Header image
Week 20, 12 mei 2015

Informatiemarkt afval

Informatiemarkt afval

Op donderdag 28 mei is er van 18.00 uur tot 21.30 uur een informatiemarkt in het gemeentehuis over de wijzigingen rondom het inzamelen van afval in onze gemeente per 1 juli a.s.

Tijdens deze markt kunt u kennismaken met de diverse partijen waar de gemeente mee samenwerkt. Ook is er volop aandacht voor het scheiden van afval en het nut hiervan. De markt is niet alleen interessant voor volwassenen maar ook voor kinderen. Volgende week komt er meer informatie over het inzamelen van afval.


Gemeentehuis en Servicepunt Bleiswijk gesloten

Gemeentehuis en Servicepunt Bleiswijk gesloten

Donderdag 14 mei (Hemelvaart) en vrijdag 15 mei zijn wij gesloten.

Maandagochtend staan de medewerkers van Publiekszaken weer voor u klaar van 08.00 tot 13.00 uur in het gemeentehuis in Bergschenhoek.

U kunt vanuit huis ook veel zaken met de gemeente regelen. Kijk hiervoor in de producten- en dienstencatalogus


De wethouder komt naar u toe

Heeft u een vraag voor een wethouder of wilt u met hem of haar van gedachte wisselen? U bent op dinsdag 26 mei van 14.00 – 15.00 uur van harte welkom in de bibliotheek van uw woonkern.

De kernwethouders
Wethouder Albert Abee: Berkel en Rodenrijs
Wethouder Jeroen Heuvelink: Bergschenhoek
Wethouder Ankie van Tatenhove: Bleiswijk

Ambassadeur
Simon Fortuyn


10 Bruidsparen mogen gratis trouwen

10 Bruidsparen mogen gratis trouwen

Maandag 11 mei heeft wethouder Simon Fortuyn persoonlijk de 10 bruidsparen gebeld die gratis in de gemeente mogen trouwen. Door beperkte financíële middelen, ziekte of andere omstandigheden was het voor deze paren niet mogelijk om te trouwen.

De bruidsparen reageerden emotioneel en enthousiast. Hun droombruiloft komt uit in een van de locaties in onze gemeente. De bruiloften vinden plaats in de week van huwelijk van 8 tot en met 13 juni.


Lampionnenbrug geplaatst in Westpolder Bolwerk

Lampionnenbrug geplaatst in Westpolder Bolwerk

Vorige week is in Westpolder Bolwerk een bijzondere brug geplaatst. De ‘4-Lampionnenbrug’ is een verkeersbrug voor (zwaar) verkeer en gemaakt van kunststof composiet. Dat is glasvezel (koolstof) met epoxy. Ook vliegtuigen en boten worden met dit materiaal geconstrueerd. Het grote voordeel is dat composiet onderhoudsvrij is.


Wandelroutenetwerk Hof van Delfland

Wandelroutenetwerk Hof van Delfland

Langs de mooiste plekjes in de steden, langs het strand en het open groene landschap van Delfland: dat is het wandelroutenetwerk Hof van Delfland. Totaal 900 km aan wandelroutes. In de zomer van 2015 wordt de laatste hand gelegd aan dit netwerk tussen Rotterdam, Den Haag, Hoek van Holland en Zoetermeer. Het netwerk loopt straks door 14 gemeenten, waaronder ook Lansingerland en verbindt stad en land.


Rabobank steunt het project Hartveilig Wonen

De Projectorganisatie Hartveilig Wonen heeft een aantal bedrijven en organisaties benaderd om zich in te zetten voor de campagne Hartveilig Wonen. Hartveilig Wonen is georganiseerde burenhulp waarbij vrijwilligers snel ter plaatse kunnen zijn om iemand te reanimeren, in afwachting van een ambulance. De overlevingskansen worden nog groter wanneer de vrijwilligers gebruik kunnen maken van een AED.


Het Zilveren Penseel in gebruik genomen

Het Zilveren Penseel in gebruik genomen

Dinsdag 12 mei is na een drukke periode van veel regelen en verhuizen basisschool Het Zilveren Penseel in gebruik genomen. Deze nieuwbouwschool staat in de wijk Westpolder in Berkel en Rodenrijs. Op vrijdag 29 mei staat de officiële opening gepland voor de leerkrachten en de kinderen.

Wij wensen de leerkrachten en kinderen veel (leer)plezier in dit mooie, nieuwe gebouw.


Inloopbijeenkomst Molenweg

Het asfalt van de rijweg van de Molenweg in Berkel en Rodenrijs, met name ten noorden van de brug bij nummer 72 is in slechte staat. Op delen waar het asfalt slecht is worden onderhoudsmaatregelen getroffen. De verlichting langs de Molenweg en het Tuinpad wordt vervangen. Hiervoor wordt een lichtplan opgesteld. Ook wordt de brug halverwege de Molenweg,nabij huisnummer 72 vervangen.

Donderdag 21 mei is er een inloopbijeenkomst in de hal van het gemeentehuis. Medewerkers van de gemeente en het ingenieursbureau zijn aanwezig om een toelichting te geven over de onderhoudswerkzaamheden en het lichtplan en om mogelijke vragen te beantwoorden. Binnenkort worden de tekeningen op de website geplaatst.


Goedwonenbeurs zaterdag 23 mei

Goedwonenbeurs zaterdag 23 mei


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content