Header image
Week 20, 17 mei 2016

Wie is het Sport- of Cultuurtalent van het jaar?

Wie is het Sport- of Cultuurtalent van het jaar?

Kent u kinderen/jongeren tot en met 17 jaar, die een uitzonderlijke sportprestatie hebben geleverd? Of die zich onderscheiden hebben op het gebied van cultuur? Nomineer hen dan als Sport- of Cultuurtalent van het jaar!

Talentenbal
Op dinsdag 28 juni maakt de wethouder Sport en Cultuur, Ankie van Tatenhove, tijdens het ‘Talentenbal’ het Sport- en het Cultuurtalent van het jaar bekend. 


De wethouder komt naar u toe

De wethouder komt naar u toe

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen? U bent op maandag 23 mei van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders

  • Wethouder Albert Abee: Berkel en Rodenrijs van 17.00 tot 18.00 uur
  • Wethouder Jeroen Heuvelink: Bergschenhoek van 15.30 tot 16.30 uur
  • Wethouder Ankie van Tatenhove: Bleiswijk van 17.00 tot 18.00 uur
     

 Ambassadeur  

  • Simon Fortuyn

Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient?

Binnen het grote aantal (sport)verenigingen, welzijns- en zorginstellingen in onze gemeente zijn er ongetwijfeld mensen die voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking komen. U, als inwoner van Lansingerland, kunt ons op deze mensen attenderen!

Weet u iemand die volgens u in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding?


Maak samen Lansingerland schoner!

Maak samen Lansingerland schoner!

Op zaterdag 21 mei organiseert Zwerfvuil Lansingerland weer een algemene opruimactie. Dit keer bij metrostation Rodenrijs. De start is om 10.00 uur en het verzamelpunt is bij de parkeerplaatsen. Doet u ook mee?


Ontdek en beleef de Rotte en omgeving!

Ontdek en beleef de Rotte en omgeving!

Rivier De Rotte en de omliggende recreatiegebieden, plassen, parken en pleinen hebben u veel te bieden. Er zijn talloze recreatiemogelijkheden, bezienswaardigheden en eet- en drinkgelegenheden. Al deze mogelijkheden zijn in kaart gebracht op de plattegrond ‘Plezierrivier De Rotte’.


Kijk op de Dijk!

Kijk op de Dijk!

Wat komt er allemaal kijken bij een dijkverbetering? Waarom haalt het Hoogheemraadschap de tuin van bewoners langs de vaart overhoop? En hoe ervaren deze bewoners het werk aan de dijk in hun tuin?

Enkele dijkbewoners en de enthousiaste medewerkers van het Hoogheemraadschap van Delfland geven je een blik achter de schermen. Jong en oud is van harte welkom.

Kom zaterdag 21 mei naar ‘Kijk op de dijk’ en beleef het werk aan de dijk zelf!


Wandelfestival Hof van Delfland: van Foodwalk tot Polderpicknick

Wandelfestival Hof van Delfland: van Foodwalk tot Polderpicknick

Kom op zondag 22 mei het prachtige wandelroutenetwerk Hof van Delfland ontdekken! Zoek tijdens een schemertocht mee naar vleermuizen. Ontdek eetbaar onkruid tijdens de Polderpicknick. Speur naar grutto’s tijdens de weidevogelwandeling! Ontdek dit en nog meer moois tijdens dit festival met ruim 30 wandelactiviteiten, georganiseerd door natuurorganisaties en ondernemers.

Het wandelfestival speelt zich af in de steden en omgeving van de regio Rotterdam, Den Haag en Delft. Het 900 km lange wandelroutenetwerk leidt u langs de mooiste plekjes van stad en land in de 14 betrokken gemeenten, waaronder ook Lansingerland. Plan je eigen route langs de activiteiten!

Bekijk het hele programma op www.heerlijkbuiten.nl/wandelfestival.


Voorlezen in het Annie M.G. Schmidtpark

Voorlezen in het Annie M.G. Schmidtpark

Vindt uw kind het ook heerlijk om voorgelezen te worden? Kom dan zaterdag 21 mei tussen 14.30 uur en 16.30 uur naar het Annie M.G. Schmidtpark. Verhalenvertellers van bibliotheek Oostland lezen dan voor uit de spannende avonturen van Floddertje en Pluk van de Petteflet. De toegang is gratis.

Het voorlezen vindt plaats bij de kunstmuur tegenover het skatepark, onder andere bereikbaar via de parkeerplaats van het zwembad. Bij regen gaat de activiteit niet door.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content