Header image Header image
Week 23, 9 juni

Nieuwe wethouders beëdigd

Nieuwe wethouders beëdigd

De vier wethouders van gemeente Lansingerland zijn officieel beëdigd. WIJ Lansingerland, Leefbaar 3B, D66 en ChristenUnie gaan het college vormen. De vier wethouders zijn: Leon Hoek (WIJ Lansingerland), Simon Fortuyn (Leefbaar 3B), Michiel Muis (D66) en Titia Cnossen (ChristenUnie).


Pilot wasbare luiers gaat door

Pilot wasbare luiers gaat door

Eerder hebben wij onder onze inwoners geïnformeerd of er interesse is voor een pilot met wasbare luiers. In deze pilotperiode betaalt de gemeente een deel van de kosten en biedt begeleiding. Op deze oproep hebben we veel en leuke reacties ontvangen. Goed nieuws, de pilot gaat definitief door. Heeft u (ook) interesse? Lees dan verder via onderstaande button.


U bent een lintje waard!

U bent een lintje waard!

Wanneer en hoe komt iemand in aanmerking voor een lintje? Volgens het Ordereglement kunnen bijzondere verdiensten aanleiding zijn voor toekenning van een lintje. Op onze website kunt u lezen welke eigenschappen en criteria maken dat iemand in aanmerking komt voor een Koninklijke onderscheiding.


Wethouder neemt Cultuurtreinmap in ontvangst

Wethouder neemt Cultuurtreinmap in ontvangst

Wethouder Titia Cnossen heeft de Cultuurtreinmap in ontvangst genomen. Dit is een uitwerking van een vierjarig landelijk programma dat zich inzet voor succesvolle samenwerkingen tussen scholen en culturele instellingen. De Cultuurtrein zorgt voor kwalitatief, divers en relevant cultuuronderwijs op de scholen in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp.


Wat hoort er bij PMD?

Wat hoort er bij PMD?

Steeds meer inwoners van Lansingerland scheiden hun PMD. Samen zijn we goed bezig! Helpt u ook mee? Elke verpakking die u scheidt telt. Wat mag er in de PMD-zak? Is het een verpakking? Is het leeg? Komt het uit de keuken, was- of badkamer? 3 x ja? Dan mag het in de PMD-zak. Wilt u meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Samen halen we er alles uit.


Opening Casa Cadanza Hekkendicht

Opening Casa Cadanza Hekkendicht

Op donderdag 9 juni opende wethouder Cultuur Titia Cnossen Casa Cadanza Hekkendicht, een initiatief van Gemeentedichter Woes Ploum en projectteam Casa Cadanza. Hekkendicht is een groeiende verzameling gedichten op de bouwhekken in Berkel Centrum West.


Dag tegen ouderenmishandeling – 15 juni

Dag tegen ouderenmishandeling – 15 juni

1 op de 20 thuiswonende 65-plussers krijgen te maken met ouderenmishandeling. Financiële uitbuiting, seksueel misbruik en verwaarlozing valt hier ook onder. Durft u het te zien? Heeft u een vermoeden van ouderenmishandeling? Deel uw zorgen, praat erover. Advies nodig? U kunt altijd gratis bellen met een Veilig Thuis via 0800 2000 of chatten Dit kan ook anoniem.


Humanitas Home-Start zoekt vrijwiligers

Humanitas Home-Start zoekt vrijwiligers

Humanitas Home-Start zet vrijwilligers in om ouders te ondersteunen bij alledaagse problemen om erger te voorkomen. Zij zijn op zoek naar nieuwe maatjes om hun activiteiten te versterken. Bent u de vader of moeder die een andere gezin net dat extra steuntje in de rug kunt geven? Eén keer per week een bezoekje van 2 uur is al voldoende.


Westerplein Berkel Centrum West opnieuw ingericht

Westerplein Berkel Centrum West opnieuw ingericht

Het Westerplein in het hart van Berkel Centrum West wordt opnieuw ingericht. Zo creëren we een fijne plek waar inwoners en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Waar zij kunnen genieten van het groen om hun heen en het uitzicht op de Berkelse plas. Het Westerplein komt tussen de Vershoek en het toekomstige Cultuurhuis. Klik verder voor sfeerbeelden en meer informatie.


Expositie in het gemeentehuis

Expositie in het gemeentehuis

Vanaf donderdag 9 juni tot en met woensdag 31 augustus vindt er een expositie plaats in het gemeentehuis. U kunt de schilderijen van Cathy de Wit en de beelden Frank Berendes (gratis) komen bezichtigen.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content