Header image Header image
Week 22, 2 juni

Gemeentehuis op 2e Pinksterdag gesloten

Gemeentehuis op 2e Pinksterdag gesloten

Op maandag 6 juni (2e Pinksterdag) is het servicepunt in het gemeentehuis gesloten. Voor spoed zijn wij telefonisch bereikbaar op (010) 800 40 00. Via onze website kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag onze producten en diensten online aanvragen.


Aanvragen energietoeslag

Aanvragen energietoeslag

Heeft u een inkomen dat niet boven de 120% van de bijstandsnorm uitkomt? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de energietoeslag vanuit het rijk van 800 euro. Vanaf vandaag tot en met eind oktober kunt u deze eenmalige toeslag, in verband met de stijgende energieprijzen, aanvragen. Via onderstaande button leest u er meer over. Hier vindt u ook het aanvraagformulier.


Aangepaste afvalinzameling tijdens Pinksteren

Aangepaste afvalinzameling tijdens Pinksteren

Maandag 6 juni is het 2e Pinksterdag. Op deze dag wordt er geen afval opgehaald. Wordt uw afval normaal op maandag opgehaald? Dan verschuift dit naar zaterdag 11 juni 2022. Zorg ervoor dat uw minicontainer of PMD-zak op de ophaaldag voor 7.30 uur op de aanbiedplaats staat. Het afvalbrengstation is op 2e Pinksterdag ook gesloten. Meer informatie vindt u op MijnAfvalwijzer.


Opening duurzame bijenhotels

Opening duurzame bijenhotels

Wethouder Simon Fortuyn heeft op symbolische wijze 1 van de 5 duurzaam gebouwde bijenhotels in Bergschenhoek geopend. Hij deed dit samen met een vertegenwoordiger van de initiatiefnemer, bouwbedrijf Heembouw. De duurzame bijenhotels zijn een project gericht op de lokale biodiversiteit. Over de bijenhotels worden informatiebordjes in de buurt geplaatst.


Weg onder gemeentehuis weer open

Weg onder gemeentehuis weer open

De weg onder het gemeentehuis is weer toegankelijk voor verkeer. De schade van de storm in februari bleek enorm. In verband met de veiligheid is de weg daarom voor een langere periode afgesloten geweest. De afgelopen weken is er hard gewerkt om de noodvoorziening van de stormschade aan het gemeentehuis te verwijderen.


Samen zijn we goed bezig!

Samen zijn we goed bezig!

Nieuwe producten maken van PMD-afval? Ja, het kan echt. Met kleine stappen helpt u mee om een groot verschil te maken. Samen zijn we goed bezig! Wilt u weten hoe u het verschil kunt maken? Lees dan verder via onderstaande button.


Korting voor beurs vol duurzame woonoplossingen

Korting voor beurs vol duurzame woonoplossingen

Wilt u meer weten over duurzame woonoplossingen? Kom dan naar de Beurs over Huis en Energie in ’s Hertogenbosch. De beurs staat in het teken van duurzame woonoplossingen voor starters en gevorderden. Als inwoner van Lansingerland ontvangt u € 7,50 korting met de code LANSINGERLAND. De beurs vindt plaats van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni 2022.


Geef uw pandemening

Geef uw pandemening

De GGD wil graag weten hoe het met de jongvolwassen gaat (16 – 25 jaar). Hoe heeft de coronapandemie invloed gehad op hun leven? Zijn zij op dit moment gelukkig, ervaren zij veel stress? Het is een grootschalig onderzoek van de GGD en het RIVM naar de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van de jongvolwassenen. Deelname is anoniem.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content