Header image
Week 22, 31 mei 2016

Sport- en Cultuurtalent van het jaar

Sport- en Cultuurtalent van het jaar

U heeft nog tot 6 juni de tijd om iemand uit Lansingerland te nomineren voor sport- en cultuurtalent 2016. Schroom niet! Kent u zo'n talent, stuur via info@lansingerland.nl uw nominatie in!


Lansingerland nog mooier, schoner en/of veiliger, socialer en groener?

Lansingerland nog mooier, schoner en/of veiliger, socialer en groener?

Via info@lansingerland.nl kunt u zich nog aanmelden voor de interactieve bijeenkomst 'Gewoon Doen!' op donderdag 9 juni om 17.30 uur in het gemeentehuis.

Heeft u ideeën hoe we onze Lansingerlandse samenleving nog mooier, socialer, groener, gezonder, cultureler, sportiever, schoner en/of veiliger kunnen maken? En wilt u daar uw steentje aan bijdragen? Meld u dan snel aan.


Goede waterkwaliteit Tuin van Floddertje

Enkele weken geleden kreeg de gemeente een bericht van ouders dat hun kinderen na een valpartij in het water van de Tuin van Floddertje last hadden van rode uitslag en jeuk. Zij dachten dat deze uitslag was veroorzaakt door vervuild water in de speeltuin.

Uitslag onderzoek 
De gemeente heeft hierop direct actie ondernomen en het water laten onderzoeken. Uit dit onderzoek is gebleken dat het water van goede kwaliteit is. Het water wordt door middel van pompen regelmatig doorgespoeld.


Gratis naar de Fanfare ‘Bereden Wapens’

Gratis naar de Fanfare ‘Bereden Wapens’

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het bijwonen van een gratis concert van de Fanfare ‘Bereden Wapens’ van de Koninklijke Landmacht op zaterdag 4 juni. De Fanfare treedt op in het gemeentehuis tijdens de Veteranendag 2016. Het programma van deze dag start om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. U kunt hier als inwoner van Lansingerland bij zijn!
Kijk voor meer informatie op www.lansingerland.nl/veteranendag.


Zit u er in Bergschenhoek warmpjes bij?

Kan uw energierekening omlaag? Is uw woning voldoende geïsoleerd? Hoe kunt u energie en water besparen? Hoe voorkomt u en hoe scheidt u afval? En hoe verbetert u de kwaliteit van het binnenmilieu van uw woning?

Over deze en andere vragen gaan we graag met u als bewoner van buurt Dorp in gesprek. Wij nodigen u van harte uit op woensdag 15 juni om 19.00 uur in ’t Berghonk in Bergschenhoek. U kunt zich hiervoor aanmelden via duurzaam@lansingerland.nl. Doe dit voor 10 juni! We zien u graag!


Winnaar lente editie fotowedstrijd bekend!

Winnaar lente editie fotowedstrijd bekend!

Martijn Roos wint de fotowedstrijd met de 'Lentegroet uit Berkel'. Dat maakte wethouder Ankie van Tatenhove bekend tijdens de prijsuitreiking van deze fotowedstrijd op donderdag 25 mei.

De fietser gefotografeerd in de Fles bij Bleiswijk van Gerard de Wit werd bekroond met de 2e prijs. Miranda de Heer won de 3e prijs met haar foto genomen vanaf het uitkijkpunt bij de skiberg.


Gouden Podium, een nieuwe buurt uit de jaren ‘20

Gouden Podium, een nieuwe buurt uit de jaren ‘20

Aan de rand van Westpolder-Bolwerk in Berkel en Rodenrijs komt een nieuwe buurt, het Gouden Podium. Het voormalig tuindersgebied krijgt de uitstraling van een tuindorp uit de jaren ’20. Groen in de openbare ruimte speelt daarbij een belangrijke rol.

Dat Westpolder-Bolwerk een goede reputatie heeft, is wel duidelijk. Binnen een maand waren alle woningen onder optie of verkocht. De helft van de kopers komt van buiten de dorpsgrenzen.


Inbraak voorkomen? Voormalig inbreker geeft tips!

Inbraak voorkomen? Voormalig inbreker geeft tips!

Graag nodigen wij u uit voor de informatieavond over de preventie van woninginbraken op maandag 6 juni. Deze avond bestaat uit voorlichting en een interactief programma. Voormalig inbreker Evert Jansen, werkzaam bij Stichting Preventie en Veiligheid, laat u zien hoe eenvoudig het is om in bepaalde situaties in te breken. En hoe u dit dus kunt voorkomen!


Expositie Gé van de Weert

Expositie Gé van de Weert

Van 26 mei tot en met 21 juni is in de hal van het gemeentehuis een expositie te zien van Gé van de Weert. U bent van harte uitgenodigd om deze expositie tijdens kantoortijden te bekijken.

Kleurrijk schilderwerk
Gé schildert vanaf zijn jonge jeugd. Hij zet ervaringen om in kleurrijk schilderwerk. Daarbij maakt hij gebruik van concrete aspecten van het landschap. Door daar een surrealistische uitstraling aan te geven, wordt aan dit geheel van vorm en kleur een extra betekenis meegegeven.


Sirenetest

Op de eerste maandag van iedere maandag testen we om 12.00 uur in heel Nederland de sirenes. We testen deze sirenes om er zeker van te zijn dat ze functioneren als we er in het kader van rampenbestrijding gebruik van willen maken. De eerstvolgende test van de sirene is op maandag 6 juni 2016.


Werkzaamheden Rottekade in Bergschenhoek

Werkzaamheden Rottekade in Bergschenhoek

Van maandag 6 juni tot en met dinsdag 21 juni  worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd aan de Rottekade. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07.00 en 17.00 uur. De werkzaamheden kunnen overlast veroorzaken.

Voor vragen over de uitvoering kunt u terecht bij KWS. U bereikt hen via telefoonnummer (010) 208 33 00 of per mail via Rotterdam@kws.nl onder vermelding van 'Rottekade'.


Werkzaamheden Esdoornlaan in Berkel en Rodenrijs

Werkzaamheden Esdoornlaan in Berkel en Rodenrijs

Er vinden herstelwerkzaamheden aan de bestrating van de rijbaan plaats.
Doorgaand verkeer is niet mogelijk op:

  • woensdag 1 en donderdag 2 juni thv huisnummer 12/14;
  •  vrijdag 3 juni thv huisnummers 56 t/m 60.

Tijdens deze werkzaamheden kunnen ook hulpdiensten er niet langs. Het eenrichtingsregime in de Esdoornlaan wordt tijdelijk opgeheven.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content