Header image
Week 2, 7 januari 2020

Gefeliciteerd vrijwilligers van het jaar!

Gefeliciteerd vrijwilligers van het jaar!

Elly en Martin Pieterse, Goede Doelen Kringloopwinkel de Paardestal en het Tandem Nieuwkomersproject van Humanitas Lansingerland zijn de winnende vrijwilligers van het jaar in de categorieën Individueel, Groep en Maatjes. Maandagavond 6 januari zijn alle genomineerden in het zonnetje gezet tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Burgemeester Pieter van de Stadt reikte de vrijwilligersprijzen 2019 uit aan de winnaars.


Abee wordt wethouder in Westland

Abee wordt wethouder in Westland

Wethouder Albert Abee gaat binnenkort de gemeente Lansingerland verlaten en wordt wethouder in de gemeente Westland. De formele benoeming vindt op korte termijn plaats. Het bestuur en de fractie van CDA Lansingerland zijn bezig met het vinden van een opvolger voor Albert Abee in Lansingerland en verwachten medio januari een geschikte kandidaat te presenteren.


Hoe denkt u over vuurwerk?

Hoe denkt u over vuurwerk?

Met de peiling ‘Vuurwerk in Lansingerland’ polsen we hoe inwoners denken over vuurwerk, vuurwerkoverlast en vuurwerkvrije zones. Geef uw mening aan ons door en vul de vragenlijst vóór woensdag 15 januari in! 


Jeugdcoaches op School van start

Jeugdcoaches op School van start

Vanaf 6 januari is op alle scholen in Lansingerland een Jeugdcoach op School (JOS) werkzaam. De JOS is er voor ouders, leerlingen en leraren bij vragen op het gebied van opgroeien en opvoeden. Wethouder Ankie van Tatenhove heette de 13 jeugdcoaches van Schoolformaat op hun eerste werkdag hartelijk welkom in het gemeentehuis van Lansingerland.


Scholenmarkt, komt u ook?

Scholenmarkt, komt u ook?

De jaarlijkse scholenmarkt voor basisschoolleerlingen uit groep 8 komt er weer aan. Woensdagavond 15 januari geven de scholen van het voortgezet onderwijs de informatie die leerlingen uit groep 8 nodig hebben voor het kiezen van een passende middelbare school. De scholenmarkt is in de Oostmeerhal in Berkel en Rodenrijs.


Nieuwjaarstoespraak

Nieuwjaarstoespraak

Maandag 6 januari heeft burgemeester Pieter van de Stadt tijdens de nieuwjaarsreceptie een toespraak gehouden. Het onderwerp van zijn toespraak is Samen bouwen aan Lansingerland. 


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u in 2021 ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content