Header image Header image
Week 20, 19 mei

Nieuw: digitaal uw rijbewijs verlengen

Nieuw: digitaal uw rijbewijs verlengen

Verloopt uw rijbewijs binnenkort? Of heeft u een categorie-uitbreiding nodig, omdat u een extra rijbewijs heeft gehaald? Voor de aanvraag hoeft u niet meer naar het gemeentehuis te komen. U kunt dit digitaal regelen via een erkende fotograaf die meedoet aan het experiment Digitaal Aanvragen Rijbewijzen (DAR).


Gemeentehuis tijdens Hemelvaart gesloten

Gemeentehuis tijdens Hemelvaart gesloten

Op donderdag 26 mei (Hemelvaart) en vrijdag 27 mei is het servicepunt in het gemeentehuis gesloten. Voor spoed zijn wij telefonisch bereikbaar op (010) 800 40 00. Via onze website kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag onze producten en diensten online aanvragen.


Aangepaste afvalinzameling tijdens Hemelvaart

Aangepaste afvalinzameling tijdens Hemelvaart

Op Hemelvaartsdag wordt er geen afval opgehaald. Wordt uw afval normaal op donderdag opgehaald? Dan verschuift dit naar zaterdag 28 mei 2022. Voor papierinzameling geldt dat het de woensdag ervóór wordt opgehaald, namelijk woensdagavond 25 mei 2022. Het afvalbrengstation is op Hemelvaartsdag ook gesloten. Meer informatie vindt u op MijnAfvalwijzer.


Informatieavond over verslavingszorg (gratis)

Informatieavond over verslavingszorg (gratis)

Youz Verslavingszorg biedt advies en begeleiding aan jongeren en hun omgeving die vragen hebben of problemen ondervinden in de omgang met middelen, gokken, gamen en/of sociale media. Heeft u ook vragen? U bent welkom op de informatieavond op woensdag 1 juni van 19.30 tot 20.30u in Muller & Co (Berkel en Rodenrijs).


Hoe krijg ik de gratis PMD-zakken?

Hoe krijg ik de gratis PMD-zakken?

Gemeente Lansingerland vindt afval scheiden erg belangrijk. We helpen onze inwoners graag om PMD scheiden makkelijker te maken. Daarom kunt u gratis PMD-zakken bestellen via Renewi. Wist u ook dat u op 12 locaties in de gemeente gratis PMD-zakken kunt afhalen? Wilt u weten welke locaties dit zijn? Neem dan een kijkje op de website ‘Samen halen we er alles uit’.


Veiligheidsmiddag in Bergschenhoek

Veiligheidsmiddag in Bergschenhoek

De politie, brandweer, gemeente en Buurttoezicht Lansingerland staan morgenmiddag (20 mei) met een informatiekraam in het centrum van Bergschenhoek om met inwoners in gesprek te gaan over verschillende veiligheidsthema’s (o.a. brandmelders, inbraak). U vindt de kraam van 15.00 tot 18.00u op de Kruin. Foto: de veiligheidsmiddag Berkel & Rodenrijs op 15 april.


Samen aan de slag voor een plasticvrije Rotte

Samen aan de slag voor een plasticvrije Rotte

Landschapspark de Rotte plasticvrij in 2025. Geen plastic en geen zwerfvuil, gewoon schoon zoals het hoort! Dat is ons doel. Helpt u mee om de Rotte, haar kades en de groene recreatiegebieden schoon te maken en te houden? Meld u aan als ‘De Rotte Plasticvrij Ambassadeur’!


Schrijf u in voor de duurzaamheidsnieuwsbrief

Schrijf u in voor de duurzaamheidsnieuwsbrief

Begin volgende week versturen wij onze eerste nieuwe Duurzaamheidsnieuwsbrief! Wij informeren u daarin graag over alle ontwikkelingen, subsidies en activiteiten rondom duurzaamheid. Heeft u interesse in dit onderwerp en wilt u op de hoogte blijven? Schrijf u dan nu in voor deze speciale maandelijkse nieuwsbrief!


Duurzame inspiratiesessie voor schoolbesturen

Duurzame inspiratiesessie voor schoolbesturen

Op woensdag 11 mei organiseerde gemeente Lansingerland samen met KOW architecten een inspiratiesessie voor schoolbesturen van basisscholen in Lansingerland. Zij staan de komende jaren voor een grote bouwopgave. Een mooie kans om duurzame scholen te bouwen. Houtbouw, circulair bouwen en groen-blauwe schoolpleinen passeerden tijdens de bijeenkomst de revue.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content