Header image
Week 21, 24 mei 2016

Ook in 2017 een lastenverlaging voor onze inwoners

Inwoners van Lansingerland kunnen ook het komende jaar weer rekenen op een verlaging van de lokale belastingen. Naast een sluitende meerjarenbegroting en een positieve jaarrekening laat de Kadernota 2017 een verder financieel herstel zien. De gemiddelde woonlasten (ozb, afvalstoffenheffing, rioolheffing, precario) voor eigenaars en huurders dalen met respectievelijk 2% en 4%.


Veteranendag Lansingerland 2016

Veteranendag Lansingerland 2016

Op zaterdag 4 juni a.s. organiseert de gemeente Lansingerland in het gemeentehuis de Veteranendag 2016. Deze dag staat in het teken van muziek en het verbinden en doorgeven.


Prijsuitreiking lente-editie “Groeten uit Lansingerland”

Prijsuitreiking lente-editie “Groeten uit Lansingerland”

Wie maakte de vrolijkste, meest kleurrijke of voorjaars getinte foto de afgelopen maanden? Dat maakt wethouder Ankie van Tatenhove op donderdag 26 mei om 19.00 uur bekend. U bent van harte uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen. De winnende foto's en de overige nominaties zijn tot en met 7 juli te bewonderen in het gemeentehuis. 


Winkelcentrum Berkel en Rodenrijs breidt uit

Winkelcentrum Berkel en Rodenrijs breidt uit

De gemeente Lansingerland wil het centrum van Berkel en Rodenrijs verder ontwikkelen als hoofdwinkelcentrum van de gemeente. De uitbreiding met supermarkten, horeca en woningen aan de Kerksingel is een groot succes gebleken.

Om het centrum van Berkel verder te versterken en af te ronden volgt ook aan de westkant, ter hoogte van de Westersingel, een uitbreiding. Als alles voorspoedig verloopt, kunnen we in 2018 starten met de bouw.


Inbraak voorkomen? Een voormalig inbreker vertelt!

Inbraak voorkomen? Een voormalig inbreker vertelt!

Weet u wat u kunt doen om inbraak tegen te gaan? En heeft u uw woning wel voldoende beveiligd tegen inbraak? Samen met de politie, 3B Wonen en Buurttoezicht Lansingerland organiseren wij diverse acties om woninginbraken tegen te gaan. Op maandag 30 mei en op maandag 6 juni nodigen wij u van harte uit voor een informatieavond over inbraakpreventie.


Marktkooplieden gezocht

Marktkooplieden gezocht

Elke woensdag van 8.00 tot 17.00 uur is er in het centrum van Berkel en Rodenrijs een weekmarkt.
Wij zoeken op dit moment marktkooplieden in de volgende branche(s):

  • Zoetwaren, drop en chocolaterie
  • Slagerij en Vleeswaren

Verkoopt u bovengenoemde artikelen en heeft u belangstelling voor een plek op onze weekmarkt, laat het dan vóór 3 juni 2016 aan ons weten.


Lansingerland, nog beter socialer en veiliger?

Lansingerland, nog beter socialer en veiliger?

Heeft u ideeën hoe we onze Lansingerlandse samenleving nog mooier, socialer, groener, gezonder, cultureler, sportiever, schoner en/of veiliger kunnen maken? Schrijf je dan in voor de interactieve bijeenkomst ‘Gewoon Doen!’.
Denk en doe mee!


Vernieuwende ideeën voor het Rottemerengebied

Vernieuwende ideeën voor het Rottemerengebied

‘Slapen tussen de schapen’, ‘verhuur van kleine huisdieren’, ‘boomhutten met lakentjes met rood met witte stippen’ en het plaatsen van zonnepaneelbomen en windmolenbomen. Dit is een kleine opsomming van de bruisende ideeën die leerlingen van 2 VWO van het Technasium op 19 mei presenteerden aan enkele ondernemers in het Rottemerengebied en wethouder Onderwijs, Jeroen Heuvelink.

Jeroen Heuvelink prees de scholieren met hun creatieve ideeën die in zijn ogen niet onder deden van die van professionele ontwerpers.


Werkzaamheden Rottekade in Bergschenhoek

Werkzaamheden Rottekade in Bergschenhoek

Van maandag 6 juni tot en met dinsdag 21 juni worden asfalteringswerkzaamheden aan de Rottekade in Bergschenhoek uitgevoerd.

De werkzaamheden vinden plaats tussen 07.00 en 17.00 uur.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content