Header image
Week 21, 19 mei 2015

Kom naar de informatiemarkt afval op 28 mei!

Kom naar de informatiemarkt afval op 28 mei!

Op donderdag 28 mei van 18.00 tot 21.30 uur is er in het gemeentehuis een interessante informatiemarkt over de wijzigingen rond het inzamelen van afval in onze gemeente per 1 juli. Op de informatiemarkt krijgt u uitleg over deze veranderingen en kunt u kennismaken met de diverse partijen waar de gemeente straks mee samenwerkt. 


Raap mee in het Annie M.G.!

Raap mee in het Annie M.G.!

Zwerfvuil Lansingerland organiseert op zaterdag 23 mei van 10.00 tot 12.00 uur een opruimactie in het Annie M.G. Schmidtpark. Inwoners uit Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk worden uitgenodigd om mee te helpen met het opruimen van zwerfafval in het park.

Het groeiende park is regelmatig in het nieuws en helaas niet altijd positief. Er wordt nog wel eens wat vernield of bezoekers ruimen hun afval niet op. Zwerfvuil Lansingerland wil met deze actie niet alleen een positieve daad stellen maar ook een signaal afgeven dat iedereen van het park moet kunnen genieten, zonder last te hebben van vernielingen en zwerfafval.


Gemeentehuis gesloten

Op maandag 25 mei (Pinksteren) is het gemeentehuis gesloten.

Dinsdagmiddag zijn de balies weer open van 14.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis.


De wethouder komt naar u toe

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen? U bent op dinsdag 26 mei van 14.00 – 15.00 uur van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders
Wethouder Albert Abee: Berkel en Rodenrijs
Wethouder Jeroen Heuvelink: Bergschenhoek
Wethouder Ankie van Tatenhove: Bleiswijk

Ambassadeur
Simon Fortuyn


Vacature Adviesraad Sociaal Domein

De Adviesraad Sociaal Domein Lansingerland is op zoek naar u als maatschappelijk betrokken inwoner.

Invloed uitoefenen op het gemeentelijk beleid?
Het ‘sociale domein’ gaat over ons sociale leefklimaat, het betrokken zijn bij elkaar en de maatschappij. Omdat niet iedereen zelfstandig zonder ondersteuning kan functioneren is het belangrijk dat er een onafhankelijke adviesraad is. Dat is de Adviesraad Sociaal Domein Lansingerland (ASD). De ASD brengt gevraagd en ongevraagd advies uit aan de gemeente over verbetering van het sociale leefklimaat, signaleert knelpunten en geeft deze signalen aan de gemeente door.


Wethouder metselt eerste steen De Berkelse Wal

Wethouder metselt eerste steen De Berkelse Wal

Op maandag 18 mei was het feest in de Meerpolder in Berkel en Rodenrijs. Er is gestart met de bouw van de woningen van het project De Berkelse Wal. Reden voor ontwikkelaar Blauwhoed en VORM Bouw BV om hier samen met de toekomstige bewoners even bij stil te staan. Wethouder Albert Abee vierde het feestje mee en metselde samen met de kopers Wesley Rijkhoek en Nadia van den Ende een steen van hun nieuwe woning.


Goedwonenbeurs

Goedwonenbeurs


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content