Header image
Week 23, 5 juni 2018

Koning bezoekt 80-jarig sierteeltbedrijf Anthura

Koning bezoekt 80-jarig sierteeltbedrijf Anthura

Koning Willem-Alexander was afgelopen vrijdag 1 juni bij de viering van het 80-jarig jubileum van sierteeltonderneming Anthura in Bleiswijk. De koning werd ontvangen door de familie Van der Knaap, waarna hij werd rondgeleid door het bedrijf.


Denk mee over de Groene Kaart!

Denk mee over de Groene Kaart!

Wilt u meepraten over de bescherming van bomen in Lansingerland? We zijn de bomenverordening van 2012 aan het updaten en daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken! U bent woensdag 13 juni van 20.00 tot 22.00 uur van harte welkom in het gemeentehuis.


Actie tegen autodiefstal!

Actie tegen autodiefstal!

Wilt u ook de kans op autodiefstal verkleinen? Laat dan op zaterdag 23 en 30 juni uw autoruiten graveren en kentekenplaten vastzetten! Deze gratis actie is alleen op afspraak en vindt plaats in samenwerking met twee lokale autobedrijven.


Versierd toilet in AMG Schmidtpark

Versierd toilet in AMG Schmidtpark

Woensdag 30 mei hebben vele enthousiaste buurtkinderen de nieuwe dixie in het Annie MG Schmidtpark, bij de Tuin van Floddertje, gepimpt. Ze schilderden bloemen, vlinders en bijen en deze zijn vrijdag 1 juni door medewerkers van de gemeentelijke buitendienst opgehangen aan de omheining van de dixie. Het resultaat is heel mooi geworden!


Tuin van de Toekomst-tent

Tuin van de Toekomst-tent

Heeft u ook plannen om tegels uit de tuin te verruilen voor mooi groen? Haal dan op woensdagmiddag 13 juni een gratis plant op bij onze Tuin van de Toekomst-tent in het centrum van Berkel en Rodenrijs. Tussen 12.00 en 16.00 uur staan we bij kunstwerk De Visch. 


Buurtpark Gouden Griffelplantsoen

Buurtpark Gouden Griffelplantsoen

Heeft u een idee, mening of voorstel voor de herinrichting van het Gouden Griffelplantsoen in Berkel en Rodenrijs? Vul het reactieformulier voor 12 juni in en kom op woensdag 13 juni naar de participatiebijeenkomst! U vindt ons om 17.00 uur bij het speel-sportveld in het buurtpark. Komt u ook?


Voorkom diefstal, graveer uw fiets!

Voorkom diefstal, graveer uw fiets!

U bent van harte welkom op woensdag 6 juni van 19.00 – 21:30 uur plein Ereprijs / In de Boomgaard in Bergschenhoek. Deze gratis actie volgt later ook nog in Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs, de data hiervoor zijn nog niet bekend.


Brand aan de Kleihoogt

Brand aan de Kleihoogt

Vrijdagavond, 1 juni 2018, woedde een brand aan de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs. Alle omwonenden zijn persoonlijk geïnformeerd over de brand waarbij asbest is vrijgekomen. Zij hebben advies ontvangen welke maatregelen zij moeten nemen. Zaterdag 2 juni is men begonnen met de schoonmaak van het perceel aan de Kleihoogt.


Nederland Geef Gehoor

Nederland Geef Gehoor

Virjdag 1 juni is de landelijke campagne Nederland Geef Gehoor gestart. Sensoor roept heel Nederland op om beter en vaker naar elkaar te luisteren. Wat voor type luisteraar bent u? Ontdek het met de Spoedcursus Luisteren en ontvang mooie luistertips.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content