Header image
Week 21, 22 mei 2018

Twee ereburgers voor Lansingerland

Twee ereburgers voor Lansingerland

Burgemeester Pieter van de Stadt reikte vrijdag 18 mei maar liefst twee gemeentelijke erepenningen uit aan Cor Vuik en Leo de Ruiter die zich jarenlang verdienstelijk hebben gemaakt ten gunste van het Rottemeren gebied. Een mooie kroon op hun bijzondere en jarenlange werk voor onze gemeente.


Markt Berkel tijdelijk verplaatst

Markt Berkel tijdelijk verplaatst

In het centrum van Berkel en Rodenrijs vinden er de komende jaren veel ontwikkelingen plaats. Tijdens de werkzaamheden in het centrumgebied wordt de markt verplaatst naar de Westersingel. Vanaf woensdag 6 juni kunt u de markt hier vinden.


Voorkom diefstal, graveer uw fiets!

Voorkom diefstal, graveer uw fiets!

Woensdag 23 mei tussen 19.00 – 21.30 uur kunt u uw fiets laten graveren bij de Moerasvaren in Bergschenhoek. De politie, gemeente, Buurttoezicht Lansingerland en Jongerenwerk zijn bij deze actie aanwezig en gaan graag met u in gesprek.


Schilderen in Tuin van Floddertje

Schilderen in Tuin van Floddertje

Houden u en uw (klein)kinderen van schilderen? En hebben jullie woensdagmiddag 30 mei nog geen plannen? Kom dan tussen 13.30 en 16.00 uur naar de Tuin van Floddertje en help mee om de nieuwe dixie (openbaar toilet) op te fleuren.


Inschrijving zonnepanelen verlengd

Inschrijving zonnepanelen verlengd

De veiling van de Collectieve Inkoop Zonnepanelen van Vereniging Eigen Huis heeft een scherpe prijs opgeleverd! Wie een vrijblijvend aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem wilt ontvangen kan zich nog vóór 20 juni gratis en vrijblijvend via www.eigenhuis.nl/zon inschrijven.


Stel uw vraag aan de wethouder

Stel uw vraag aan de wethouder

Heeft u een vraag voor een van de wethouders? Of wilt u met hen van gedachten wisselen over een bepaald onderwerp? U bent van harte welkom tijdens het maandelijkse spreekuur van de wethouders op dinsdag 29 mei.


Wie is uw Talent van het Jaar?

Wie is uw Talent van het Jaar?

Het Talentenbal 2018 vindt plaats op donderdag 5 juli in het gemeentehuis van Lansingerland in Bergschenhoek. Tijdens deze feestelijke avond worden Lansingerlandse talenten tot en met 17 jaar uit de Sport én Kunst & Cultuur sector door de wethouder Sport en Cultuur gehuldigd. Nomineer uw talent!


Buxusrups in uw tuin?

Buxusrups in uw tuin?

Wij hebben verschillende meldingen gekregen van inwoners over buxusrupsen. Deze rupsen brengen in korte tijd veel schade aan de buxus. Heeft u buxusplanten in uw tuin? Controleer en behandel uw buxussen grondig in de maanden: april/mei, juli/augustus en september/oktober.


Afval scheiden doen we samen!

Afval scheiden doen we samen!

U, als inwoner van Lansingerland, bent goed bezig met afval scheiden. In het gemeentehuis doen we ook aan afval scheiden. Misschien zijn de mooie, nieuwe bakken u al opgevallen in de publiekshal, toen u uw paspoort kwam halen of iets anders te doen had in het gemeentehuis?


Ontwikkelingen Berkel Centrum

Ontwikkelingen Berkel Centrum

Het centrum van Berkel en Rodenrijs is volop in ontwikkeling! Denk aan de herinrichting van het gebied rond het plein bij ’t Vierkantje, de uitbreiding van het winkelcentrum ter hoogte van de Westersingel en meerdere woningbouwprojecten. Bent u nieuwsgierig wat er allemaal gaat gebeuren?


Digitale brieven zonder handtekening

Digitale brieven zonder handtekening

Onze producten en diensten worden steeds meer gedigitaliseerd. Omdat een fysieke handtekening voor veel onderwerpen wettelijk niet meer verplicht is, hebben wij besloten om geen fysieke handtekening meer onder digitale brieven te plaatsen.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content