Header image Header image
Week 22, 28 mei

Verruiming terrassen in Lansingerland

Verruiming terrassen in Lansingerland

Op 1 juni mogen ondernemers hun horecagelegenheid en terrassen weer openen. Alles onder strikte naleving van de corona-maatregelen. Om ondernemers de helpende hand toe te steken, heeft het college van B&W op 19 mei positief besloten op een voorstel, waarin het mogelijk gemaakt wordt de oppervlakte van terrassen tijdelijk uit te breiden.


LED verlichting sportvelden

LED verlichting sportvelden

Op alle sportvelden in Lansingerland gaan we de verlichting vervangen. Door de huidige verlichting op de sportvelden te vervangen voor LED verlichting verbetert de kwaliteit en het licht op de sportvelden. Daarnaast is LED verlichting veel energiezuiniger en is de levensduur langer dan de huidige verlichting.


Volop sport in de openbare buitenruimte!

Volop sport in de openbare buitenruimte!

Vanaf 11 mei is het weer toegestaan om te sporten in de openbare ruimte. Veel parkjes, groenstroken, parkeerplaatsen en recreatiegebieden worden met mooi weer gebruikt om favoriete sporten uit te oefenen.  Een mooie ontwikkeling die goed laat zien dat er ook nu met duidelijke afspraken, goede samenwerking en flexibiliteit veel mogelijk is.


Culturele instellingen openen beperkt hun deuren

Culturele instellingen openen beperkt hun deuren

Bibliotheek Oostland is inmiddels gedeeltelijk geopend. Nu mogen per 1 juni culturele instellingen, waaronder musea, muziekscholen en centra voor de kunsten in Nederland weer open. Ook amateurkunstbeoefening is weer toegestaan. Dit alles rekening houdend met de corona-maatregelen.


Met Pinksteren gesloten

Met Pinksteren gesloten

Maandag 1 juni is het tweede pinksterdag en zijn wij gesloten. Wij zijn alleen voor spoed telefonisch bereikbaar op 14 010. Via onze website kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag onze producten en diensten online aanvragen. De actuele openingstijden van ons servicepunt in het gemeentehuis en het afvalbrengstation staan op onze contactpagina.


Verschoven afvalophaaldag tweede pinksterdag

Verschoven afvalophaaldag tweede pinksterdag

Op tweede pinksterdag is er geen afvalinzameling. Wordt uw afval normaal op maandag opgehaald? Dan verschuift dit naar de zaterdag ervoor: zaterdag 30 mei. Mis de vuilniswagen niet! Bied uw minicontainer of PMD-zak uiterlijk om 7.30 uur aan op uw vaste aanbiedplaats. Meer informatie? Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl.


Heeft u uw lokale belastingen al betaald?

Heeft u uw lokale belastingen al betaald?

In februari ontving u het aanslagbiljet lokale belastingen van SVHW. Heeft u deze belastingen nog niet betaald? Dan heeft u nog tot 31 mei 2020 de tijd om de aanslag te betalen of om automatische incasso aan te vragen. Wij snappen dat voor sommige inwoners en ondernemers het lastig is om in 1 keer te betalen, daarom kunt u in termijnen betalen of kwijtschelding aanvragen.


Corona-maatregelen openbaar vervoer

Corona-maatregelen openbaar vervoer

Vanaf 1 juni rijdt de RET met een 100% dienstregeling, met een maximale bezetting van rond de 40%. Mondkapjes zijn in het openbaar vervoer vanaf 1 juni verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar. Voor alle reizigers blijft gelden: houd je aan de RIVM-adviezen, werk thuis als het kan en blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt. Gebruik het OV alleen voor noodzakelijke reizen waar geen alternatief voorhanden is.


Gratis sporten voor jeugd en jongeren

Gratis sporten voor jeugd en jongeren

Juist in deze tijd is het belangrijk om te blijven sporten en bewegen, zeker ook voor kinderen! Binnenkort start een leuke actie waarmee de jeugd van Lansingerland gratis kennis kan maken met verschillende sporten in onze gemeente.


Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem

Wilt u iets over een misdrijf melden, maar wilt u dat liever anoniem doen? Misschien kent u de dader goed of bent u bang voor eventuele gevolgen? Dan kunt u terecht bij Meld Misdaad Anoniem (M.). Dankzij deze meldingen worden aanhoudingen gedaan en zaken opgelost, ook in Lansingerland.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content