Header image
Week 22, 28 mei 2019

Wie gun jij een lintje?

Wie gun jij een lintje?


Definitieve uitslag Verkiezing Europees Parlement 2019

Definitieve uitslag Verkiezing Europees Parlement 2019

De definitieve uitslag van de Verkiezing Europees Parlement 2019 voor Lansingerland is bekend. De VVD heeft met een percentage van 45.68 % de meeste stemmen gekregen. In Lansingerland hebben 20.325 kiesgerechtigden hun stem uitgebracht.


Openingstijden rond Hemelvaartsdag

Openingstijden rond Hemelvaartsdag

Donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 31 mei (dag na Hemelvaart) zijn het gemeentehuis in Bergschenhoek en het servicepunt in Bleiswijk gesloten. Maandag 3 juni staan wij weer voor u klaar! 


Geen afvalinzameling Hemelvaartsdag

Geen afvalinzameling Hemelvaartsdag

Donderdag 30 mei haalt Renewi geen afval op. Wordt uw afval normaal op donderdag opgehaald? Dan verschuift dit naar de zaterdag erna, namelijk zaterdag 1 juni.

Op www.mijnafvalwijzer.nl en in de Afvalwijzer App ziet u ook de gewijzigde inzameldag.


Wat vindt u van cameratoezicht?

Wat vindt u van cameratoezicht?

Wij zijn benieuwd wat inwoners vinden van flexibel cameratoezicht. Tijdens de viering van Koningsdag is dit jaar gebruik gemaakt van tijdelijk cameratoezicht, ook wel flexibele camera’s genoemd. Deze proef bestond uit de plaatsing van zes camera’s op drie evenemententerreinen: in het centrum van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek en bij het Toost Foodtruckfestival in het Annie MG Schmidtpark.


Werkzaamheden N470 Pijnacker-Delft

Werkzaamheden N470 Pijnacker-Delft

Maakt u gebruik van de N470 tussen Pijnacker en Delft? Houd u er dan rekening mee dat tot en met 7 juni de noordbaan van de N470 tussen 20.00 uur ’s avonds en 6.00 uur ’s ochtends is afgesloten. Dit is het deel van het Tolhekplein richting Ruyven. U kunt de algemene omleidingsborden volgen.


Kathy Arends brengt werkbezoek aan bruisend Bleiswijk!

Kathy Arends brengt werkbezoek aan bruisend Bleiswijk!

Wethouder EZ, Kathy Arends, bezoekt regelmatig een bedrijf in de gemeente om te zien wat er leeft bij de Lansingerlandse ondernemers. Op 22 mei 2019 bezocht ze, samen met centrummanager Roel van Wensen, drie beeldbepalende ondernemers aan de Dorpsstraat in Bleiswijk, te weten de KaaZaak, Bij Annet en Slagerij De With.     


Start campagne om taboe op schulden te doorbreken

Start campagne om taboe op schulden te doorbreken

Een echtscheiding, een ontslag of een maand huurachterstand; het kan het begin zijn van grote financiële problemen. Naar schatting 1,4 miljoen huishoudens in Nederland hebben problematische schulden of lopen een risico daarop. Mensen met schulden vragen vaak geen hulp of doen dit erg laat, vanwege schaamte of trots. Hierdoor kunnen de problemen zich opstapelen.


Teken voor Rookvrij!

Teken voor Rookvrij!

Gelukkig gebeurt er steeds meer om kinderen rookvrij te laten sporten en spelen. Want bij spelende en sportende kinderen horen geen rokende mensen. Er iets aan doen is simpel. Ga naar Rookvrij.nl, zoek uw specifieke sportvereniging, schoolplein of speelplek en teken voor Rookvrij.


Eerst checken, dan klikken

Eerst checken, dan klikken

Internetcriminelen worden slimmer. Daardoor is het steeds lastiger in één oogopslag te herkennen als zij een nepbericht gebruiken om uw persoonlijke gegevens te misbruiken of geld afhandig te maken. Check daarom eerst of een link, bijlage of betaalverzoek in een e-mail, sms of appje te vertrouwen is. En klik pas als u dat zeker weet.


Gratis tuinadvies op weekmarkt

Gratis tuinadvies op weekmarkt

Op woensdag 12 juni staat de gemeente samen met de Hoogheemraadschappen van Delfland en van Schieland en de Krimpenerwaard met een ‘Tuin van de Toekomst’-kraam op de weekmarkt in Berkel en Rodenrijs. U vindt de kraam op de kruising Herenstraat/Kerkstraat. 


Koffie met een Cop

Koffie met een Cop

Heeft u vragen aan de politie en wijkbeheerder van de gemeente over uw buurt? U bent woensdag 29 mei vanaf 14.00 uur welkom bij de McDonalds, de koffie staat klaar!


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content