent laten zien.


Wachttijden afvalbrengstation afgenomen

Wachttijden afvalbrengstation afgenomen

Het gaat beter op het afvalbrengstation. Nog steeds is het best druk, vooral aan het einde van de dag. Wie voor 15.00 uur komt, staat minder lang in de rij. Kom je alleen met groenafval? Dan kun je bij drukte door naar de speciale groenhoek en hoef je niet met de rest in de rij te staan.


Mezen bestrijden eikenprocessierups

Mezen bestrijden eikenprocessierups

Vorige week riepen we u op mee te helpen met het signaleren van de eikenprocessierups. Daarop kregen we veel reacties van bezorgde inwoners die tegen bestrijding van de rups met lijmstrips en gif zijn. Daar zijn wij ook tegen. We bestrijden de rups preventief met mezen. Daarna zetten we aaltjes in om de rups te infecteren of de nesten worden weggezogen of verbrand.


Fietspad Park de Polder afgesloten voor aanleg A16

Fietspad Park de Polder afgesloten voor aanleg A16

Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Schiebroekseweg. Wandelaars en hondenbezitters kunnen het Park de Polderpad nog gebruiken tot het schelpenpad dat ongeveer halverwege ligt en de verbinding vormt tussen het park de Polderpad en de Schiebroekseweg. Het fietspad gaat in het najaar van 2023 weer open.


Expo A16 Rotterdam weer open

Expo A16 Rotterdam weer open

Wilt u alles weten over de aanleg van de nieuwe snelweg? De Expo A16 is weer open. Vooraf reserveren is verplicht. Met maximaal 14 bezoekers tegelijk kunt u de Expo bezoeken. De Expo A16 Rotterdam is te vinden aan de rand van het Lage Bergse Bos aan de Rottebandreef (Eekhoornplaats) in Bergschenhoek.


Weer veilig op bezoek in het verpleeghuis

Weer veilig op bezoek in het verpleeghuis

Gelukkig is sinds kort bezoek aan verpleeghuizen weer mogelijk, ook bij de verpleeghuizen van Zorgorganisatie Laurens in Lansingerland. Uiterlijk 15 juni hoopt Laurens in alle locaties weer bezoek te kunnen ontvangen. Kijk op de website van Laurens voor meer informatie over het ontvangen van bezoek.


Stapsgewijs meer ruimte in het openbare leven

Stapsgewijs meer ruimte in het openbare leven

Per 15 juni mogen gemeenschappelijke was- en toiletvoorzieningen bij vakantieparken, kampeerterreinen en jachthavens open. Dat geldt ook voor de toiletten voor dagrecreatie bij parken, bossen, stranden. In de factsheet op onze coronapagina ziet u welke stappen wanneer worden genomen, zolang het coronavirus onder controle blijft.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content