Header image
Week 23, 4 juni

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Samen sterk voor een krachtige samenleving”

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Samen sterk voor een krachtige samenleving”

“We hebben er lang naar uitgekeken. Stap voor stap is er meer mogelijk. In Lansingerland is de markt weer open, is de horeca weer gestart en ben ook ik weer naar de kapper geweest. Ik ben er trots op hoe we met elkaar laten zien dat we een krachtige samenleving zijn.”


GGD opent corona-testlocaties

GGD opent corona-testlocaties

Iedereen met klachten (hoesten, keelpijn en/of koorts) kan zich nu laten testen op het coronavirus. Belt u voor een afspraak met het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202 (tussen 8.00 – 20.00 uur) of met de GGD Rotterdam-Rijnmond telefoon (010) 443 81 00. Houd bij het maken van de afspraak uw BSN (burgerservicenummer) bij de hand.


Nieuwe noodverordening Rotterdam-Rijnmond

Nieuwe noodverordening Rotterdam-Rijnmond

Vanaf maandag 1 juni geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.


Weekmarkt in Berkel weer volledig open

Weekmarkt in Berkel weer volledig open

Goed nieuws: sinds vorige week zijn alle kramen weer terug op de weekmarkt in Berkel centrum. Om extra ruimte te creëren, zijn de kramen verdeeld over het Plein, de Herenstraat en de parkeerplaats die grenst aan het Westerwater en de Gemeentewerf. Ook op de markt geldt: vermijd drukte en houd rekening met 1,5 meter afstand.


Lansingerlandse Sportstrippenkaart

Lansingerlandse Sportstrippenkaart

Juist in deze tijd is het belangrijk om te blijven sporten en bewegen, zeker ook voor kinderen. Er is nu een leuke actie waarmee onze jeugd tot en met 18 jaar gratis kennis kan maken met verschillende sporten in onze gemeente. Wij werken met diverse sportverenigingen samen aan de Lansingerlandse Sportstrippenkaart.


Voorlichters in gesprek in het recreatiegebied

Voorlichters in gesprek in het recreatiegebied

We kijken terug op een heerlijk Pinksterweekend. In het recreatiegebied was het druk en genoten mensen van het heerlijke weer. Met pijlen van 1,5 meter liep het voorlichtingsteam rond in het recreatiegebied. Daar hadden zij leuke gesprekken over afstand houden. Ook gaven zij de zonaanbidders advies over wat te doen bij drukte.


Eikenprocessierups gesignaleerd

Eikenprocessierups gesignaleerd

De eikenprocessierups is weer gesignaleerd. Wij vragen u tot oktober voorzichtig te zijn in de buurt van eikenbomen. De gemeente inventariseert alle eikenbomen. Waar de rups gevonden is, hangen we een lintje rond de stam. Begin juli starten we met de bestrijding. Ziet u deze rups in een boom zonder lintje? Maak dan een melding via de BuitenOpOrde app.


Denk mee over Wilderszijde

Denk mee over Wilderszijde

In Wilderszijde verrijst de komende tien jaar een nieuwe woonwijk. Een groene, klimaat adaptieve wijk met 2.500 tot 3.000 woningen en bijpassende voorzieningen, zoals basisscholen, een gezondheidscentrum en kleinschalige commerciële voorzieningen. De plannen voor Wilderszijde maken we niet alleen. De gemeente hoort ook graag uw mening.


Wijs op reis deze zomer

Wijs op reis deze zomer

De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn, dat maakte het kabinet gisteren bekend. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, is het advies: bereid je goed voor en informeer jezelf. Houd de website Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor het meest actuele reisadvies.


Openstelling onderwijs

Openstelling onderwijs

Na de succesvolle gedeeltelijke openstelling op 11 mei gaan de basisscholen vanaf 8 juni weer volledig open. De leerlingen hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Deze afstand blijft wel van kracht tussen leerlingen en medewerkers van de scholen. Ook de regels voor ouders blijven na 8 juni hetzelfde.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content