Header image Header image
Week 21, 20 mei 2020

Corona-aanpak: de volgende stap

Corona-aanpak: de volgende stap

Vanaf maandag 1 juni kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’. Dit maakte het kabinet op dinsdag 19 mei bekend. Naleving van de belangrijkste basisregels blijft wel belangrijk.


Houd afstand en vermijd drukte

Houd afstand en vermijd drukte

Het is mooi weer deze week, ook met Hemelvaart. Geniet van uw vrije tijd, maar doe het wel verstandig. Zorg er voor dat u altijd anderhalve meter afstand houdt en drukte vermijdt. De richtlijn is maximaal drie mensen op bezoek buiten de mensen die een gezin vormen (op 1,5 meter afstand), ook in de tuin. Na 1 juni worden de regels versoepeld. Lees hier de veelgestelde vragen over het afstand houden.


Wie verdient een lintje?

Wie verdient een lintje?

Kent u iemand die zich al jaren inzet voor de samenleving en daarmee een voorbeeld is voor onze maatschappij? Wist u dat zo iemand in aanmerking kan komen voor een lintje? En daar kunt u zelf voor zorgen. Vrijwilligers die zich meer dan 12 jaar of langer inzetten kunnen een lintje verdienen.


Blijf uw hulpvraag gewoon stellen!

Blijf uw hulpvraag gewoon stellen!

Heeft u een hulpvraag, bijvoorbeeld over inkomen, opvoeden of ondersteuning in huis? Aarzel niet om uw vraag te stellen, juist in deze tijd. U kunt uw vragen voor hulp en ondersteuning stellen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Kwadraad maatschappelijk werk, Welzijn Lansingerland en de gemeente. Deze partijen zijn in Lansingerland de toegang tot hulp en ondersteuning en staan ook nu voor u klaar.


Informatie coronavirus in verschillende talen

Informatie coronavirus in verschillende talen

Begrijpelijke informatie over het coronavirus is belangrijk, ook voor anderstaligen. Er zijn een aantal websites die anderstaligen kunnen helpen. Op de website van Pharos vindt u duidelijke informatie over het coronavirus in verschillende talen. Ook heeft het Rode Kruis een WhatsApp hulplijn voor anderstaligen in het leven geroepen.


Tips om desinformatie en nepnieuws te herkennen

Tips om desinformatie en nepnieuws te herkennen

Over het coronavirus of Covid-19 wordt via websites en sociale media veel onjuiste informatie gedeeld. Hoe controleert u of berichten wel kloppen? Lees de bijgaande tips om makkelijker nepnieuws te herkennen. En kijk altijd op betrouwbare websites, zoals: Rijksoverheid.nl, RIVM.nl en lansingerland.nl.


Gemeente gesloten 21 en 22 mei

Gemeente gesloten 21 en 22 mei

Donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 22 mei zijn wij gesloten. Wij zijn alleen voor spoed telefonisch bereikbaar op 14 010. Via onze website kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag onze producten en diensten online aanvragen. Het servicepunt in het gemeentehuis is op maandag 25 mei vanaf 9.00 uur op afspraak en voor spoedzaken weer geopend.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content