Header image
Week 2, extra editie 2015

Lansingerland betuigt steun aan Parijs

Lansingerland betuigt steun aan Parijs

Burgemeester Coos Rijsdijk roept alle Lansingerlanders op voor een demonstratie als steunbetuiging aan de slachtoffers en de nabestaanden van de terreuraanslag in Parijs. 

De bijeenkomst begint om 18.00 uur bij het gemeentehuis en vindt tegelijk plaats met de demonstratie in Parijs. Bij de demonstratie in Parijs staan vertegenwoordigers van de pers en de politie centraal, omdat deze twee groepen, die juist de vrijheid en de waarden van onze samenleving bewaken en vertegenwoordigen, doelwit waren van de aanslag.

Programma
Burgemeester Coos Rijsdijk zal tijdens de manifestatie een toespraak houden, gevolgd door een vertegenwoordiger van de lokale pers.

Vele demonstraties
De demonstratie in Lansingerland is niet de enige die vandaag wordt gehouden. In veel steden zoals Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Zoetermeer wordt gedemonstreerd als steunbetuiging.


Ontmoetingen met kernwethouders verplaatst

In verband met de solidariteitsbetuiging voor de slachtoffers van de terreuraanslag in Parijs zijn de eerste ontmoetingen met de kernwethouders verplaatst. De nieuwe datum is donderdag 22 januari van 9.00 – 10.00 uur. De locatie volgt nog. 

Een inwoner die een vraag heeft voor een wethouder of met hem/haar van gedachte wil wisselen, hoeft daarvoor niet meer naar het gemeentehuis te komen. In het coalitieakkoord is besloten om voor elke kern een wethouder te benoemen. 

De kernwethouders gaan vanaf 1 januari eens in de zes weken naar de betreffende kern toe. Om zoveel mogelijk inwoners de gelegenheid te geven om een wethouder te spreken komen ze steeds op een andere dag en een ander tijdstip.

De kernwethouders

Wethouders Kern
Albert Abee  Berkel en Rodenrijs
Jeroen Heuvelink  Bergschenhoek
Ankie van Tatenhove     Bleiswijk


Simon Fortuyn is ambassadeur van de kernwethouders.


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content