Header image
Week 20, 15 mei 2018

Wie verdient er een lintje?

Wie verdient er een lintje?

Kent u iemand die zich al jaren inzet voor de samenleving en daarmee een voorbeeld is voor onze maatschappij? Wist u dat zo iemand in aanmerking kan komen voor een lintje? 


Gesloten met Pinksteren

Gesloten met Pinksteren

Maandag 21 mei, tweede pinksterdag, is het gemeentehuis in Bergschenhoek gesloten. Vraagt u op de dag voor een feestdag met spoed een reisdocument of rijbewijs aan? Dan kunnen wij dat document pas de eerstvolgende werkdag leveren.


Afvalinzameling met Pinksteren

Afvalinzameling met Pinksteren

Op maandag 21 mei, tweede pinksterdag, haalt Renewi geen afval op. Ook het afvalbrengstation in Bergschenhoek is dan gesloten. Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl of de Afvalwijzer App voor uw gewijzigde inzameldag.


Lansingerland zoekt met provincie naar maatregelen N209

Lansingerland zoekt met provincie naar maatregelen N209

Wethouder Simon Fortuyn dringt bij de provincie aan op maatregelen die de verkeersveiligheid van de N209 vergroten. Fortuyn doet zijn oproep opnieuw nadat vorige week bij een ongeval op de weg een inwoonster van Lansingerland om het leven kwam.


Kom ook naar Feest van de Smaak!

Kom ook naar Feest van de Smaak!

Op zaterdag 26 mei vindt het Feest van de Smaak! plaats in Bleiswijk. Kom ook en ontdek de dynamische wereld van groenten en fruit! Er zijn leuke workshops in het 'smaaktheater' over bijvoorbeeld gezond eten met je boeren verstand, foodwaste, archeologische recepten, de vijf basissmaken en nog veel meer. Voor de allerkleinste zijn er Buurman & Buurman.


Vult u de vragenlijst ook in?

Vult u de vragenlijst ook in?

Hoe houden we Bergschenhoek bruisend en gezellig, denk mee over de toekomst van het centrum! Wij zijn bezig met een nieuwe visie voor het centrum van Bergschenhoek en daar kunt u een belangrijke bijdrage aan leveren.Vul de vragenlijst t.co/ToXu6By3mQ voor 5 juni in en maak kans op een gevulde boodschappentas ter waarde van €50,-!


Formatie nadert volgende fase

Formatie nadert volgende fase

Leefbaar3B en VVD zijn in de afrondende fase van het opstellen van een raamwerk dat de basis moet vormen voor een nieuw coalitieakkoord in de gemeente Lansingerland. Dit schrijft formateur Jaap Paans namens de twee partijen in een brief aan de lijsttrekkers van de zes andere partijen in de gemeenteraad van Lansingerland.


Hoera, de glasbak is 40 jaar!

Hoera, de glasbak is 40 jaar!

Veertig jaar geleden, op 17 mei 1978, werd in Den Bosch de allereerste gemeentelijke glasbak geplaatst. Nu, in 2018, hebben we in Lansingerland bijna 60 glasbakken. Super, want glas kun je eeuwig recyclen, zonder verlies van kwaliteit.


Meld uw camera aan bij de politie

Meld uw camera aan bij de politie

Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u een of meer camera’s om of aan uw woning of bedrijfspand hangen? Geeft u dit door aan de politie. U kunt uw camera(’s) aanmelden via www.politie.nl/cib.


Bent u digitaal veilig?

Bent u digitaal veilig?

We zijn steeds meer actief op internet. Dit biedt uiteraard kansen, maar helaas zijn er ook mensen die hier misbruik van maken. Criminaliteit via internet neemt toe en u kunt hier ook slachtoffer van worden. Bankrekening fraude, oplichting en spam kunnen grote schade aanbrengen. Kijk op www.checklistdigitaalveilig.nl welke maatregelen u kan treffen om uzelf en anderen te beschermen.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content