Header image Header image
Week 20, 14 mei

Sporten in de openbare ruimte mag weer!

Sporten in de openbare ruimte mag weer!

Buiten sporten mag weer voor iedereen! Vanaf 11 mei zijn de mogelijkheden om in de openbare buitenruimte te sporten versoepeld. Helaas kan er nog niet gesport worden in het Urban Sportspark, de skatebaan en het evenemententerrein naast zwembad De Windas, dat momenteel in onderhoud is. Alle nieuwe regels voor buitensporten zijn te vinden op de website.


Eerste weekmarkt achter de rug

Eerste weekmarkt achter de rug

Gisteren was de eerste aangepaste weekmarkt in Berkel. Voorlopig staan er alleen marktkramen met levensmiddelen, planten en bloemen. Om extra ruimte te creëren zijn de marktkramen verdeeld over het Plein, de Herenstraat en de parkeerplaats die grenst aan het Westerwater en de Gemeentewerf.


Recreatieve verblijven weer stap voor stap open

Recreatieve verblijven weer stap voor stap open

De komende weken worden er stappen gezet om de verhuur van recreatieve verblijven in Rotterdam-Rijnmond verder mogelijk te maken. Afgelopen zaterdag was het al weer mogelijk om eigen vaste recreatieverblijven weer te gebruiken.


Blijf scherp, vermijd drukte

Blijf scherp, vermijd drukte

In kleine stappen zijn er steeds meer dingen die wèl kunnen. We hebben er lang naar uit gekeken. Toch blijven we aandacht vragen voor het houden van anderhalve meter afstand. Ga je naar buiten? Doe dat verstandig. Is het te druk? Ga dan ergens anders heen. Blijf buiten in beweging om ook anderen de ruimte geven. Blijf thuis als je koorts of verkoudheidsklachten hebt en houd anderhalve meter afstand.


Tips als u zich somber of gespannen voelt door het coronavirus

Tips als u zich somber of gespannen voelt door het coronavirus

Bent u somber of gespannen? Het is begrijpelijk als u zich somber of voelt door het coronavirus. Het helpt om af en toe een pauze te nemen. Van uw werk, van de drukte thuis of van het tv-kijken. Ook helpt het om de berichtgeving over het coronavirus even niet te volgen. Meer tips?


Gemeente gesloten op 21 en 22 mei

Gemeente gesloten op 21 en 22 mei

Donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 22 mei zijn wij gesloten. Wij zijn alleen voor spoed telefonisch bereikbaar op 14 010. Via onze website kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag onze producten en diensten online aanvragen. Het servicepunt in het gemeentehuis is op maandag 25 mei vanaf 9.00 uur op afspraak en voor spoedzaken weer geopend.


Op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) is er geen afvalinzameling

Op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) is er geen afvalinzameling

Wordt uw afval normaal op donderdag opgehaald? Dan verschuift dit naar de zaterdag erna: zaterdag 23 mei. Mis de vuilniswagen niet. Bied uw minicontainer of PMD-zak uiterlijk om 7.30 uur aan op uw vaste aanbiedplaats. Wilt u meer informatie? Kijk op de afvalwijzer.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content