Header image
week 21, 23 mei 2017

Start creatieve wedstrijd ‘Lansingerland door jouw ogen’

Start creatieve wedstrijd ‘Lansingerland door jouw ogen’

Zondag 21 mei zette wethouder Ankie van Tatenhove samen met een jonge inwoonster van Lansingerland de eerste verfstreek op een paneel ‘Lansingerland door jouw ogen’. Het was de aftrap van een creatieve wedstrijd die de gemeente Lansingerland samen met de Kunsttoer organiseert.


Gesloten met Hemelvaart en Pinksteren

Gesloten met Hemelvaart en Pinksteren

Het gemeentehuis en het servicepunt Bleiswijk zijn gesloten op:

– donderdag 25 mei: Hemelvaartsdag
– vrijdag 26 mei: dag na Hemelvaart
– maandag 5 juni: tweede pinksterdag


Lansingerland verlaagt lokale lasten

Lansingerland verlaagt lokale lasten

In de Kadernota 2018 stelt het College van B&W voor om de lokale belastingen voor haar inwoners verder te verlagen. Naast een verlaging van het OZB-tarief met 3% stelt het college ook voor om het voordeel op de afvalstoffenheffing terug te geven aan haar inwoners.


Lijn uw hond aan tijdens broedseizoen

Lijn uw hond aan tijdens broedseizoen

Het is op dit moment een drukte van belang in het natuurgebied De Groenzoom. Veel vogels hebben hier de ideale plek gevonden om te broeden. Om de vogels gedurende het broedseizoen zo veel mogelijk met rust te laten, is de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) aangepast. Daarom mogen honden van 15 maart tot en met 15 juli niet loslopen in het natuurgebied. 


Andere afvalinzameldag met Hemelvaart

Andere afvalinzameldag met Hemelvaart

Donderdag 25 mei 2017 is het Hemelvaartsdag. Op deze feestdag zamelt Van Gansewinkel geen afval in. Kijk wat dit voor u betekent op uw (digitale) afvalkalender.


Gezocht: Kinderburgemeester van de Rotte

Gezocht: Kinderburgemeester van de Rotte

Stichting Plezierrivier de Rotte en Recreatieschap Rottemeren zijn voor het weekend van 30 juni t/m 2 juli 2017 op zoek naar een kinderburgemeester van de Rotte. Heb jij ideeën om van de Rotte een echte plezierrivier te maken en wil jij als eerste kinderburgemeester de Rotteconferentie en het Vaarnetwerk de Rotte officieel openen? Meld je dan aan!


Voorbereiding nieuwbouw basisscholen PWA en De Kwakel gestart

Voorbereiding nieuwbouw basisscholen PWA en De Kwakel gestart

Basisscholen Prins Willem Alexander van Stichting Spectrum en De Kwakel van de Laurentius Stichting krijgen een nieuw schoolgebouw. De gemeente Lansingerland en de twee schoolbesturen voor primair onderwijs zijn gestart met de voorbereiding van de vervangende nieuwbouw.


Burgernet en Buurttoezicht Lansingerland

Burgernet en Buurttoezicht Lansingerland

Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt! Hoe meer mensen aan Burgernet en Buurttoezicht Lansingerland deelnemen, hoe groter de kans dat inwoners samen bijvoorbeeld een verdacht of vermist persoon opsporen. Wat is het verschil is tussen Burgernet en Buurttoezicht Lansingerland? Wij zetten de hoofdpunten voor u op een rij.


Succesvolle Water-Doe-Dag

Succesvolle Water-Doe-Dag

Afgelopen zaterdag waren in het gemeentehuis volop activiteiten te beleven tijdens de Water-Doe-Dag. Met dit evenement werd de Week van ons water 2017 afgesloten. Zowel volwassenen als kinderen konden hun hart ophalen met allerlei activiteiten die te maken hadden met het riool, schone sloten, het wegpompen van teveel water, hoe we water in onze tuinen kunnen opvangen en hoe we van vies water weer schoon water kunnen maken.


Stop fietsdiefstal, gebruik een tweede slot!

Stop fietsdiefstal, gebruik een tweede slot!

Zo luidde de boodschap tijdens een grootschalige actie tussen gemeenten, politie en de RET op stations in de omgeving. Het merendeel van de fietsendiefstallen in Lansingerland vinden plaats rondom de stations van de Randstadrail. Het gebruik van de juiste sloten is een belangrijke tip. Op www.stopfietsdiefstal.nu leest u alle tips hoe u diefstal kunt voorkomen. Maar ook wat u moet doen als uw fiets is gestolen.


Waarom textiel scheiden?

Waarom textiel scheiden?

Gooi uw oude kleding en ander textiel niet zomaar weg! Want, oude kleding of textiel kan heel goed een nieuw leven krijgen. Kleding en schoenen die nog goed zijn, worden hergebruikt. Is het niet meer draagbaar, dan worden de materialen gerecycled.


Stap uit je Stad!

Stap uit je Stad!

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni is het eerste Stap uit je Stad – weekend. Met Stap uit je Stad willen de 23 gemeenten in de regio u laten ervaren hoeveel leuks er te doen is in uw eigen achtertuin.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content