Header image
Week 22, 29 mei 2018

Voorkom diefstal en laat gratis uw fiets graveren!

Voorkom diefstal en laat gratis uw fiets graveren!

De eerste actie in Bergschenhoek was een groot succes! Heeft u de actie gemist? U bent van harte welkom op:

– Woensdag 30 mei van 19.00 – 21:30 uur Goudwinde Bergschenhoek
– Woensdag 6 juni van 19.00 – 21:30 uur plein Ereprijs / In de Boomgaard Bergschenhoek

Wijkagenten, BOA’s en Buurttoezicht zijn hierbij aanwezig en gaan graag met u in gesprek. Uiteraard komt deze actie later ook in Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. De data hiervoor zijn nog niet bekend.


Leefbaar en VVD kiezen CDA en CU

Leefbaar en VVD kiezen CDA en CU

Leefbaar3B, VVD, CDA en ChristenUnie dragen respectievelijk Simon Fortuyn, Kathy Arends, Albert Abee en Ankie van Tatenhove voor als kandidaat wethouders. Dit hebben Leefbaar3B en VVD donderdag 24 mei laten weten aan de fractievoorzitters van alle partijen in de gemeenteraad van Lansingerland.


Is uw reisdocument nog geldig?

Is uw reisdocument nog geldig?

Binnenkort breekt de vakantieperiode weer aan. Als u naar het buitenland gaat is het verstandig om te controleren of uw paspoort/identiteitskaart bijna verloopt. Zo voorkomt u geregel op het laatste moment en extra kosten. Wilt u een nieuw reisdocument aanvragen? Maak een afspraak, wij helpen u dan direct!


Nieuw speeltoestel Gruttostraat

Nieuw speeltoestel Gruttostraat

Woensdag 6 en donderdag 7 juni wordt er op het speeleiland bij de Gruttostraat in Bleiswijk een nieuw speeltoestel geplaatst. Een tijd geleden was dat speeltoestel helaas afgebrand.


Labyrint AMG Schmidtpark geopend

Labyrint AMG Schmidtpark geopend

Geen doolhof om in te verdwalen, maar een weg die de wandelaar telkens kan verbazen. Afgelopen zaterdag heeft burgemeester Pieter van de Stadt, samen met initiatiefnemer Koos Zijlstra, in het Annie M.G. Schmidtpark het labyrint geopend.


Speelplek Hertshoornvaren

Speelplek Hertshoornvaren

De speelplek aan de Hertshoornvaren in Bergschenhoek is aan vernieuwing toe. Zoals jullie weten zijn er met de Speeltuinbouwer veel mooie ontwerpen gemaakt waar bewoners op konden stemmen. De winnaar is het plan de ‘Hertshoornvaren speeltuin’ van Kaj!


Dag van de Bouw: zaterdag 2 juni

Dag van de Bouw: zaterdag 2 juni

Station Lansingerland-Zoetermeer in aanbouw van dichtbij bekijken? Dat kan op zaterdag 2 juni tijdens de Dag van de Bouw. De bouwlocatie is tussen 10.00 en 16.00 uur open. Een unieke kans om met een rondleiding meer te weten te komen over bijvoorbeeld de constructie van het viaduct over de A12.


Vernieuwend praktijkonderwijs

Vernieuwend praktijkonderwijs

Met een subsidie van 40 duizend euro wil het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland bereiken dat het onderwijs op VMBO-scholen beter aansluit op de wensen van het bedrijfsleven. Hiertoe heeft het college dinsdag 22 mei besloten.


Laatste kans, nomineer uw talent!

Laatste kans, nomineer uw talent!

Tot en met donderdag 31 mei kunt u talenten nomineren voor het Talentenbal 2018! Tijdens deze feestelijke avond op donderdag 5 juni worden Lansingerlandse talenten tot en met 17 jaar uit de Sport én Kunst & Cultuur sector door de wethouder Sport en Cultuur gehuldigd.


Meld u aan als thuismentor!

Meld u aan als thuismentor!

Veel kinderen maken na de vakantie een bijzondere stap: zij gaan naar de middelbare school. Spannend en nieuw. Vele van hen kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Jong Perspectief is voor deze kinderen in Lansingerland op zoek naar vrijwilligers. Maakt u het verschil voor een brugklasser?


VIP organiseert AVG bijeenkomst

VIP organiseert AVG bijeenkomst

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing voor alle organisaties die gegevens van personen in een bestand bewaren. Het VIP organiseert op dinsdagavond 5 juni voor verenigingen en vrijwilligersorganisaties een extra bijeenkomst over de AVG.


Grond Noordersingel aan bewoners

Grond Noordersingel aan bewoners

Bijna alle bewoners van een aantal woningen aan de Noordersingel mogen de gemeentegrond die ze al jaren in gebruik hebben, blijven gebruiken. Het college heeft dinsdag 22 mei besloten akkoord te gaan met bijschrijven in het kadaster van verjaarde grond bij acht percelen aan de Noordersingel en Pastoor-Verburghweg.


Herinrichting buurtpark Gouden Griffelplantsoen

Herinrichting buurtpark Gouden Griffelplantsoen

Het buurtpark Gouden Griffelplantsoen ligt tussen de Oudelandselaan en de Vogelwijk in Berkel en Rodenrijs. Het kunstgrasveld en de hekwerken bij het speel- sportveld moeten vervangen worden. Ook is één speeltoestel op het speelveld 0 – 6 jaar aan vervanging toe. Daarnaast zijn wij benieuwd naar uw mening over het gehele buurtpark.


Europese wetgeving AVG van kracht

We gebruiken uw e-mailadres om de wekelijkse gemeentenieuwsbrief naar u te kunnen sturen. We zorgen ervoor dat u op elk gewenst moment uw voorkeur van de verschillende thema’s of uw gegevens kunt aanpassen. U doet dit door onderaan elke nieuwsbrief op de link ‘Update mailvoorkeuren’ te klikken. Zo kunt u categorieën toevoegen of verwijderen. Vanaf vandaag is er een nieuw thema (duurzaamheid) toegevoegd. 

Er verandert verder niets aan de zorgvuldige manier waarop we met uw gegevens omgaan. We verbeteren alleen de manier waarop we onze procedures beschrijven. 

We verwijzen u voor meer gedetailleerde informatie naar onze privacyverklaring. Heeft u nog vragen, dan kunt u contact met ons opnemen.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content