Header image Header image
Week 22, 3 juni

De Lansingerlandse Opvoedweek

De Lansingerlandse Opvoedweek

Samen met onze Lansingerlandse samenwerkingspartners organiseren wij van 22 tot 30 juni een week met gratis online bijeenkomsten over opvoeden en opgroeien: de Lansingerlandse Opvoedweek! We bieden een gevarieerd aanbod van webinars, lezingen en workshops waarin diverse opvoedthema’s centraal staan.


Bleiswijkse Zoom wordt nog mooier

Bleiswijkse Zoom wordt nog mooier

Zwemmen, wandelen, suppen, vogels kijken, picknicken? Het kan allemaal in recreatiegebied Bleiswijkse Zoom. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft samen met Recreatieschap Rottemeren en de gemeente met verschillende maatregelen gezorgd voor balans in wat er groeit en bloeit in dit gebied. Hierdoor verbetert de waterkwaliteit.


Wethouders houden spreekuur

Wethouders houden spreekuur

Heeft u een vraag aan een van onze wethouders? Deze kunt u stellen tijdens een van de spreekuren bij een vestiging van Bibliotheek Oostland bij u in de buurt. Op 9 juni houdt wethouder Kathy Arends haar spreekuur. Op 10 juni houden wethouders Ankie van Tatenhove en Jan-Willem van den Beukel hun spreekuren.


Europarlementariër Tom Berendsen bezoekt Lansingerland: Home of Horti Science

Europarlementariër Tom Berendsen bezoekt Lansingerland: Home of Horti Science

Vorige week bracht Tom Berendsen een bezoek aan het Home of Horti Science. De gemeente heeft samen met de WUR en de koplopers uit de glastuinbouw een Ronde Tafelgesprek georganiseerd om een goede indruk te geven van het innovatieve karakter en de unieke ligging van Lansingerland.


Pleegouder, iets voor u?

Pleegouder, iets voor u?

We willen het liefst dat alle kinderen thuis opgroeien. Dat is helaas niet altijd mogelijk en soms is de situatie zo ernstig dat een kind (tijdelijk) niet thuis kan wonen. Dan is opvang in een pleeggezin vaak het beste alternatief. De aanbieders van pleegzorg in de regio Rotterdam-Rijnmond vertellen er meer over tijdens de online infoavond op woensdag 9 juni.


Werkzaamheden openbare verlichting

Werkzaamheden openbare verlichting

In de Rozendaallaan en Penninghlaan in Berkel en Rodenrijs worden vanaf maandag 7 juni werkzaamheden aan de openbare verlichting uitgevoerd. De verlichting is verouderd en aan vervanging toe. Zo worden de lampen vervangen voor led-verlichting. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, meerdere dagen.


Corona openingsplan: stap 3 bijna alles open

Corona openingsplan: stap 3 bijna alles open

Er worden nu steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd is, stijgt hard. Daarom heeft het kabinet besloten stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder in te zetten. Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content