Header image
Week 23, 2 juni 2015

Kent u iemand die een onderscheiding verdient?

Kent u iemand die een onderscheiding verdient?

Binnen het grote aantal (sport)verenigingen, welzijns- en zorginstellingen zijn er ongetwijfeld mensen die voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking komen.

U kunt ons op deze mensen attenderen.


Woensdagavond 3 juni voordracht burgemeester

Woensdagavond 3 juni voordracht burgemeester

De gemeenteraad van Lansingerland maakt woensdagavond 3 juni bekend welke kandidaat hij voordraagt als nieuwe burgemeester van Lansingerland.

Na een besloten vergadering waarin de vertrouwenscommissie een concept-aanbeveling voorlegt aan de gemeenteraad, vindt de openbare vergadering plaats. Dan maakt de gemeenteraad bekend welke kandidaat hij voordraagt als nieuwe burgemeester van Lansingerland.


Afvalwijzigingen per 1 juli

Afvalwijzigingen per 1 juli

Vanaf 1 juli verandert de afvalinzameling in onze gemeente. De gemeente werkt dan met nieuwe partijen en streeft naar een betere afvalscheiding. Door meer gescheiden in te zamelen verminderen de kosten. 

Afgelopen donderdag 28 mei heeft er in het gemeentehuis een drukbezochte informatiemarkt over afval plaatsgevonden. Bezoekers konden kennismaken met de nieuwe afvalinzamelaars, de nieuwe containers bekijken en aanvullende vragen stellen. Was u niet in de gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken dan kunt u de nieuwe containers nog tot 19 juni bekijken in de hal van het gemeentehuis. Half juni ontvangen alle inwoners de nieuwe afvalkalender en een brief met meer informatie.

Alle wijzigingen kunt u nalezen op de pagina afval.


Stand van zaken geluidsproblematiek HSL Zuid

Stand van zaken geluidsproblematiek HSL Zuid

Een aantal inwoners die in de buurt van het HSL-tracé wonen heeft van het ministerie van Infrastructuur en Milieu een mail ontvangen. In deze mail wordt de stand van zaken rond de geluidsproblematiek van de HSL Zuid weergegeven. Op onze website staat het mailbericht en de documenten van de bewonersavonden.


Vacature Adviesraad Sociaal Domein

Op dit moment zijn er nog niet veel reacties binnen gekomen op de vacature voor leden van de Adviesraad Sociaal Domein. De Adviesraad Sociaal Domein Lansingerland is dringend op zoek naar u als maatschappelijk betrokken inwoner. Bent u geïnteresseerd mail uw sollicitatiebrief naar secretariaat@asd-lansingerland.nl.


Integraal Kindcentrum De Gouden Griffel geopend

Integraal Kindcentrum De Gouden Griffel geopend

Op vrijdag 29 mei 2015 heeft wethouder Jeroen Heuvelink het Integraal Kindcentrum De Gouden Griffel in Berkel en Rodenrijs feestelijk geopend. Samen met de oudste leerling van de school prikte de wethouder een grote gouden ballon gevuld met confetti door.


Succesvol startevent Greenport Westland-Oostland

Succesvol startevent Greenport Westland-Oostland

Wethouder Albert Abee heeft donderdag 21 mei het startevent Greenport Westland-Oostland geopend. Tijdens de opening stond Albert Abee stil bij het belang van samenwerking en innovatie in de sector.

De glastuinbouw moet nog meer samenwerken op het gebied van onder meer product- en marktinnovatie. Dat was de belangrijkste boodschap van de sprekers tijdens het startevent van Greenport Westland-Oostland.


Wethouder Fortuyn spreekt Winnaars ‘Week van het Huwelijk’ toe

Wethouder Fortuyn spreekt Winnaars ‘Week van het Huwelijk’ toe

Op woensdag 27 mei kwamen de winnende bruidsparen in de raadzaal van het gemeentehuis bijeen. Wethouder Fortuyn nodigde de bruidsparen stuk voor stuk uit om plaats te nemen op het Lansingerlandse trouwbankje. HIj vertelde iets over hun persoonlijke verhaal en feliciteerde ze persoonlijk met hun voorgenomen huwelijk.

Volgende week is het zover, de droombruiloft van deze bruidsparen komt uit bij één van de trouwlocaties in onze gemeente. Op maandag 8 juni om 13.00 uur trouwt het eerste bruidspaar Marthijn en Sandra (zie foto) in de trouwzaal van het gemeentehuis.


Annie M.G.Schmidtpark voor de zomer klaar!

Annie M.G.Schmidtpark voor de zomer klaar!

Maakt u ook al gebruik van het Annie M.G. Schmidtpark? Veel Lansingerlanders in ieder geval wel. Er wordt volop hardgelopen, gewandeld, gespeeld en gefietst. De skatebaan in het centrale deel is een groot succes maar ook de Cooperbaan en de speelplekken in het noordelijk deel worden veel gebruikt. Voor de hondenbezitters zijn er in het park drie hondenuitrenvelden gemaakt. De afgelopen maanden is er hard gewerkt en het is dan ook goed om te zien dat men het park weet te vinden.


Verleng op tijd uw paspoort/identiteitskaart

Verleng op tijd uw paspoort/identiteitskaart

Binnenkort komen de vakanties er weer aan. Gaat u naar het buitenland? Ga dan na of uw paspoort/identiteitskaart binnenkort verloopt. Zo voorkomt u geregel op het laatste moment en extra kosten.

Wilt u op tijd geholpen worden? Maak dan een afspraak. Wij helpen u dan direct.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content