Header image
week 19, 9 mei 2017

Lansingerland lanceert website Alleszelf.nl

Lansingerland lanceert website Alleszelf.nl

Met een druk op de rode knop heeft wethouder Ankie van Tatenhove maandag 8 mei de website alleszelf.nl/lansingerland gelanceerd. Via deze website kunnen inwoners van Lansingerland de vorm van ondersteuning zoeken die het best bij hen past.


Handhaaf huidige geluidsruimte RTHA

De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland willen dat de huidige geluidsruimte op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) wordt gehandhaafd en niet wordt opgerekt om meer vluchten op de luchthaven mogelijk te maken.


Rondleiding station Lansingerland-Zoetermeer

Rondleiding station Lansingerland-Zoetermeer

Benieuwd naar het toekomstige station Lansingerland-Zoetermeer? Kom dan op 20 mei naar de Dag van de Bouw! 
In het nabij gelegen projectbureau geven wij u graag een toelichting op het ontwerp van het station.

U kunt daar eveneens al – virtueel – rondlopen in het nieuwe station!


Week van ons Water 12 t/m 21 mei

Week van ons Water 12 t/m 21 mei


Platanen aan de Plaats in Bleiswijk

Na een reguliere inspectie bleek de gezondheid van twee platanen, aan de Plaats in Bleiswijk, niet goed te zijn. De gemeente is verantwoordelijk voor een veilige openbare ruimte en heeft uit voorzorg een kapvergunning aangevraagd. Deze is namelijk ook nodig om bijvoorbeeld rigoureus te snoeien. Deze aanvraag riep reacties op bij omwonenden.


Open inloop Vrijwilligers Informatie Punt

Open inloop Vrijwilligers Informatie Punt

Tijd voor een nieuwe uitdaging? Denk eens aan vrijwilligerswerk. Want vrijwilligerswerk doet u voor anderen en voor uzelf! Op maandag 22 mei van 10.30 – 11.30 uur is er in Bergschenhoek een open inloop in Ontmoet! Wilt u liever een afspraak maken voor een ander tijdstip? Neemt u dan contact op met het Vrijwilligers Informatie Punt.


Onderzoek vaarverbinding Rotte-Rijn-Vliet

Begin april is in Zoetermeer een visie- en haalbaarheidsonderzoek gestart naar een mogelijke vaarroute tussen de Rotte, Oude Rijn en Vliet. Lansingerland is een van de gemeenten die opdracht heeft gegeven voor dit traject. De uitwerking van het onderzoek zal plaatsvinden in drie werkateliers. Op 16 mei zal het eerste werkatelier plaatsvinden, na afloop is er tussen 19.00 en 20.30 uur een inloopbijeenkomst. U bent van harte welkom!


Bijzonder sportief weekend in Bergschenhoek

Bijzonder sportief weekend in Bergschenhoek

Afgelopen weekend was de StrongsisterRun en de StrongmanRun. Dit jaar werd deze gehouden in het recreatiegebied Rottemeren in Bergschenhoek.

In dit filmpje ziet u de bikkels die meededen aan dit bijzondere sportieve evenement!


facebook twitter youtube linkedin instagram
Bent u al lid van Lansingerland Peilt?
Lansingerland Peilt (voorheen Burgerpanel) is een digitaal panel waarvan inwoners van de gemeente Lansingerland van 16 jaar en ouder lid kunnen worden. Dit panel wordt ingezet om meningen en ervaringen van inwoners te peilen. Doet u ook mee? Aanmelden kan via de website Lansingerland Peilt.
Skip to content