Header image Header image
Week 21, 26 mei

Nieuwe coalitie gemeente Lansingerland

Nieuwe coalitie gemeente Lansingerland

WIJ Lansingerland, Leefbaar 3B, D66 en ChristenUnie gaan het college vormen. De onderhandelingen zijn afgerond en de vier partijen zijn gekomen tot het coalitieakkoord ‘SAMEN VERANTWOORD VERDER’. Op 2 juni worden de nieuwe wethouders tijdens de raadsvergadering voorgedragen voor benoeming en is het debat met de gemeenteraad over het coalitieakkoord.


Rookmelders binnenkort wettelijk verplicht

Rookmelders binnenkort wettelijk verplicht

Vanaf 1 juli 2022 wordt het verplicht om op elke verdieping een rookmelder te hebben. Gelukkig is het plaatsen heel gemakkelijk en zo gedaan. Weten hoeveel rookmelders u nodig heeft? Check rookmelders.nl. Koop rookmelders en hang ze op. Zo zorgt u voor een veilige woning. Rookmelders redden levens!


Helpt u mee bij de cleanup in Bleiswijk?

Helpt u mee bij de cleanup in Bleiswijk?

Gedurende het hele jaar worden er door Stichting CleanupAll cleanups georganiseerd in Lansingerland. Op zaterdag 14 mei was er al een cleanup in Bleiswijk. Heeft u deze gemist? Op zaterdag 11 juni is Bleiswijk weer aan de beurt! U kunt starten vanaf uw eigen huis, eigen gekozen locatie of vanaf de start- en eindlocatie van CleanupAll. Samen met uw hulp maken we het verschil!


Gezondheidsmeter GGD Rijnmond

Gezondheidsmeter GGD Rijnmond

Hoe gaat het met de kinderen in Rotterdam-Rijnmond? Ruim 41.000 ouders in deze regio hebben een uitnodiging gekregen voor de GGD Gezondheidsmeter Kinderen 2022. In dit onderzoek staan vragen over de gezondheid, leefstijl en vrijetijdsbesteding van het kind. Heeft u een uitnodiging ontvangen? Vul de vragenlijst dan in. Onder de deelnemers worden cadeaubonnen van €50 verloot.


Extra Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Extra Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Afgelopen zondag werden Hans van Rutten en Peter Engelen in het zonnetje gezet door burgemeester Pieter van de Stadt. Uit handen van de burgemeester ontvingen zij namelijk een lintje. Hans van Rutten is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Peter Engelen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Repareer samen uw kapotte apparaten

Repareer samen uw kapotte apparaten

Heeft u nog een kapot apparaat op zolder liggen? Wilde u het repareren, maar lukte het niet? Dan is er maar één optie. Weggooien. Mooi niet! RepairCafé Lansingerland helpt om uw product weer aan de praat te krijgen. Elke eerste zaterdag van de maand zijn zij geopend in de Smitshoek 18c in Bergschenhoek. Komt u ook langs op zaterdag 4 juni tussen 09.00 en 13.00 uur?


Een nieuwe stap in uw loopbaan?

Een nieuwe stap in uw loopbaan?

Leerwerkloket Zuid Holland Centraal adviseert iedereen onafhankelijk en kosteloos, zodat u kunt blijven leren en uzelf kunt blijven ontwikkelen als werknemer. Zo blijft u goed inzetbaar op de arbeidsmarkt. Het spreekuur is er weer op dinsdag 7 juni van 13.00 – 16.00 uur, in het gemeentehuis, en is voor alle werkende en werkzoekende inwoners van de gemeente.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content